This text will be replaced


Reportáže

Malé severočeské derby pro Piráty! Z Jablonce si po boji odváží všechny body

Napsal 21.12.2022 Tadeáš Kožený
K sedmadvacátému kolu druhé ligy zajížděli Piráti do Jablonce nad Nisou, kde po boji zvítězili 4:2. V zápase jako první skórovali domácí, ale Chomutovští rychle odpověděli a vyrovnali. Jablonečtí rozhodně nebyli odevzdaným soupeřem, jak by se podle jejich postavení v tabulce mohlo zdát, a hrozili vyrovnáním až do poslední minuty zápasu. Střelcem večera se stal dvougólový František Lukeš.
27.kolo st 21.12.2022
JAB
2:4(2:2, 0:1, 0:1)
CHM
Vlci Jablonec nad Nisou
T. Horák – Abraham, Koutecký, Starý, Had, Pavlů – Kačírek, Špaček, Maďar, Brokeš, Foerster, Jursa, Švík, Folda, Kapička, Bouřil
Chomutov
A. Horák – Seemann, F. Hynek, M. Žižka, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, Chrpa, Kostourek, Koblížek, Mála, Zajíček, Veselý, Ekrt, Mežnar, Vostiňák

Branky a nahrávky

Vlci Jablonec nad Nisou
2. Brokeš (Koutecký), 17. Maďar (Švík, Foerster)
Chomutov
2. Hübl (Lukeš), 10. Lukeš (Hübl, Chrpa), 27. Kostourek, 60. Lukeš (Váchal, Hübl)

Statistiky

Vyloučení
1:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:27
Diváci
95
Rozhodčí
Bernar – Brož, Hofman

Shrnutí

Úvod zápasu patřil hostujícímu celku. Jakub Chrpa střílel nebezpečně z levého kruhu pouze do připraveného Tomáše Horáka. Hned z protiútoku zahrozil Martin Jursa, který minul odkrytou část branky Adama Horáka. Domácí po této šanci zůstali usazeni v útočné třetině a další střelu Jiřího Kouteckého tečoval Tomáš Brokeš – 1:0. Piráti na rychlý domácí gól ihned reagovali. Střelu Františka Lukeše vyrazil brankář Tomáš Horák jen před sebe, kde stál připravený Viktor Hübl. Ten se nerozpakoval a poslal odražený kotouč za bezmocného domácího gólmana – 1:1.

V útočném hokeji se pokračovalo na obou stranách dál, ale skórovat se ani jednomu celku z šancí nepodařilo. Až do desáté minuty, kdy Piráti výborným napadáním získali kotouč za brankou Vlků. Viktor Hübl našel perfektním pasem Františka Lukeše na vrcholu pravého kruhu a ten odtud zamířil přesně – 1:2. Jablonečtí vyrovnali po střele Patrika Maďara. Ten ve skrumáži vybojoval puk a z otočky ho poslal za Adama Horáka – 2:2.

Ve druhé třetině nejdřív zahrozil Michal Kapička střelou z mezikruží. Po jeho střele dorážel Petr Foerster, ale ani jeden nepřekonal bezchybného Adama Horáka. A tak přišel trest na druhé straně. Domácí obrana v polovině 27. minuty trestuhodně namazala kotouč Milanu Kostourkovi a ten si v samostatném úniku věděl rady – 2:3.

V další šanci se ocitl znovu Milan Ksotourek, ale v jasné pozici netrefil branku. Domácí byli blízko vyrovnání po střele Martina Maďara a následné dorážce Lukáše Fondy. Ani jeden pokus ale do sítě chomutovských nedoputoval. Piráti se radovali necelé dvě minuty před druhou sirénou ještě z jedné branky, ta ale nakonec kvůli vypíchnutí puku z pod lapačky Tomáše Horáka nemohla být uznána.

V závěrečné třetině se hostující celek soustředil hlavně na to neinkasovat gól. Domácí se ale marně snažili překonat jejich obraný val. Skóre zápasu uzavřel v úvodu poslední minuty František Lukeš. Ten se po vyhraném buly opřel do puku z první a propálil Tomáše Horáka počtvrté – 2:4. Piráti si tak do Chomutova odvezli zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Šuráň (HC Vlci Jablonec nad Nisou): „Odehráli jsem dobré utkání. Dobře jsme hráli z obrany, bohužel jsme nevyužili svoje šance, abychom zápas ještě víc zdramatizovali. Je jen škoda, že nám Chomutov nedovolil závěr odehrát v šesti hráčích.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Pro nás to byl těžký zápas na malém kluzišti. Hůře jsme se s tím vyrovnávali. K tomu naše poslepovaná obrana. Ale kluci se toho zhostili dobře. První polovinu jsme neplnili to, co jsme si řekli. Musíme se naučit reagovat na to, jestli hrajeme doma nebo venku. Chtěli jsme si zahrát hokejíček, ale to tady bohužel nešlo. Naštěstí nám výborně zachytal brankář a zkušení kluci rozhodli o vítězství, za které jsme rádi. “

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov