Aktuální zprávy

Pirátská Školka bruslení rozjíždí další ročník: Znovu celou sezónu, nově s krasobruslaři

Napsal 26.10.2023 Klub
Stejně jako od podzimu 2022 do jara 2023 se od listopadu 2023 do března 2024 mohou nejen chomutovské děti naučit bruslit pod vedením trenérů pirátského potěru. Novinkou druhého několikaměsíčního projektu je spolupráce hokejového a krasobruslařského klubu, jejichž zástupci povedou v ROCKNET ARÉNĚ lekce pro děti ve věku od čtyř do osmi let.

Patnáct nedělí počínaje 4. listopadem budou mít děti možnost proniknout do tajů bruslení na hlavní či tréninkové ploše ROCKNET ARÉNY podle jejich vytíženosti. To vše pod dohledem zkušených hokejových a krasobruslařských trenérů za pouhých 1800 korun, což je zvýhodněná cena při absolvování všech vypsaných lekcí. „V minulé sezóně se školka opět povedla. Měli jsme minimum volných míst, spíš jsme museli zájemce odmítat, takže jsme hned po sezóně věděli, že budeme v téhle akci pro širokou veřejnost pokračovat,“ přibližuje autor nápadu Jan Minčák s tím, že i tentokrát skončí lekce v úvodu března příštího kalendářního roku.

Pokud by se někdo bál klasického tréninkového drilu, může zůstat klidný. Děti se budou učit pohybu na ledě formou zábavy a her, které budou pomáhat i s držením rovnováhy a držením těla. V še bude probíhat v různých sekcích, do nichž bude ledová plocha rozdělena, takže všichni budou neustále v akci a vyzkouší si na každé hodině všechna cvičení. 

Dětem stačí, když dorazí s odpovídajícím vybavením a dobrou náladou. Odměnou jim budou první krůčky na ledě. Pokud jde o vybavení, potřeba jsou samozřejmě brusle, chybět nesmí ani helma kvůli bezpečnosti. „Může být hokejová, ale dostačující jsou i lyžařské,“ uvádí Jan Minčák. Rozhodně se vyplatí mít pevné rukavice a rodiče by neměli zapomínat ani na pitný režim svých potomků.

Pokud vás Školka bruslení zaujala, nebo jste o ní slyšeli od známých, kteří absolvovali úvodní dva ročníky, a máte volná nedělní rána od 8:45 do 9:45, načtěte si QR kód z plakátu níže. Ten vás odkáže na stránku Školky bruslení, kde si rovněž můžete vybrat lekce pod vedením hlavního kouče základny Milana Babky a dalších odborníků podle svého uvážení. 

Po výběru lekcí, jejichž jednotlivá cena činí 150 korun, dojde k automatickému vygenerování platebních údajů. Po zaplacení obdržíte do 48 hodin potvrzení rezervace, kterým se prokážete před samotnou lekcí. Neváhejte, na každou lekci je omezený počet míst. Dostane se na prvních 50 dětí.