Preview k zápasu

První zápas roku 2023 je tu, Piráti vstoupí do nového letopočtu domácí bitvou s Pískem

Napsal 03.01.2023 Michal Novotný
Napraví Chomutovští dojem z výkonu, kterým se ve třináctém kole prezentovali na ledě IHC Králové Písek? Před svými fanoušky by jistě do nového roku rádi vykročili tříbodovým vítězstvím. Přijďte je podpořit svými hlasivkami přímo do hlediště ROCKNET ARÉNY. První buly roku 2023 bude vhozeno ve středu 4. ledna v tradičních 17:30.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK

Chomutovští i s pěti obránci přetlačili jablonecké Vlky

Se značně prořídlými obrannými řadami se vydali Piráti do Jablonce nad Nisou, kde je rozhodně nečekal jednoduchý zápas. Domácí vlčí smečka celý zápas vzdorovala a dokonce Piráty přestřílela. Po první třetině svítil na ukazateli vyrovnaný stav 2:2. Pak ale hokejisté zpod Krušných hor zabrali a v každé další třetině vsítili jednu branku, čímž si zajistili poslední předvánoční tři body do tabulky druhé ligy a upevnili si průběžné čtvrté místo.

HC VLCI JABLONEC NAD NISOU – PIRÁTI CHOMUTOV 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Brokeš (Koutecký), 17. Maďar (Švík, Foerster) – 2. Hübl (Lukeš), 10. Lukeš (Hübl, Chrpa), 27. Kostourek, 60. Lukeš (Váchal, Hübl).
Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Střely na branku: 35:27.

Sestava Pirátů: A. Horák – Seemann, F. Hynek, M. Žižka, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, Chrpa, Kostourek, Koblížek, Mála, Zajíček, Veselý, Ekrt, Mežnar, Vostiňák.

Sérii čtyř výher Písku překvapivě přerušily Řisuty

V posledních zápasech se hostujícím Králům dařilo, nicméně ve Slaném narazili. Řisuty poměrně rychle vedly již 2:0, ale na to ještě Písečtí zareagovali a během jedné minuty srovnali skóre, takže do kabin se šlo po první třetině se smírným stavem. Ve druhé a třetí části nicméně stříleli branky už jen domácí a dotáhli zápas do vítězného konce za stavu 5:2.

HC ŘISUTY – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Křepelka (Bílek), 11. Janeček (Rendla, Malovický), 25. Chamrád (Janeček, Rendla), 41. Potěchin (Křepelka, Janda), 43. Janda (Janeček) – 13. Bednařík (Pavlát, Cohen), 14. Březina (Koupal, Dudáček) .
Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0.

Sestava Písku: Kříž – Novák F., Radoš, Dudáček, Pavlát, Hanus, Turek – Hollar, Březina, Hrakholski, Macháček, Brož, Koupal, Matiášek, Volf, Prášek, Bednařík, Cohen, Pouzar.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

ChomutovPísek
4. místo (58 bodů)pozice11. místo (35 bodů)
144:86skóre86:102
18-1-2-6bilance9-3-2-13

Po nepovedené druhé třetině přivezli Piráti z Písku jen bod

Zápas třináctého kola byl jako na houpačce, první třetinu vyhráli po dvou rychlých zásazích z úvodu hosté z Chomutova 2:0, nicméně v té druhé zase gólově dominovali Písečtí a nastříleli branky tři. Piráti ve třetí části vyrovnali, ale bonusový bod vystřelil domácím dvacet vteřin před koncem prodloužení Jan Radoš.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3p (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Matiášek (Prášek, Dudáček), 27. Hracholski (Macháček, Hollar), 40. Volf (Novák), 65. Radoš (Pouzar) – 1. Lukeš (Chrpa, Matai), 4. Chrpa (Hübl, Charousek), 53. Matai (Chrpa, Hübl).
Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 30:32.

Sestava Králů: Kříž – F. Novák, Kurfürst, Radoš, Hanus, Dudáček, Turek, Dvořák – Hollar, Macháček, Hracholski, Koupal, Andrle, Brož, Matiášek, Bednařík, Volf, Pouzar, Novotný, Prášek.

Sestava Pirátů: Běhula – Pavlát, Váchal, Seemann, Matai, M. Žižka, Havel, Charousek – Vostiňák, Kostourek, Mežnar, Černý, Koblížek, Zajíček, Josef Rindoš, Mála, Chrpa, Lukeš, Hübl.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Do čela gólmanských statistik v pirátském dresu se prodral Adam Horák, který stlačil průměr inkasovaných branek na 2,81 na zápas. Nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai s dvaadvaceti kanadskými body za deset branek a dvanáct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si upevnil Viktor Hübl, který doposud nasbíral čtyřiačtyřicet bodů za čtrnáct gólů a třicet přesných přihrávek.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
363 odch. minut22 (10+12)44 (14+30)
2,81 gólu/zápas14 tr. minut32 tr. minut

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov