Preview k zápasu

Generálka je tu: Se Sokolovem na malé hale jen s permanentkou nebo VIP kartou

Napsal 07.09.2023 Michal Novotný
Po nepovedeném zápase v Táboře přivítají Piráti v posledním přípravném zápase HC Baník Sokolov. Z důvodu přetrvávajících potíží s chlazením na hlavní hale se duel odehraje na hale malé. Kvůli nízké kapacitě v hledišti budou moci zápas přímo na místě shlédnout pouze permanentkáři. Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek 7. září v 17:30.

Zápas se Sokolovem ve čtvrtek na malé hale!

Zlomí Chomutovští sérii třech porážek v řadě?

Bilance z posledních zápasů není pro svěřence Martina Pešouta s Petrem Martínkem příznivá. Naopak nula bodů a 15 inkasovaných branek ze třech zápasů by mělo být spíše varováním před startem ostré fáze sezóny. Poslední mač Krušnohorcům nevyšel vůbec a na cestu z Tábora si přibalili porážku 1:5.

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 5:1 (0:0, 4:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Severa (Zíb), 33. Šulek (Seidl), 35. Severa (Zadražil), 40. Dančišin (Černý), 58. Milfait (Dančišin, Seidl) – 24. Zajíček (Petrásek, Eret).
Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. STřely na branku: 37:16. Diváci: 420.

Sestava Chomutova: Skokan – Kadeřávek, Březák, Seemann, Záruba, Havel, Váchal, Česnohlídek, Petrásek – T. Svoboda, Vostiňák, Príhoda – Zajíček, Eret, Starý – Jouza, Koblížek, Mála – Chrpa, Putz, Remeš.

Sokolovští v přípravě zvítězili třikrát z osmi zápasů

Hráči Baníku v posledním zápase porazili v prodloužení další prvoligový tým, Litoměřice. V první třetině se domácí ujali vedení, o které v té druhé zase přišli. Na řadu přišlo prodloužení, které ale nemělo dlouhého trvání a hned v první minutě ho ukončil sokolovský útočník Kružík.

HC BANÍK SOKOLOV – HC STADION LITOMĚŘICE 3:2p (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Kverka (Tomeček, Osmík), 30. Křemen (Tureček), 61. Kružík (Kverka) - 31. Costa (Kordule, Kroupa), 32. Hrabík (Aubrecht).
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. Diváci: 245.

Sestava Sokolova: Michajlov – Rohan M., Weinhold, Mikyska, Tureček, Rulík, Klejna, Mlčák, Osmík, Kverka, Tomeček, Vracovský, Polák, Kružík, Adamec, Kysela, Csamangó, Křemen, Rohan T., Novotný.

Na úvod přípravy zvítězili v Sokolově Severočeši

V prvním letním zápase si Piráti vyšlápli na svého prvoligového soupeře na jeho stadionu a vydřeli těsné vítězství 2:1. Hosté se na přelomu první a druhé třetiny dostali do dvoubrankového vedení, nicméně domácí ještě v prostřední části snížili a ze zápasu bylo drama až do konce, ovšem se šťastným koncem pro chomutovské hokejisty.

HC BANÍK SOKOLOV – PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Adamec (Vrdlovec) – 20. Veselý (Kadeřávek), 23. Príhoda (Starý, Putz).
Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. Střely na branku: 28:17.

Sestava Sokolova: Hamalčík – Rulík, M. Rohan, Bulka, Klejna, Mlčák, Vogel – Adamec, Vrdlovec, Vracovský, Křemen, T. Rohan, Csamangó, Šlechta, Kysela, Novotný.

Sestava Chomutova: Horák (31. Běhula) – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, F. Hynek, Váchal, Petrásek, Kučera – Remeš, Eret, T. Svoboda, Mála, Putz, Chrpa, Veselý, Koblížek, Zajíček, Starý, Vostiňák, Príhoda.

TOP foto: Jakub Knap (HC Baník Sokolov)