Preview k zápasu

Piráti doma přivítají prvoligovou Slavii. Rozbruslení absolvují odchovanci z NHL

Napsala 09.08.2023 Kateřina Kundertová
Zápasová příprava před druhou ligou nabírá na tempu a Piráti se poprvé představí před vlastními fanoušky, když přivítají pražskou Slavii. Oba celky na úvod svých programů těsně vyhráli. Kdo uspěje ve čtvrtek 10. srpna? Buďte u toho.

A přijďte včas, jelikož na rozbruslení, které začíná v 16:50, se ukáží chomutovští odchovanci hrající NHL. David Kämpf a Jakub Lauko budou rozdávat podepsané puky, odmění speciálními artefakty nejlepší dětské transparenty a poté předají personalizované trikoty do aukce, která podpoří projekt Hokej pro všechny.

Chomutovští přibližně po týdnu společné přípravy na ledě vyrazili do Sokolova, kde nenastoupili obránce Radek Havel a útočníci František Lukeš, Viktor Hübl a Milan Kostourek. Ve čtyřech kompletních formacích naopak měli šanci ukázat se takřka všichni hráči na zkoušku – Dominik Kučera, Alexandr Remeš a David Putz. Chyběl pouze Lukáš Sýkora, jenž se k mužstvu zatím nepřipojil. A nechyběly ani posily, jmenovitě Patrik Kadeřávek, Petr Eret, Jakub Březák a Richard Záruba.

Podobně jako Piráti začali – proti prvoligovému celku – budou i pokračovat, jelikož hned po jednom dnu volna program letní přípravy pošle do ROCKNET ARÉNY pražskou Slavii. Zopakují těsnou výhru? Ze sezóny 2019/2020 má Chomutov proti nejbližšímu soupeři bilanci pěti výher a jedné porážky.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK SOKOLOV 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Adamec (Vrdlovec) – 20. Veselý (Kadeřávek), 23. Príhoda (Starý, Putz).
Vyloučení: 5:6. Bez využití. Střely na branku: 28:17. 

Sestava Chomutova: Horák (31. Běhula) – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, F. Hynek, Váchal, Petrásek, Kučera – Remeš, Eret, T. Svoboda, Mála, Putz, Chrpa, Veselý, Koblížek, Zajíček, Starý, Vostiňák, Príhoda. 

Proti Pražanům to nebudou mít Chomutovští jednoduché. Pod vedením kouče Daniela Tvrzníka se zatím připravuje široký kádr, ze kterého vykrystalizuje konečná sestava o osmi obráncích a třinácti útočnících. Zatím je velká řada hráčů ve fázi boje o místo. A první škrty udělá realizační tým už po vzájemném duelu s Piráty.

    AKTUÁLNÍ SESTAVA SLAVIE

    Brankáři: Roman Málek, Michal Pittr, Tomáš Volevecký.
    Obránci: Filip Eliáš, Tadeáš Hejda, Jan Holý, František Hrdinka, Vladimír Kremláček, Dominik Němeček, Dušan Žovinec, Jakub Dráb, Zoran Fiala, Richard Patzelt, Jiří Stejskal.
    Útočníci: Jaroslav Brož, Maxim Havrda, Tomáš Knotek, Edgars Kulda, Jiří Průžek, Michal Simon, Josef Slavíček, Marek Slavík, Lukáš Strnad, Robin Všetečka, Lukáš Žejdl, Matěj Kvasnička, Tomáš Labuzík, Stanislav Tichý, Vojtěch Polák, Jan Půček. (Pozn.: Kurzívou jsou označeni hráči, kteří bojují o místo.)

Nejvýrazněji posílil vršovický celek v obraně, ve které se představí František Hrdinka, urostlý a všestranný pravák Jan Holý a produktivní Filip Eliáš, jenž byl v základní části první ligy druhý nejproduktivnější obránce soutěže. Ze sestoupivšího Šumperka ulovili Pražané ještě útočníka Jiřího Průžka, který těží ze subtilnější postavy a výborného pohybu.

Většina hokejistů, kteří bojují o místo v kádru, zasáhla do úvodního duelu, ve kterém jejich mužstvo nejtěsnějším možným způsobem přetlačilo Kolín, když samostatné nájezdy rozhodl Vojtěch Polák. Trenér Pavel Kolařík si v hodnocení posteskl nad kvalitou ledu, která nepomohla kombinační hře, a podotkl, že výkon byl křečovitý.

HC SLAVIA PRAHA – SC MARIMEX KOLÍN 1:0 po nájezdech (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
Rozhodující nájezd: Polák.
Vyloučení: 3:3. Bez využití.

Poslední sestava Slavie: Málek – Němeček, Holý, Dráb, Hrdinka, Stejskal, Kremláček – Průžek, Žejdl, Slavíček – Strnad, Slavík, Polák – Půček, Havrda, Simon – Labuzík, S. Tichý, Kvasnička.

    Pirátské streamy pokračují! Jestli chcete sledovat už přípravné duely, zaregistrujte se na www.tvcom.cz a postupujte podle návodu, který na stránce naleznete. Pak už jen stačí vybrat přenos Pirátů...