Preview k zápasu

Piráti se poprvé v základní části představí v ROCKNET ARÉNĚ, vyzvou předposlední Hronov

Napsal 12.10.2023 Michal Luxa
Trable s ledovou plochou v ROCKNET ARÉNĚ jsou „zažehnané“, Piráti jí tak podrobí zatěžkávací zkoušce. Až téměř do poloviny října čekal chomutovský fanoušek na domácí střetnutí, což se nyní stává skutečností. V rámci sedmého kola druhé ligy přijede na sever Čech Hronov. Úvodní vhazování souboje je naplánované na sobotu 14. října v 17 hodin a 30 minut.

V posledních srpnových dnech se v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ tvořila před jednou z branek louže, jelikož do chladícího zařízení natekl olej. A tak vedení Pirátů muselo rychle reagovat. Některé zápasy si mužstvo kolem Martina Pešouta přehodilo k soupeři a další se odložily. Proto se Severočeši představí před vlastními fanoušky až 14. října, kdy přivítají Hronov.

„Nicméně až samotný zápas ukáže, zda je současné řešení provozuschopné v delším časovém horizontu. Vzhledem k tomu, že podmínky během zápasu áčka nelze nasimulovat, se dá říct, že utkání s Hronovem bude takový zatěžkávací test,“ uvedl manažer A-týmu Jiří Sochor.

Čtyři zápasy na ledě soupeřů, tři vítězství…

Chomutovští v úvodních třech zápasech vždy zvítězili, což znamenalo devět bodů a pohled na nejvyšší příčky tabulky. Ovšem v posledním střetnutí zajížděli svěřenci Martina Pešouta na led Příbrami, která disponuje kvalitním kádrem. Vyrovnané střetnutí rozhodly maličkosti, a především odskočení Baníku do dvoubrankového trháku. Tadeáši Svobodovi se sice ještě povedlo vykřesat naději. Avšak neproměněná přesilová hra v samotném závěru definitivně znamenala, že bude Chomutov poprvé poražený.

HC Baník Příbram – Piráti Chomutov 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Havlín (Saňa, Kolda), 23. Bečvář (Hasman, Kolda), 30. Pinkas (Kolda, Saňa), 55. Havlín (Dragoun, Jiroušek) - 1. Seemann (Eret), 25. Lukeš (T. Svoboda), 58. T. Svoboda (Havel, Březák).
Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:28. Diváci: 824.


Sestava Chomutova: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Seemann, Záruba, Havel, Váchal – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – Tůma, Putz, Jouza – Remeš.

Ohlas Martina Pešouta: „Utkání jsme si prohráli sami, protože jsme všechny góly dostali naprosto zbytečně. Jeden dokonce i při naší přesilovce, ve kterých se nám tentokrát nedařilo stejně jako v koncovce. Trefili jsme břevno a neproměnili samostatné nájezdy na brankáře. Právě přesilovky a koncovka jsou důvody, proč jsme si vyhrát ani nezasloužili.“

ChomutovHronov
5. místo (9 bodů)pozice14. místo (3 body)
24:13skóre15:23
3-0-0-1bilance1-0-0-4
Martin Altrichter – 2 Z
Adam Horák – 2 Z 
brankářiAndrij Malychin – 4 Z
Jakub Tichý – 1 Z
Jakub Březák 3 (1+2)nejproduktivnější obránceJakub Exner 4 (1+3)
Viktor Hübl 9 (6+3)nejproduktivnější útočníkPetr Przybyla 5 (3+2)
Viktor Hübl 6 gólůnejlepší střelecPrzybyla, Murtazin 6 gólů


Hronov s jediným vítězstvím na předposlední pozici západní skupiny

Už v minulém ročníku patřili Hronovští k nejhorším týmům, nic se na to nemění zatím ani letos. Svěřenci Jaroslava Poláka odehráli pět zápasů, v nichž zdolali pouze Řisuty, jimž nasázeli sedm branek. Ovšem stejný počet gólů pak inkasovali v posledních dvou případech, kdy nestačili na Kralupy nad Vltavou a také Tábor.

Východočeši disponují mladým kádrem, vždyť jejich průměrný věk se zastavil na 21,6 let. Kádr se v Hronově moc nezměnil, vždyť jej opustil pouze ruský obránce Savelij Kozlov. Naopak přišla dvojice kanadských hráčů, kteří nastupovali v australské lize. Řeč je o obránci Connoru Vermeulenovi a útočníku Brettu Radfordovi.

HK Kralupy nad Vltavou – HC WIKOV Hronov 7:4 (3:3, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Hampl (Soukup, Bezouška), 10. Broš (Hasarik, Hrala), 18. Husarik (Zídek), 23. Zídek (Pejchal, Šilhavý), 44. Kapoun (Šilhavý, Zídek), 46. Kučera (Zídek), 52. Zídek (Šilhavý) –  4. Babrusev (Popitič, Exner), 5. Štrombach (Rubáček), 6. Przybyla, 43. Babrusev (Vaňkovský, Martuzin).

Sestava Hronova: Malychin (52. Meišner) – Kopecký, Babrusev, Pavelka, Vermeulen, Voňka, Amirov – Štrombach, Vaňkovský, Popitič – Voděracký, Przybyla, Murtazin – Lederer, Kubeček, Exner – Rubáček, Kocián.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov