Aktuální zprávy

Další šestice zůstává Piráty, tři hráči zahájí sezónu v jiných týmech

13.05.2024 Tisková zpráva
Před časem klub zveřejnil první várku odchodů i setrvání členů stávajícího kádru. Nyní byly doladěny detaily také u zbývajících hokejistů, kteří se podíleli na postupu do druhé nejvyšší soutěže. Tři hráči, kteří dokončil sezónu v pirátském dresu, pro tuto chvíli kádr opouští, dalších šest bude pokračovat pod vedením hlavního kouče Martina Pešouta.

Klub pro tuto chvíli ukončil spolupráci s obráncem Richardem Zárubou a útočníky Jakubem Veselým a Jakubem Zajíčkem. „Chtěl bych všem třem poděkovat za to, co pro klub odvedli,“ říká Jiří Sochor. „Zároveň doufám, že naše cesty se nemusí rozejít nadobro. Chceme všechny tři sledovat v jejich nových angažmá, se kterými jsme připraveni jim i pomoct, s tím, že by měli otevřenou cestu zpět k Pirátům. Nicméně až další měsíce ukáží, jestli se tak opravdu stane,“ doplňuje manažer A-týmu.

Čtyřiadvacetiletý Richard Záruba se vrátil do Chomutova poprvé od roku 2017, kdy odešel jako starší dorostenec, a odehrál za seniorský tým v postupovém ročníku 55 utkání s bilancí čtyř přesných zásahů a deseti asistencí. Stejně starý Jakub Veselý navázal v posledních dvou sezónách na osm startů a jeden gól z ročníku 2019/2020. Jeho statistiky v pirátském áčku nyní čítají 67 duelů a 28 kanadských bodů za šestnáct tref a dvanáct přihrávek. Nejmladší ze zmíněné trojice, jednadvacetiletý Jakub Zajíček, naskočil do 109 klání, v nichž čtyřiačtyřicetkrát skóroval a přidal čtyřicet asistencí.

Letní přípravu před první ligou naopak zahájí pod vrcholky Krušných hor brankáři Richard Běhula s Michaelem Petráskem či obránci Jakub Březák, Vít Seemann a Jakub Váchal. To samé platí také pro útočníka Tomáše Koblížka. „Všichni mají smlouvu na celou sezónu, jen s Michaelem Petráskem jsme domluvení, že v přípravě musí ukázat, že je zdravý a připravený na zápasovou zátěž,“ vysvětluje Jiří Sochor s tím, že mladší jmenovec zkušeného brankáře David Petrásek započne sezónu s největší pravděpodobností v některém z okolních druholigových týmů.

Šanci zabojovat o místo v prvoligové sestavě dostane rovněž František Mála, který má v tuto chvíli smlouvu do konce srpna s možností opce na zbytek nadcházející sezóny. „Jeho výkony v play-off byly tak dobré, že si tuhle šanci jednoznačně zaslouží. Ve finále s Havířovem patřil rozhodně k lepším hráčům v naší sestavě,“ oceňuje hlavní trenér Martin Pešout.