Ohlasy po utkání

„Nejlepší parta! Rád bych v Chomutově pokračoval,“ přál si Radim Řezníček po posledním duelu

Napsal 11.04.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v - S velkou noblesou prošli Piráti celou sezónou a dokráčeli až do druhé ligy. V posledním kvalifikačním souboji navíc hráli o neporazitelnost, o kterou nakonec přišli. Avšak jednalo se o velkou párty, kterou soubor Petra Martínka prožíval několik měsíců. Po druhé do kvalifikačního zápasu zasáhl Radim Řezníček, jenž se znovu radoval ze vstřeleného gólu.

Pokud budeme hledat Radima Řezníčka v kvalifikačním souboji, musíme pohlédnout až do prvního utkání s Mělníkem. Právě šestadvacetiletý útočník celou show otevřel a poté také skóroval v posledním duelu s Hvězdou. Na obě trefy si našel dvorního nahrávače, jímž se stal šikovný Milan Kostourek. 

Chomutovští hráli navíc před svými fanoušky o neporazitelnost. Avšak dobře věděli, že postup do druhé ligy už mají v kapse. Velmi pohybliví Pražané si vypracovali několik dobrých příležitostí a poprvé Severočechům podali kalich s hořkým nápojem. Jenomže po vystřízlivění se ještě na ledové ploše ROCKNET ARÉNY pokračovalo v oslavách. 

„Vybavilo se mi to, protože jsem v kvalifikaci hrál jen dva zápasy, oba doma. První s Mělníkem jsme to otevřeli a nahrál mi Kosťa. S Hvězdou mi zase nahrál on, takže jsem za to rád, i když vývoj utkání nevypadal dobře. Ale jinak je to hezká tečka, co se týče spolupráce v lajně, kde jsem si rozuměl i s Freibim. Jakože jsme si prošli nějakými věcmi a na konec to všechno dopadlo hezky,“ popisoval spokojeně Radim Řezníček. 

„Chtěli jsme projít bez ztráty! První věcí byla motivace, chtěli jsme to dát především fanouškům. Sice nám o nic už nešlo, ale chtěli jsme se odvděčit fanouškům. Sami jste ale viděli, že jsme spíše bojovali sami se sebou,“ krčil rameny. Zkušenosti s druhou ligou Radim Řezníček posbíral. Avšak až v Chomutově poznal partu, která mu dopomohla k úspěchu. Jinak odchovanec karlovarského hokeje hrál především o záchranu.

„Nemám toho ze sebou tolik a nemám ani tolik týmových úspěchů. Do téhle doby byl můj největší úspěch, když jsme tady hráli finále s juniorkou. Tenkrát jsme proti Chrpičovi a dalším prohráli. Potom v dospělých jsem vždy hrál druhou ligu v Mostě, Sokolově nebo Bílině. Tam to nebylo dobrý, jelikož se bojovalo jen o záchranu, vzpomínal. „Nejvíc šťastný jsem za partu tady, protože to šlapalo. Jsem v Chomutově první rok sám i pracovně, takže tady neznám moc lidí. O to víc mě potěšilo, že mě kluci přijali mezi sebe. Je to super a parta je jedna z nejlepších, co jsme zažil, děkoval sympatický centr. 

Ještě před soubojem s Hvězdou probíhaly postupové oslavy, které se i s fanoušky odehrávaly v klubu Admi. Radim Řezníček trochu poodhalil, jak radostné chvilky hráči prožívali. „Někdo musel dřív, někdo později a někdo vůbec nemusel domů. Byli mezi námi kluci, kteří odešli třeba v jednu, protože museli do práce brzy. Já odešel v půl čtvrté, protože jsem šel v devět do práce. Myslím si ale, že jsme si to užili a že si to spolu ještě užijeme. Budeme mít spolu oběd nebo večeři, i možná s manželkami nebo přítelkyněmi. A příští rok? To už je další kapitola,“ zasnil se. 

Chtěl by šestadvacetiletý útočník dále nosit dres s Pirátem na hrudi? „Chtěl bych,vypálil bez váhání. „Zaprvé tu mám práci a našel jsem si tu přítelkyni. Takže zůstat bych chtěl, ale nevím, jak to bude s pracovní pozicí, protože to se ještě musí domluvit. Vždy jsem si to na druhou ligu domluvil, ale musí to být samozřejmě vzájemné. Jak ze strany klubu, tak mojí. Je mi 26 let a chtěl bych pokračovat. Bral sem to tak, že jsem se podíval do hlediště a dal jsem gól, říkal jsem si, že třeba byl můj poslední v kariéře. I když nebyla nějak super, ale třeba byl poslední,“ odpověděl trochu zklamaným hlasem. „Chomutov sice jako město neznám. Nepoznávám ulice, ale přístup fanoušků jsme s kluky kolikrát ani nechápali. K srdci mi přirostla parta. Chtěl bych dál tyhle lidi potkávat,popisoval hlavní důvody, proč by chtěl na severu Čech zůstat. 

Kvůli poruše na autě se Radim Řezníček nestihl přesunout do Mělníka, kde po zápase vypukly oslavy ještě na ledové ploše. Rodák z Karlových Varů tak byl odsouzen ke sledování streamu na youtubovém kanálu Pirátů. Jak moc jej mrzelo, že nemohl být přímo se spoluhráči? „V 17:10 jsem měl končit v práci, chtěl jsem sednou do auta a jet do Mělníku. Bohužel se nám ale posralo auto a přišel jsem v půlce druhé třetiny k počítači a otevřel si to. Průběh zápasu byl oukej, ale když jsem viděl kluky, jak to oslavují, tak ani přítelkyně se mnou nemohla vydržet. Byl jsem protivný a mrzutý, opravdu mi to bylo strašně líto,“ vracel se k nepříjemným momentům. 

Samozřejmě pak se přijelo a já přišel do šatny. S každým jsem se objal, takže super přivítání. Navíc kluci mi i volali z autobusu, což jsem nezvedl, protože se mi to neukazuje na whatsappu. Má to dvě strany mince. Nejprve smutek, ale když jsem byl s kluky, bylo to hrozně příjemný,“ uzavřel.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov