This text will be replaced


Reportáže

Piráti v prvním finálovém utkání porazili Louny, hattrickem se blýskl Erik Mežnar

Napsal 06.03.2022 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - K prvnímu finálovému utkání krajské ligy zavítal na led ROCKNET ARÉNY Slovan Louny. Piráti šli od počátku za vítězstvím a nakonec vyhráli i všechny tři třetiny. Hrdinou utkání byl slovinský útočník Erik Mežnar, který vstřelil tři branky.
F1 ne 6.3.2022
CHM
7:3(2:0, 2:1, 3:2)
LNY
Chomutov
Hanuljak – Charousek, Dominik Badinka, Žižka, Petrásek, Ferbas, Bártek, Hartmann – Rindoš, Chlouba, Kostourek – Chrpa, Mežnar, Huňady – Freiberg, Řezníček, Mála – Jaroš, D. Šilar
Louny
Dorn – Kunrt, Kašpar, Šedivý, Knobloch – Tarant, Velhartický, Salač, Gebelt, Dalecký, Rais, Šafařík, Csonka, Dittrich, Szakal

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Mežnar (Chrpa, Žižka), 11. Mežnar (Huňady), 23. Rindoš (Mála, Chlouba), 37. Kostourek (Řezníček, Freiberg), 45. Mežnar (Huňady), 47. Chrpa (Žižka, Huňady), 52. Huňady (Žižka)
Louny
40. Szakal (Šedivý, Dittrich), 49. Salač (Kunrt, Šafařík), 55. Salač (Šafařík)

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
56:28
Diváci
1789

Shrnutí

Duel na ledě chomutovské arény začal ve vyrovnaném duchu, z čehož se oba celky marně dostávaly do šancí a nic na tom nezměnila ani přesilovka domácích.

Skóre se změnilo hned dvakrát během dvou a půl minuty na přelomu dějství, nejprve Erik Mežnar využil ideální přihrávky na útočnou modrou a zakončil pohledným bekhendovým blafákem, poté přes skrumáž před brankovištěm zamířil do horního roku – 2:0.

Mezitím měl na holi gól ještě Jakub Chrpa, jenomže jeho skvělé sólo přes celé hřiště skončilo na Dominiku Dornovi.

Vstup do prostředního dějství gólově vylepšil Josef Rindoš, jenž rychle využil nabídnutou početní výhodu – 3:0. V dalším průběhu měli Piráti tři početní výhody, jenomže ani jednu nevyužili stejně jako v jednom případě Louny.

U brankářů skončily i pokusy Marka Šafaříka a Petra Freiberga. Necelé čtyři minuty před druhou sirénou tečoval nahození Radima Řezníčka před brankou Milan Kostourek, takže svěřenci Petra Martínka vedli 4:0. Do šatny si Louny průběžný výsledek mírně vylepšily, jelikož faul ranou do prázdné potrestal Adam Szakal – 4:1.

Třetí třetinu odstartovaly velké šance na obou stranách – Patrik Huňady i přes ideální přihrávku nezakončil ideálně a Martin Dittrich z mezikruží přestřelil. V pětačtyřicáté minutě se Erik Mežnar opět dostal do úniku, který dalším blafákem dokonal hattrick – 5:1. Za pár minut bylo v ROCKNET ARÉNĚ ještě veseleji, když 1789 diváků oslavilo gól Jakuba Chrpy v mezikruží – 6:1.

Dvougólového střelce našli hosté ve Vlastimilu Salačovi, který nejprve tečoval kotouč za bezbranného Miroslava Hanuljaka a později si sám vypracoval i zakončil akci od mantinelu. Zásahy lounského forvarda rozdělila početní výhoda Chomutova a v ní branka Patrika Huňadyho z prostoru mezi body pro vhazování – 7:3.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to těžké utkání. Říkali jsme už před zápasem, že je to play-off a každý se na nás připraví. To se potvrdilo. Když měl soupeř šance, podržel nás Míra Hanuljak, na druhou stranu my jsme měli spoustu šancí, které jsem nevyužili. Pak zápas vypadal tak, jak vypadal – působil vyrovnaně. Urvali jsme to, připravíme se na další zápas a doufám, že to bude v pohodě.“

Petr Zinek (HC Slovan Louny): „Ze začátku jsme hráli ze zabezpečené obrany a chtěli jsme co nejdéle udržet nerozhodný stav, nechtěli jsme nechat Chomutov rozjet. Zápas se lámal asi dvakrát. Za stavu 0:3 jsme měli nějakou šanci, ale z protiútoku jsme dostali gól. Za stavu 1:4 jsme měli dvě tutovky, ale nedali jsme a domácí odskočili na 5:1. Pak už se to nějakým způsobem dohrálo. Gratuluju Chomutovu. Uvidíme, co v Lounech. Určitě se nevzdáme.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov