Aktuální zprávy

Piráti hlásí první čtyři odchody, dalších šest členů postupového kádru zůstává

08.05.2024 Tisková zpráva
Už v průběhu sezóny klub zveřejnil prodloužení spolupráce s obráncem Filipem Eliášem a útočníky Janem Svobodou s Petrem Eretem. Piráti zároveň uplatnili několik opcí a vedou další jednání, takže z postupového kádru, který vrátil chomutovský hokej do profesionální soutěže, odchází v tuto chvíli jen trojice hráčů. Vlastně čtveřice, jelikož pokračovat nebude ani Alexandr Remeš, jenž dohrával sezónu v českobudějovické juniorce.

Do kolonky odchodů se spolu s jednadvacetiletým útočníkem aktuálně zapisují další mladíci z ofenzivy – dvacetiletý David Putz, o rok starší Lukáš Stehlík a dvaadvacetiletý Daniel Jouza. „Všem čtyřem bych chtěl poděkovat za služby, které klubu na cestě do první ligy odvedli, a popřát jim hodně štěstí v další kariéře i osobním životě,“ vzkazuje manažer A-týmu Jiří Sochor.

Čistě z pohledu statistik byl nejvíc vidět Lukáš Stehlík, který ve 26 duelech dlouhodobé fáze zapsal čtrnáct kanadských bodů (5+9) a v play-off přidal gól s přihrávkou v jedenácti startech. Stejnou porci zápasů odehrál v základní části a nadstavbě také David Putz, jenž zaznamenal o tři body méně (3+8), ale ve vyřazovacích bojích si připsal čtyři kanadské body (1+3).

Daniel Jouza vstřelil postupový gól v sedmém finále, což byla jeho třetí trefa v šestnácti utkáních play-off. V dlouhodobé části působil i na hostováních, takže stihl „jen“ patnáct klání s bilancí dvou přesných zásahů a tří asistencí. Alexandr Remeš odehrál v chomutovském dresu devět druholigových klání s bilancí dvou finálních přihrávek.

Jak již bylo zmíněno, u některých hráčů klub uplatnil opční právo. Tento krok se týká brankáře Martina Altrichtera či obránců Radka Havla a Patrika Kadeřávka. V útoku pokračují Martin Tůma a Tadeáš Svoboda. Postup pak automaticky prodloužil smlouvu obránce Petra Ulrycha o další dva roky. „U dalších členů stávajícího kádru do určité míry záleží na výsledku jednání s potenciálními posilami. Jakmile bude cokoliv nového, fanoušky budeme hned informovat,“ uvádí sportovní manažer Martin Pešout.

Fanoušky samozřejmě bude velmi zajímat situace kolem hokejových dvojčat Viktora Hübla a Františka Lukeše. První jmenovaný už naznačil, že si bere jako vždy čas na rozmyšlenou, u druhého bude záležet na dalších vyšetřeních po operaci zad. „Viktor by měl dát vědět na konci května, Franta chce hrát dál, ale bude záležet na výsledcích vyšetření v srpnu,“ prozrazuje hlavní trenér, který jako druhý v historii klubu postoupil s týmem do druhé nejvyšší soutěže. Tím prvním se stal na konci ročníku 1949/1950 Oldřich Hurych.