Preview k zápasu

Přijďte oslavit postup! V posledním zápase sezóny hostí Piráti pražskou Hvězdu

Napsal 10.04.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Aktuální sezóna dospěla do svého konce a chomutovští hokejisté nastoupí v neděli 10. dubna od 16:00 k poslednímu zápasu kvalifikace jako jistý postupující do druhé ligy. Na horký pirátský led zavítá Hvězda Praha, která se pokusí navázat na povedený výkon z domácího stadionu. Přijďte spolu se svěřenci Petra Martínka oslavit postup!

V posledním zápase sezóny jsou již karty rozdány. Připraví Hvězda domácím první bodovou ztrátu, nebo budou Piráti v celé sezóně stoprocentní?

Pražský celek nerozehrál kvalifikaci šťastně a po bitvě prohrál první zápas na ledě Junioru Mělník. Doma pak zahrál skvěle a zle potrápil favority z Chomutova. Nakonec ale po smolné vlastní brance kapituloval a přidal druhou porážku. Naposledy ale doma zejména v poslední třetině Hvězda přejela Mělník rozdílem třídy a tím defacto zařídila postup chomutovských Pirátů o soutěž výš.

Bodově se v nadstavbě o druhou ligu za Hvězdu Praha nejvíce prosazují Jan Slavík, Damien Hradil a obránce Marek Šonský, kteří všichni nasbírali pět kanadských bodů ve třech odehraných zápasech. V brance podává skvělé výkony Jakub Maličkay, který drží průměr lehce přes tři obdržené branky na zápas.

brankářobránceútočník
Jakub Maličkay

Marek Šonský

Jan Slavík

157  odch. minut, 3,06 G/Z5 (1+4)5 (3+2)

Na Hvězdě měl Chomutov i trochu štěstí

Po první třetině domácí Hvězda hájila vedení 3:2 a, i když v té druhé Piráti skóre dvěma brankami otočili, hra byla více než vyrovnaná. V poslední části domácí opět vyrovnali, ale chvíli na to si vstřelili smolný vlastní gól, který se ukázal jako rozdílový. I přes porážku mohli Pražané odcházet z ledu se vztyčenou hlavou, neboť podali skvělý výkon a zároveň se stali prvním letošním týmem, který Chomutovské v zápase přestřílel.

HVĚZDA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV 4:5 (3:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Nacházel (Slavík, Hradil), 5. Hradil (Nacházel, Grim), 19. Slavata (Hradil, Hlaváč), 43. Hlaváč (Šonský, Slavík) – 3. Huňady (Kostourek, Hartman), 8. T. Svoboda (Černý, Mála), 27. Kostourek (Bártek, Černý), 36. Chlouba (Kůs), 45. Huňady.
Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1 Střely na branku: 51:46.


Sestava Pirátů: Hanuljak – Novák, Charousek, Hynek, Hartman, Ferbas, Bártek, Cestr – Josef Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Mála, D. Šilar, Kostourek – Černý.

Jak si oba soupeři stojí v kvalifikaci:

Chomutov
Hvězda Praha
1. místo (9 bodů)pozice2. místo (3 body)
20:6skóre14:12
3-0-0-0bilance1-0-0-2

Piráti si v Mělníce zajistili jistotu postupu i díky domácímu vítězství Hvězdy nad stejným soupeřem

Chomutov si jel do středních Čech minimálně pro postupový bod. Nakonec ale nenechali Piráti nikoho na pochybách a z ledu Junioru přivezli vítězství 9:1 znamenající postup do druhé ligy. Dvěma brankami a asistencí k tomu přispěl Petr Freiberg. Výborně zachytal taky Miroslav Hanuljak, který ze čtyřiceti domácích střel pustil za svá záda jen jedinou.

Hvězda domácí zápas s Mělníkem opanovala. Od první třetiny tahali Mělničtí za kratší konec a, i když se po většinu zápasu drželi na dostřel soupeře, nakonec v posledních necelých sedmi minutách inkasovali čtyři branky, takže se skóre definitivně překlopilo na stranu družiny kouče Jiřího Katze, která zvítězila v poměru 8:3.

HC JUNIOR MĚLNÍK – PIRÁTI CHOMUTOV 1:9 (0:2, 1:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Macek (Havel) – 5. Mežnar (Žižka), 19. Josef Rindoš (Kostourek, Hartman), 27. Freiberg (Kůs), 32. Chlouba (Kůs, Mála), 33. Chrpa (Mežnar, Huňady), 33. T. Svoboda (Kostourek), 34. Freiberg, 47. D. Šilar (Petrásek, Freiberg), 59. Černý (Kostourek).
Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1 Střely na branku: 40:36.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Bártek, Novák, Ferbas, Hartman, Žižka, Petrásek – Chlouba, Kůs, Mála – Huňady, Mežnar, Chrpa – Kostourek, T. Svoboda, Josef Rindoš – Jaroš, D. Šilar, Freiberg – Černý.

HVĚZDA PRAHA – HC JUNIOR MĚLNÍK 8:3 (3:2, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 12. Herna (Hlaváč), 17. Procházka (Šonský), 20. Šonský (Klepáček, Grim), 23. Slavík (Klepáček, Šonský), 54. Procházka (Velas), 57. Nacházel (Šonský, Velas), 58. Slavík (Hradil), 59. Hradil (Slavata) – 3. Novotný (Macek, Cafourek), 15. Macek, 54. Šnajdr.
Vyloučení: 6:4.  Bez využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Hvězdy: Maličkay - Chvála, Herna, Grim, Láska, Chládek, Šonský - Hradil, Hlaváč, Nacházel, Klepáček, Procházka, Velas, Slavata, Veverka, Slavík, Klečka, Nedvěd.

Chomutovskou produktivitu v kvalifikaci táhne Milan Kostourek

V základní části i v play-off kraloval pirátské produktivitě jasně Roman Chlouba. V kvalifikaci ale září Milan Kostourek, který posbíral ve třech zápasech sedm kanadských bodů. Mezi obránci vyniká Michal Žižka, se čtyřmi body ve dvou zápasech nejlepší defenzivní hráč týmu. Miroslav Hanuljak je celou sezónu jasnou jedničkou mezi tyčemi a jeho forma v posledních zápasech graduje. V kvalifikaci má aktuálně průměr dvě obdržené branky na utkání a úspěšnost zásahů přes 95%. Jedna otázka je ale stále nezodpovězena, podaří se „Hanymu“ na závěr sezóny vychytat první nulu? Nechme se překvapit. V zápase, před kterým je vlastně vše důležité již rozhodnuté, to nebude mít lehké.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Michal Žižka

Milan Kostourek
180 odch. minut4 (1+3)7 (2+5)
2,00 gólu/zápas25 tr. minut 0 tr. minut