Reportáže

Piráti začali domácí kolotoč zápasů vítězně, na úvod přestříleli Vsetín

Napsala 08.01.2020 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti porazili v devátém kole nadstavby Chance ligy Vsetín, když tuhou bitvu rozhodli dvěma zásahy v závěrečném dějství. O dotažení manka se v první třetině postaral dvěma góly obránce Sébastien Piché, to stejné předvedl v prostřední části i Nicolas Hlava, jenž přidal ještě dvě asistence. Chomutovští tak začali domácí sérii pěti duelů vítězně, už ve čtvrtek nastoupí na Porubu.
N9 st 8.1.2020
CHM
6:4(2:2, 2:2, 2:0)
VSR
Chomutov
Pavlát – Rýgl, Žovinec, Blaha, Piché, Štochl, Lang, Havel – Hlava, Suchý, Sklenář – Stloukal, Pitule, Rudovský – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – M. Svoboda, Koláček, Chrpa
Vsetín
Gába – Teper, Slováček, Jonák, Hryciow, Jeřábek, Drtina, Ondračka – Dostálek, Kucharczyk, Volf – Tůma, Pechanec, Březina – Gorčík, Rehuš, Procházka – Vítek, Šilhavý, Hořanský

Branky a nahrávky

Chomutov
16. Piché (Rudovský, Pitule), 20. Piché (Hlava, Sklenář), 32. Hlava (Stloukal, Pitule), 36. Hlava (Piché, Žovinec), 57. Suchý (Rudovský, Sklenář), 59. Stloukal (Hlava)
Vsetín
2. Pechanec (Březina), 7. Rehuš (Procházka, Gorčík), 29. Březina (Tůma, Pechanec), 35. Slováček (Teper, Kucharczyk)

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
45:34
Střely zblokované
10:9
Vhazování
29:44
Diváci
1745
Rozhodčí
Grech, Jechoutek – Coubal, Kokrment

Shrnutí

Úvod utkání mezi Piráty a Vsetínem patřil hostům. Březina si zaklepal o přihrávku, kterou mu domácí obránce poslal, hostující útočník poté přihrál před bránu, kde dobře stál Antonín Pechanec, jenž se nemýlil – 0:1. O tři minuty později jel v samostatném úniku Llewellyn, ale Gába neinkasoval.

V sedmé minutě se skóre měnilo znovu a opět na hostující straně. Procházka našel v úniku přesnou přihrávkou Branislava Rehuše, který skóroval – 0:2. Hned vzápětí mohl přidat třetí gól Drtina, ale jeho ránu vyrazil Pavlát. V dalších pár minutách si ale žádný z týmů slibnou šanci nevytvořil.

Skóre se tak měnilo až na začátku šestnácté minuty. Rudovský našel v přesilové hře na modré stojícího Sébastiena Pichého, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. A právě Sébastien Piché si připsal i vyrovnávací branku. Čtyřicet šest vteřin před koncem třetiny lehce nahodil kotouč na branku a ten díky šťastnému odrazu překvapil Gábu – 2:2. Do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu.

Na začátku druhé části měli domácí po faulu Pechance výhodu přesilové hry, ve které se ale neprosadili. Jinak tomu ale bylo v další přesilové hře, kterou měl Vsetín. Tůma vyjel zpoza brány, poslal křižnou přihrávku na volného Davida Březinu, který povedenou ranou propálil Pavláta – 2:3.

O necelé tři minuty později bylo ale opět vyrovnáno. Dobrou práci odvedl Nicolas Hlava, který vybruslil před bránu a pod betonem Gáby protlačil kotouč za brankovou čáru – 3:3. Ve čtyřiatřicáté minutě se ale radovali opět hosté. Po velmi sporném vyloučení Rudovského se kotouč dostal na modrou čáru k Ondřeji Slováčkovi, který díky teči jednoho z domácích hráčů opět poslal Vsetín do vedení – 3:4.

Za pár vteřin ale přišlo další vyrovnání. Na konci šestatřicáté minuty ujeli Piché spolu s Nicolasem Hlavou, který dostal přesnou přihrávku a neomylně zakončil – 4:4. Piché i Hlava se tak postarali o všechny góly Pirátů v úvodních čtyřiceti minutách a o druhé přestávce byl opět vyrovnaný stav.

Třetí třetina se nesla v o poznání klidnějším tempu. Oba týmy nechtěly zbytečně riskovat inkasovaný gól a potažmo tři body. Velmi aktivní byl hostující Procházka, který ale na Pavláta nevyzrál ani při několika pokusech. Blízko ke gólu měl i Koláček, jenž v brejku dvou na jednoho vystřelil, ale Gába byl pozorný.

Gól ale chomutovská ROCKNET ARÉNA přece jen viděla. V padesáté sedmé minutě ujeli domácí ve třech na jednoho obránce, Filip Suchý nejprve vybojoval kotouč, pak si ho vyměnil s Rudovským a zakončil do zcela odkryté brány – 5:4. Hosté to ještě zkusili při hře bez brankáře, ale tato varianta se jim nevyplatila.

Nicolas Hlava obral na obranné modré čáře soupeře o kotouč a mířil na prázdnou bránu. Nesobecky ale kotouč poslal na zcela volného Petra Stloukala, který měl pozici velmi jednoduchou – 6:4. Piráti se tak po výhře nad Vsetínem posouvají již na druhou příčku tabulky.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Soupeř měl neskutečný vstup do utkání, my jsme zase zaspali. Naštěstí jsme přesilovkami srovnali skóre a hra se vyrovnala. Trochu jsme pozměnili styl, začali jsme víc bránit a trpělivě jsme čekali. Následně pak rozhodla zřejmě druhá třetina. Opět jsme zbytečně faulovali, soupeř nám dvakrát utekl, ale naštěstí jsme znovu srovnali. Třetí třetina byla bojovná, soupeř si vytvořil spoustu šancí a nás podržel výborný výkon Dominika Pavláta. My jsme trpělivě čekali, soupeř udělal chyby a my jsme využili šance, které nám nabídl, takže máme tři body.“

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, vedli jsme 2:0. V průběhu celého utkání jsme hráli solidně přesilovky, ale soupeři jsme nabídli některé góly úplně zadarmo. Nemám k tomu moc co říct. Byl to takový promrhaný zápas, který jsme měli od stavu 2:0 odehrát jinak.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov