Ohlasy po utkání

„Těšil jsem se hlavně na diváky, atmosféra byla zase výborná,“ přiznal František Mála

Napsal 15.10.2023 Eliška Ratiborská
Piráti se poprvé od začátku nového ročníku druhé ligy postavili soupeři na domácím ledě. Byl jím HC Wikov Hronov, který nakonec porazili 9:3. Sedmý gól Chomutova si připsal František Mála, který skóroval poprvé v základní části a stihl ještě u jedné branky asistovat.

Domácí ROCKNET ARÉNU v posledních týdnech trápilo rozbité chlazení. Na domácí led tak Piráti vyjeli poprvé až v pořadí k pátému střetnutí sezóny. „Čekání bylo opravdu hodně dlouhé, pořád jsme nevěděli, kdy se konečně budeme moct vrátit. Těšil jsem se hlavně na diváky a ti mi potvrdili, že bylo proč, jelikož tu byla zase výborná atmosféra. Děkujeme všem, kdo nás přišli podpořit a jsem rád, že jsme je mohli potěšit výhrou,“ přiblížil František Mála a poděkoval 1753 věrným fanouškům, kteří na utkání dorazili. „Byl to výborný pocit. Nemůžu ho popsat jinak, než že se tu opravdu cítíme jako doma. A doma se samozřejmě hraje nejlépe z celé ligy,“ dodal.

První domácí střetnutí využil vysoký útočník a známý TikToker k premiérové brance. „Hráč Hronova udělal chybu, tak jsem mu vyšťouchl puk a ujel k bráně. Snažil se mě ještě zastavit hokejkou, ale přesto jsem vystřelil nad lapačku a měl jsem štěstí,“ popsal. A co šťastnému momentu předcházelo? „Já svoje rituály pořád měním. Tentokrát jsem ale byl s přítelkyní a po obědě jsme si dali ovocné a malinové dortíčky. Ty si teď budu muset kupovat už pořád a doporučím stejný postup i spoluhráčům. A kdo nemá přítelkyni, může zkusit Tinder,“ smál se. 

Proti Hronovu se ve třetí útočné formaci poprvé postavil vedle Mály i Jakub Zajíček. „Celkem nám to spolu sedlo. V první třetině bylo dost vyloučení, takže jsme hráli oslabení a přesilovky, na které máme speciální formace. Pět na pět jsme hráli až od druhé třetiny. Jelikož nehraju přesilovky, tak jsem nabral tempo spíš až ve druhé třetině,“ zhodnotil Mála.

Do přesilových her jednatřicetiletý forvard sice nezasáhl, ale v oslabeních tomu bylo jinak. „Oslabení jsme s Tomášem Koblížkem, myslím si, zvládli výborně. Sice je pořád na čem pracovat, to si řekneme na následujícím tréninku, ukážeme si to na videu. Náš úkol je nepustit gól, a to jsme my dva splnili,“ liboval si. 

Chomutovští nakonec Hronovu nasázeli devět gólů, ale tři sami obdrželi. „Čekali jsme méně branek ze strany Hronova. Dvě padly v oslabení. Možná to bylo nervozitou před lidmi nebo nevím, nešlo o přečíslení, byly to spíš takové uplácané góly, řekl bych,“ přemítal.

Pirátskému mančaftu se v současném ročníku druhé ligy daří, zvítězili ve čtyřech z pěti zápasů, což se odráží i na náladě v šatně. „V kabině je výborná atmosféra, makáme. Přes týden jsme se těšili na zápas, takže nálada byla taková nedočkavá, ale teď už je zase výborná,“ prozradil. „Na ledě se cítím skvěle, ale na fyzičce je neustále co zlepšovat, takže na tom stále pracuju,“ uzavřel s úsměvem.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov