Preview k zápasu

Piráty čeká nejdelší výjezd sezóny, jejich hostitelem bude předposlední Hronov

Napsal 08.12.2023 Michal Dorinský
V sobotu 9. prosince změří Piráti síly se soupeřem z opačného konce tabulky. I přes výrazný bodový odstup se však nedá očekávat, že by domácí dali Chomutovu něco darem. Hronov z posledních šesti zápasů získal hned jedenáct bodů a do utkání vstupuje motivován středečním triumfem s Kralupy nad Vltavou v poměru 5:1. Také Piráti si v posledním střetnutí poradili se svým soupeřem rozdílem čtyř branek, to když na domácí půdě porazili Cheb 6:2.

Po týdenním zápasovém půstu se Piráti představili v ROCKNET ARÉNĚ proti soupeřům z Chebu. Domácí drželi otěže zápasu po celou dobu pevně v rukou, a i přes dvě přesilovkové trefy Šimona Krutiny si v klidu dokráčel pro vítězství 6:2. 

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION CHEB 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Úvod proti Západočechům Pirátům vyšel. Hned v páté minutě se vydal na zteč do útočného pásma Jakub Březák a svůj ofenzivní výlet zakončil přesnou ranou na vzdálenější tyč. Ještě na sklonku první části na něj navázal Martin Tůma, který zcela osamocen před brankou zužitkoval nahrávku Petra Ereta a poslal Piráty do dvoubrankového vedení. Ve 26. minutě se dostali ke slovu také hosté, to když v přesilovce našel přihrávkou extraligových parametrů Václav Skuhravý hůl Šimona Krutiny, který neměl jinou možnost než skórovat. Ve třetí brance Pirátů měl prsty opět Petr Eret, když narýsoval přihrávku mezi kruhy rozjetému Janu Svobodovi, který přesně trefil levý horní roh branky a ukončil čekání na gól po návratu do Chomutova. Čtvrtý gól Pirátů padl v dvojnásobné početní výhodě, kdy se na listinu střelců zapsal Tadeáš Svoboda jako zakončovatel parádní chomutovské akce do poloprázdné branky. Vyčerpané hosty dorazili dvěma slepenými góly František Mála a Jakub Chrpa. První jmenovaný využil zaváhaní brankáře hostí Koláře, který Zárubovu střelu vyrazil pouze před sebe a chomutovská dvanáctka tak nekompromisně potrestala dezorientovanou obranu. O čtyřiadvacet vteřin později byla radost domácích ještě větší, jelikož Jakub Chrpa tvrdým úderem od modré nachytal na švestkách bezmocného brankáře Chebu, který nezvládl včas sklapnout betony a lovil tak již pošesté kotouč ze sítě. Na závěr už jen mírnil frustraci hostů v dvojnásobné přesilovce opět Šimon Krutina a ranou z pravého kruhu tak upravil na konečných 6:2.

Branky a nahrávky: 5. Březák (Mála, Eliáš), 17. Tůma (Eret, Váchal), 32. Svoboda J. (Eret), 40. Svoboda T. (Lukeš, Eliáš), 56. Mála (Záruba, Stehlík), 56. Chrpa (Mála, Putz) - 26. Krutina (Skuhravý, Stejskal), 58. Krutina (Skuhravý, Vašíček).

Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1342.

Sestava Chomutova: Altrichter - Březák, Eliáš, Havel, Seemann, Váchal, Záruba – T. Svoboda, Hübl, Lukeš - Tůma, Eret, J. Svoboda - Veselý, Koblížek, Stehlík - Chrpa, Mála, Zajíček - Putz.

Ohlas Petra Martínka: „Pro nás šlo o de facto povinné vítězství. Kvalita kádru byla na naší straně, ale efektivita střelby byla špatná. Měli jsme tam spoustu střel, ale bohužel jsme z nich nedávali góly. V závěru jsme předvedli znovu zbytečná vyloučení. To si nesmíme dovolit, protože lepší soupeř to potrestá. Na to si musíme dávat pozor.“

Z tábora soupeře...

Hokejisté Hronova jakoby prožili zmrtvýchvstání. Ačkoliv jim vyšla příprava, do sezóny jako takové vstoupili tragicky, když z třinácti úvodních duelů získali pouhopouhé tři body, a to proti posledním Řisutům. V období od 7. října do 8.listopadu se mohli „pyšnit“ nelichotivou bilancí deseti porážek bez bodového zisku. V posledních šesti zápasech je to ovšem úplně jiná písnička. Naplno Východočeši bodovali třikrát, jednou pak zvítězili po nájezdech a jejich dvě porážky v tomto období přišly se silnými Letňany a Táborem, tedy týmy z top pětky, do které patří i Chomutov. 

HC WIKOV HRONOV – HK KRALUPY NAD VLTAVOU 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Lépe začaly Kralupy, které si vzaly vedení již po osmadevadesáti sekundách hry, kdy Václav Zídek využil ledabylého střídání domácích a střelou švihem propálil Pittra. Tím se však gólový účet hostů uzavřel. Od této chvíle pálili pouze domácí, poprvé hned o necelé tři minuty později. Hronov uzamkl soupeře v pásmu a po Jassově střele od modré byl nejrychleji dorážejícím Trandin, který využil nastalého zmatku a srovnal stav utkání. V čase 9:38 trefila Vaňkovského střela z hranice útočného pásma Novotného pouze do chráničů. Gólman hostí v domnění, že má kotouč ve své moci, zůstal stát jako opařený, a než se stačil zorientovat, lovil kotouč ze své sítě podruhé, tentokrát byl autorem gólové rány Jan Lederer. Show domácích pokračovala ve druhé části. Po rychlém protiútoku z pravé strany skóroval z těžkého úhlu Murtazin, kterého o šest minut později doplnil podruhé skórující Trandin. Naděje hostů na obrat definitivně utnul na začátku třetího dějství Lederer, kterého vysunul do nájezdu proti brankáři Vladislav Vrtek a prvně jmenovaný krkolomnou střelou překvapil všechny přítomné. Na krásu se ale nehraje, a tak si domácí zapsali čtvrtou výhru v sezóně.

Branky a nahrávky: Trandin (Jass, Vrtek), 10. Lederer (Vaňkovský, Cestr), 26.Murtazin (Vrtek, Trandin), 32. Trandin (Jass, Babrusev), 41. Lederer (Vrtek, Trandin) – 2. Zídek 

Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 303.

Sestava Hronova: Pittr - Jass, Kopecký, Táborský, Babrusev, Voňka, Cestr – Vrtek, Murtazin, Lederer, Vaňkovský, Popitič, Straka, Hájek, Řezáč, Voděracký.

ChomutovHronov
3. místo (48 bodů)pozice14. místo (14 bodů)
92:42skóre60:102
15-1-1-2bilance4-1-0-14
V-Vpp-Psn-V-Vaktuální formaVsn-P-V-P-V
Martin Altrichter – 1,95 G/Z
Adam Horák – 2,87 G/Z 
brankářiAndrii Malykhin – 4,77 G/Z
Michal Pittr – 4,50 G/Z
Patrik Kadeřávek 12 (3+9)nejproduktivnější obránceIlja Babrusev (4+7)
Viktor Hübl 30 (12+18)nejproduktivnější útočníkMarat Murtazin 20 (11+9)
Viktor Hübl a Jakub Chrpa 12 gólůnejlepší střelecMarat Murtazin 11 gólů

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov