Reportáže

Piráti vedli proti Zlínu o dvě branky, nakonec padli po nájezdech

Napsal 04.10.2013 Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Piráti do druhého domácího utkání vstoupili skvěle, díky přesilovkovým trefám Hrušky a Baleje vedli 2:0. Hosté nejdříve snížili gólem Veselého, ale pak vstřelil třetí branku Chomutova ve vlastním oslabení Svoboda. Ševci ovšem nesložili zbraně. Melenovský snížil a v závěrečné power-play srovnal stav Marušák. V nájezdech byli nakonec úspěšnější hosté a zvítězili 4:3.
9.kolo pá 4.10.2013
CHM
3:4sn(2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
ZLN
Chomutov
Řehoř – Malec, Lakos, Šulák, Pulpán, Bartejs, Kučný, Mazanec – Bartečko, Svoboda, Balej – Kubinčák, Divíšek, Hruška – Šagát, Sikora, Hřebejk – Račuk, Kämpf, Kaše.
Zlín
Horčička (SN Kašík) – Valenta, Marušák, Řezníček, Matějíček, Urbanec, Tesařík – Veselý, Leška, Okál – Kubiš, Holík, Balaštík – Čech, Čajánek, Honejsek – Köhler, Melenovský, Ondráček.

Branky a nahrávky

Chomutov
7. Hruška (Bartečko), 20. Balej (Pulpán), 50. Svoboda (Šagát)
Zlín
29. Veselý (Tesařík, Čajánek), 55. Melenovský (Holík), 60. Marušák (Čech), rozh. náj. Holík

Statistiky

Vyloučení
6:7
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
30:35
Diváci
3723

Shrnutí

Soupeře z opačného konce republiky přivítali chomutovští Piráti. V úvodu si domácí vypracovali šanci, když v brejku zkusil bekhendovou střelu Račuk, pokus se však neujal. Krátce na to se na druhé straně o rozruch postaral kapitán hostů Čajánek. Střelu ovšem namířil do tyče. Otevření skóre zařídil až v první přesilovce zápasu DAVID HRUŠKA. Dobře sehraná přesilovka poslala Piráty do v celku rychlého vedení. Následovalo několik vyloučení a došlo i na přesilovku čtyř proti třem. V ní Piráti nevymysleli nic nebezpečného a Ševci se úspěšně ubránili. Přesilovkový gól si Piráti připsali až 11 vteřin před koncem první části. JOZEF BALEJ namířil puk přesně do Horčičkovy klece. S dvoubrankovým vedením se domácí odebrali do šaten.

Ve druhé třetině se ke slušné šanci dostal Matějíček. Obral obranu o puk a trefil tyč. O snížení se postaral až ONDŘEJ VESELÝ. Ten se prosadil v přesilovce poté, co Piráti nedokázali vyhodit. Na ledě se následně odehrála kuriózní situace. Kučný narazil Ondráčka na mantinel takovou silu, že se nejbližší plexisklo rozsypalo na kusy. Hra se tedy přerušila až do chvíle, kdy bylo nasazeno sklo nové. Piráty pak čekala přesilovka po vyloučení Čecha. Vážněji však bránu neohrozili. I Berani se dočkali početní výhody, ve které si počínali stejně jako soupeř a neproměnili. V závěru se přesilovky dočkali domácí a zajímavě ohrozili bránu Zlína. Přesilovku si přenesli z větší části do třetí třetiny.

V třetí části Piráti zbytek přesilovky nevyužili, naopak se dostali sami do několika oslabení. V jednom z nich se však do útoku vrhl Šagát, který přenechal puk JAROSLAVU SVOBODOVI. Ten překonal brankáře Horčíčku a zvýšil gólový rozdíl. Zlín se však nevzdal. Obrovské šanci Veselého stihl zabránit, MARKA MELENOVSKÉHO krátce poté již nevychytal. V závěru třetiny Zlín zariskoval, odvolal gólmana a půl minuty před koncem vyrovnal zásluhou JIŘÍHO MARUŠÁKA.

Nastalo prodloužení a v něm hned na začátku mohl rozhodnout Melenovský ale šancí pohrdl. O chvíli později chytil střelu Malce bez problémů Horčička. Více se v prodloužení nestalo.

V samostatných nájezdech pak rozhodl PETR HOLÍK a získal pro svůj tým bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Piráti Chomutov):„Nesehráli jsme špatné utkání, ale bohužel dopadlo takto. V první třetině jsme byli aktivní, hráli jsme dobře a dostali jsme se do vedení. To bylo výborné. Ve druhé třetině nastal útlum, chyběl nám pohyb. V poslední třetině jsme se ujali vedení, které jsme neměli pustit. Soupeř bohužel zvládl srovnat. Ale jak jsem řekl, nebylo to z naší strany špatné utkání a jednoznačně jsme ztratili tři body.“

Juraj Jurík (PSG Zlín): „Po takovém průběhu zápasu, kdy jsme stahovali dvougólové manko, jsme za dva body rádi. Celkově bych řekl, že v rovnovážném stavu hráčů se jednalo o vyrovnaný zápas. My jsme inkasovali dvakrát při přesilovce domácích a jednou při naší, což nabourává plány. Dokázali jsme se ale do zápasu vrátit, za což jsme si bod zasloužili. Nájezdy už jsou loterie.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov