Reportáže

Piráti zůstávají na prvním místě a jsou blízko záchraně, Olomouc zdolali 1:0

Napsal 12.04.2013 Antonín Domanický, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V devátém kole zavítala led Chomutova Olomouc. Piráti byli od začátku jednoznačně lepším týmem a určovali tempo zápasu. Dlouhou dobu byl však stav utkání bezbrankový. O změnu skóre se postaral až deset vteřin před koncem třetí třetiny Milan Kraft a zajistil tak domácím tři body.
BAR9 pá 12.4.2013
CHM
1:0(0:0, 0:0, 1:0)
OLO
Chomutov
Hanuljak – Trefný, Palin, Pulpán, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Stehlík – Káňa, Hruška, Kubinčák – Hřebejk, Kraft, Šagát – Důras, Sikora, Hromas – Gajovský, Kůs, Procházka – Jíra
Olomouc
Lukáš – Bartoň, Ondrušek, Kříž, Valenta, Lhotský, Janáček, Rašner – Rác, Herman, Vodný – Kucsera, Staněk, Novotný – Kucharczyk, Ministr, Selingr – Králík, Diviš, Švaňhal – Lehečka

Branky a nahrávky

Chomutov
60. Kraft (Pulpán)
Olomouc

Statistiky

Vyloučení
1:0
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Diváci
4872

Shrnutí

V první šanci, která zaváněla gólem se objevil Gajovský. Obdržel přihrávku do mezikruží a střela se otiskla o tyčku. Nedlouho poté se rozjel do útoku Pulpán a puk přenechal Káňovi. Lukáš však se štěstím vyrážel. Na druhé straně se po chybné rozehrávce dostal k puku Herman. Trefil pouze připravenou Hanuljakovo náruč.

Domácí však zůstávali aktivnější. Gajovský s Procházkou dokázali rozebrat olomouckou obranu, gól byl však nad jejich síly. Následně Hromas z úhlu otestoval pevnost tyče Lukášovo brány. Chomutov neotevřel skóre ani ve své přesilové hře, kde je až na střelu Pulpána hosté k ničemu nepustili. Piráti pokračovali a díky dobrému přechodu do útočného pásma si vytvořily nejednu slibnou situaci. Hosty podržel Lukáš, jehož reflexivní zákrok lapačkou připravil Sikoru o téměř jistý gól. Proti domácí bráně se opět řítil Herman, jehož střelu zvládl Hanuljak udržet v lapačce. Úvodní třetina zůstala tudíž bezgólová.

V úvodu druhé části se útok Šagát – Kraft – Hřebejk na krátko usadil v pásmu a v několika vyložených šancích ohrozil Lukášovo bránu. Nedlouho poté obkroužil Procházka bránu a nahrál na Trefného, který však střelu namířil na hruď Lukáše. V úniku se ocitl chomutovský kapitán Kraft, pád ne led mu však ve skórování zabránil. Piráti svého soupeře neustále drželi pod tlakem a šance střídala šanci. Kraft se opět zjevil před bránou, ale gólmanovo betony puk nepropustily.

Olomouc sice získala početní výhodu, ale ke střele se díky skvělé domácí obraně nedostali. Teprve po jejím skončení se Kucsera protáhl před Hanuljaka, který však puk podržel. Domácí Piráti se početní výhody také dočkali. Po rychlé předávce kotouče se ke střele dostal Káňa, mířil však nad horní tyč. Stav zápasu se však ani v této třetině neměnil a utkání začínalo připomínat poslední setkání těchto týmů na chomutovském ledě.

Poslední část základní hrací doby zahájili Kohouti početní výhodou. V ní se však dostali do obrovské šance Piráti, poté co Kraft zavezl kotouč do pásma a nahrával Důrasovi, jenž však trefil přesouvajícího se gólmana. Opět se dostavil velký tlak domácího týmu. Hruška připravil Kubinčákovi stoprocentní situaci, když našel opuštěného před bránou. Puk však famózně vykopl betonem Lukáš.

Domácí bojovali o každý puk, ale hosté se nadále skvěle bránili. Procházka, který se vrátil z trestné zkusil z ostrého úhlu pozornost dobře chytajícího Lukáše. Pár minut před koncem se Kucsera protáhl před Hanuljaka a jeho bekhendový pokus zamířil na plexisklo za bránu. Zápas se téměř přiblížil prodloužení ale deset vteřin před koncem se do střely opřel kapitán MILAN KRAFT a rozhodl dnešní duel. Plný počet bodů tudíž zůstává v Chomutově a Kohouti odjíždějí s nepořízenou.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Nejprve chci poděkovat divákům. Je neuvěřitelné, jak za námi stojí. Ta podpora je úžasná a hráčům to strašně pomáhá. Všichni si toho velmi vážíme a děkujeme jim. Utkání byla dřina, ale podali jsme dobrý a zodpovědný výkon. Olomouc umí být hodně nebezpečná, tentokrát ji držel i gólman Lukáš. Naši hráči byli trpěliví a zodpovědní, takže nakonec díky té poslední střele zaslouženě vyhráli.“

Petr Fiala (HC Olomouc): „Domácí měli celý zápas převahu a nebýt gólmana Lukáše nesnažili by jsme se bojovat alespoň o bod. Poslední vteřiny přinesly domácím vítězství i díky našemu dvouminutovému trestu. Musím však říci, že naši hráči zvládali dostat domácí do nepříjemných situací.“

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov