Ohlasy po utkání

„Mým osobním cílem je zlepšit úplně všechno,“ hlásil Tomáš Koblížek před začátkem druhé ligy

Napsal 11.08.2023 Eliška Ratiborská
Ve druhém přípravném utkání před začátkem nového ročníku druhé ligy se Piráti poprvé představili na domácím ledě. Přivítali prvoligovou Slavii, proti které nakonec padli 4:6. Desetibrankový vyrovnaný zápas otevřel mladý pirátský útočník Tomáš Koblížek přesnou střelou v přesilovce.

Tomáš Koblížek si vzal na starost první gól před domácími fanoušky v nové sezóně. „Vyplynulo to z přesilovky, přede mnou už to zkoušel jeden ze spoluhráčů, tak jsem myslel, že to padne už z jeho střely. Ale nakonec se puk po několika dalších pokusech odrazil k Milanu Kostourkovi, který puk nahodil, kotouč se odrazil před branku a já už jenom dorážel. Naštěstí to tam padlo a jako vždy to byl příjemný pocit,“ popisoval. Od pirátského pokladníka žádná faktura zatím nepřišla a mladý útočník, který v minulé sezóně nasbíral dvanáct branek, si přeje, aby to tak i zůstalo. „Doufám, že moje peněženka zůstane plná,“ smál se.

Utkání přineslo nakonec deset branek, když Piráti padli 4:6. „Já jsem upřímně nečekal žádný výsledek. Nemyslel jsem si tedy, že padne deset gólů, ale čekal jsem, že to bude vyrovnaný zápas. Kdybychom proměnili nějaké další šance nebo případně neudělali zbytečné chyby, tak jsme, podle mě, mohli i vyhrát, ale to se bohužel nepovedlo,“ přemítal. „Mám nejradši zápasy, které vyhrajeme a je jedno, jestli padne míň nebo víc gólů. Jsem rád, když je to kvalitní zápas a je to vyrovnané z obou stran. Samozřejmě bych byl ještě radši, kdyby to bylo s vítězným koncem pro nás,“ přiblížil.

V zápase se ukázalo, že ani v přípravných utkáních Piráti nenechají soupeři nic zadarmo. „Hráli jsme na plno, ale nepřišlo mi, že by to bylo nějaké hodně vyhecované, že by se to nějak rvalo nebo zbytečně dohrávalo. Hráli jsme bezpečně, hlavně abychom se nezranili před sezónou,“ hodnotil.

Na první domácí utkání dorazilo 1313 věrných příznivců. „Potěšilo mě to, ale ani mě to úplně nepřekvapilo, protože sem chodí vždycky hodně fanoušků. Jsou skvělí a atmosféra úžasná, díky tomu se nám doma hraje tak dobře. Závidí nám to, podle mě, i týmy v Chance lize. Chtěl bych moc poděkovat všem fanouškům za přízeň,“ usmíval se.

Chomutovští změřili síly kromě Slavie ještě s jedním prvoligovým soupeřem ze Sokolova, a čekají je další zajímavá střetnutí. „Takové zápasy nám dají určitě hodně. Samozřejmě nenastoupili všichni kluci, kteří obvykle hrají, nechali to spíš na mladých, takže tím je to trochu ovlivněné, ale samozřejmě je příjemné si proti nim zahrát. Přijedou ještě dva týmy z Německa, a to bude taky zajímavé zpestření,“ řekl chomutovský odchovanec. „Já se těším úplně na všechny. Všechno jsou to dobří soupeři, kvalitní týmy, hrající právě o soutěž výš nebo v Německu, proto se těším na všechny zápasy, dá se říct, stejně,“ srovnával.

Družina Martina Pešouta s Petrem Mrtínkem se chystá na ročník, jehož cílem je postup do Chance ligy. Chomutoský odchovec si však před sebe dává i jiné úkoly. „Mým osobním cílem je asi zlepšit úplně všechno. Hrajeme druhou ligu, takže zlepšovat je potřeba. Hlavní ale je, abychom to týmově dotáhli až k postupu,“ přemítal.

Všechna přípravná utkání odehrají Piráti ve speciálních dresech Nadačního fondu Pirátské srdce. „Smysl za tím je krásný. Musím říct, že se mi líbí každá akce, kterou tu vymýšlí. Loni dresy Komotau nebo zápasy pro nemocnici. Líbí se mi, že utkání pak mají přidanou hodnotu. Já mám tyhle speciální akce rád, dresy jsou navíc krásné,“ řekl na závěr. 

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov