Preview k zápasu

Pokračování finále: Přivezou Piráti z Loun pohár a postup do kvalifikace?

Napsal 12.03.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Krajská liga vrcholí! Již tuto neděli 13. března mohou Piráti zvednout nad hlavu pohár pro vítěze KLM ÚK ročníku 2021/22. V cestě jim stojí opět po týdnu Louny, které na svém domácím stadionu budou chtít favorita potrápit a určitě udělají maximum pro odvrácení konce sezóny. Souboj dvou nejlepších týmů po základní části soutěže můžete sledovat od 17:00 buď přímo na stadionu v Lounech, nebo prostřednictvím Pirátského studia s hostem Ladislavem Bouškem.

Piráti doma v prvním finále potvrdili roli favorita

Před letošní nejvyšší domácí návštěvou Chomutovští po většinu zápasu svého soupeře z Loun přehrávali a po dvou brankách Erika Mežnara vedli po první třetině 2:0. Ve druhém dějství chomutovští hokejisté pokračovali v nastoleném trendu a přidali další dvě branky, na které ale ještě v závěru třetiny odpověděl lounský Adam Szakal. Ve třetím hracím období pak zkompletoval hattrick Erik Mežnar a dvakrát se trefil také nejlepší střelec play-off, hostující Vlastimil Salač. Piráti nakonec dovedli první zápas finálové série k vítězství 7:3 a 13. března se budou moci stát mistry krajské ligy.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC SLOVAN LOUNY 7:3 (2:0, 2:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 9. Mežnar (Chrpa, Žižka), 11. Mežnar (Huňady), 23. Rindoš (Mála, Chlouba), 37. Kostourek (Řezníček, Freiberg), 45. Mežnar (Huňady), 47. Chrpa (Žižka, Huňady), 52. Huňady (Žižka) – 40. Szakal (Šedivý, Dittrich), 49. Salač (Kunrt, Šafařík), 55. Salač (Šafařík).
Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 56:28.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Dominik Badinka, Žižka, Petrásek, Ferbas, Bártek, Hartmann – Rindoš, Chlouba, Kostourek – Chrpa, Mežnar, Huňady – Freiberg, Řezníček, Mála – Jaroš, D. Šilar.

Sestava Loun: Dorn – Kunrt, Kašpar, Šedivý, Knobloch – Tarant, Velhartický, Salač, Gebelt, Dalecký, Rais, Šafařík, Csonka, Dittrich, Szakal.


Lounští prošli do finále po dvou výhrách nad Kláštercem nad Ohří. Nyní ale čelí nejtěžšímu možnému soupeři a na domácím ledě budou odvracet konec finálové série a potažmo celé sezóny. Před domácím publikem jistě podají bojovný výkon a pokusí se jako první v letošním ročníku chomutovské Piráty porazit.

Slovan má ve svém středu aktuálně nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče play-off, kterým je Vlastimil Salač. Ve třech zápasech vstřelil sedm branek a ještě k nim přidal čtyři asistence. Všechny zápasy ve vyřazovacích bojích zatím odchytal spolehlivý Dominik Dorn.

brankářútočníkútočník
Dominik Dorn

Marek Šafařík

Vlastimil Salač

180  odch. minut, 6.67 G/Z9 (3+6)11 (7+4)

Na Romana Chloubu se v týmové produktivitě play-off dotáhl Patrik Huňady

Roman Chlouba spolu s Patrikem Huňadym nasbírali ve třech utkáních vyřazovací části soutěže po devíti bodech. Nejlepšími střelci s pěti brankami jsou naproti tomu Josef Rindoš s Milanem Kostourkem. Mezi obránci vyčnívá s pěti kanadskými body šestnáctiletý Dominik Badinka. Stálicí v chomutovské kleci je Maroslav Hanuljak, který drží i v bojích play-off průměr třech obdržených branek na zápas.

brankář útočníkútočník

Miroslav Hanuljak

Josef Rindoš

Roman Chlouba
180 odch. minut8 (5+3)9 (2+7)
3,00 gólu/zápas0 tr. minut0 tr. minut

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov