Ohlasy po utkání

„Čtrnáct dní jsem se těšil na fanoušky,“ řekl po utkání šťastný střelec hattricku Mežnar

Napsal 08.03.2022 David Panuška
C h o m u t o v - Ústřední postavou prvního finále Krajské ligy mužů Ústeckého kraje byl slovinský rodák Erik Mežnar, který vstřelil svůj první dospělácký hattrick. Po utkání si pochvaloval vlastní gólový počin i fanouškovskou kulisu. Na úvodní finále totiž přišla nejvyšší návštěva sezóny.

Piráti si v prvním finále poradili s Louny celkem jednoznačně 7:3 a jsou jen krůček od výhry v soutěži. Hlavní hvězdou nedělního střetnutí byl slovinský útočník Erik Mežnar, který se dočkal tří gólů.

„Je to můj první hattrick mezi dospělými, takže jsem hodně spokojený. Puk jsem si nevzal, ale budu na to dlouho vzpomínat. Ani si nepamatuji, kdy jsem hattrick naposledy dal,“ řekl po utkání rodák z Lublaně.

„První finále bylo úžasné, minimálně z mého pohledu, protože jsem dal tři góly. Když jsem se dvakrát trefil v první třetině, tak se mi hrálo líp. S Patrikem Huňadym a Jakubem Chrpou jsme vytvořili dobrou chemii. Hrálo se mi s nimi opravdu dobře,“ liboval si bývalý dlouholetý chomutovský mládežník.

Erik Mežnar se prosadil v deváté a jedenácté minutě. Následně byl blízko hattricku, ale nevyšlo mu zpracování dlouhého pasu. Podobné situace přitom na tréninku zvládá. „Pepa Rindoš mi to dal mezi nohy, ale já to v tréninku takto často zpracovávám. V hlavě jsem si říkal, že se mi to povede a dám gól, ale bohužel se to nepovedlo. Mrzelo mě to a byl jsem naštvaný, ale je to hokej. Hodně věcí nevyjde, ale pak jsem stejně hattrick dal,“ rozpovídal se dvacetiletý urostlý forvard.

¨

Chomutovské mužstvo vstřelilo ve všech čtyřech duelech základní části proti Lounům více než deset branek. Ve finále se ale do sítě dostalo jen sedm puků. „Přijde mi, že v play-off jsou pokaždé jiné zápasy a je to o něco těžší,“ zamyslel se Erik Mežnar. „Než soupeř dostane nějaké góly, tak na začátku více bruslí, takže je to o něco náročnější,“ dodal někdejší hráč prvoligové Kadaně.

„Určitě to bylo tím, že jsme neproměňovali šance. Nebrali jsme to tak, že to bude snadné utkání, věřili jsme si, že vyhrajeme a šli jsme do toho s tímto,“ poodkrýval plány svého celku před zápasem prvního finále.

Po uvolnění covidových restrikcí se do ROCKNET ARÉNY vrátilo více fanoušků, což jediný zahraniční hráč na soupisce áčka neuvěřitelně kvitoval. „Čtrnáct dní jsem se na to těšil. Je úžasné hrát před diváky, jestli na kvalifikaci přijde ještě více lidí, tak to budeme velmi rádi,“ komentoval po utkání nejvyšší návštěvu sezóny.

Již za týden se hraje odveta, ve které mohou Piráti vyhrát soutěž bez ztráty jediného bodu a postoupit tak do vytoužené kvalifikace. Erik Mežnar ale jednoduchý duel zdaleka neočekává. „Od  kluků jsem slyšel, že to tam bude jiné. Nebude ani tak dobrá atmosféra, jako byla u nás. Bude to o něco těžší, přeci jen budou hrát Louny doma,“ uzavřel.