Preview k zápasu

Znovu do akce: Série domácích zápasů pokračuje s neoblíbeným Táborem

Napsala 14.08.2023 Kateřina Kundertová
Letní příprava chomutovského A-týmu pokračuje a tentokrát přijede v sérii tří domácích zápasů Tábor, který se zajímavými posilami potrápil v předchozích zápasech i prvoligovou Jihlavu. Duel je v ROCKNET ARÉNĚ naplánován na úterý 15. srpna od 17 hodin a 30 minut.

Piráti mají přibližně měsíční program letních přáteláků rozplánovaný na dva zápasy týdně, které si tentokrát užijí plnými doušky hlavně chomutovští fanoušci. Ti se mohou těšit na opravdu zajímavé soupeře, ale pěkně popořádku.

V minulém týdnu svěřenci Martina Pešouta nejprve přetlačili prvoligový Sokolov, a to hlavně díky přelomu první a druhé třetiny, kdy se během tří minut prosadili Jakub Veselý a Ondřej Príhoda. V dresu Baníku se prosadil pouze Václav Adamec, což stačilo Pirátům k prvnímu vítězství.

Podobně jako v úvodním utkání i proti Slavii si duel podělili brankáři Richard Běhula a Adam Horák, kteří tentokrát inkasovali šestkrát. Na to střelci před nimi nedokázali dostatečně reagovat, takže Piráti po čtyřech letech doma nezvládli přípravný duel.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC SLAVIA PRAHA 4:6 (1:3, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Koblížek (Kostourek, Eret), 25. Svoboda (Kadeřávek, Hübl), 27. Mála (Koblížek), 31. Putz (Zajíček, Petrásek) – 10. Slavíček (Kvasnička), 13. Polák (Strnad, Labuzík), 19. Kvasnička (Kremláček, Tichý), 21. Brož (Žovinec, Všetečka), 24. Eliáš (Simon, Slavíček), 43. Tichý (Kvasnička, Simon).
Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1.

Poslední sestava Chomutova: Běhula (27. Horák) – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, Petrásek, Kučera – Svoboda, Hübl, Lukeš – Remeš, Eret, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Mála – Zajíček, Putz, Veselý.

Napravit předchozí zaváhání budou moci hráči v dresech Nadačního fondu Pirátské srdce proti druholigového Táborů, který poskládal opět zajímavý kádr a má vysoké ambice.

Ještě během přestávky Kohouti ohlásili příchod exslávistického útočníka Václava Krliše a návrat obránce Adama Čížka z pražských Letňan. Do přípravy na ledě se poté zapojili brankář Michal Novák a zadáci Miloslav Jáchym a Petr Horáček. 

Nejlepší (zatím) na konec, jelikož se do přípravy zapojili forvard s 565 prvoligovými zápasy Adam Zeman a finský útočník Markus Korkiakoski, jenž po skvělých letech v Litoměřicích paběrkuje. Zda v Táboře zůstanou zatím není jisté.

    AKTUÁLNÍ SOUPISKA TÁBORA

    Brankáři: David Gába, Tadeáš Dvořák, Michal Novák.
    Obránci: Kamil Černý, Adam Čížek, Tomáš Hajič, Petr Horáček, Tomáš Hubata, Miloslav Jáchym, Karel Plášil, Jakub Suchánek.
    Útočníci: Jan Bárta, Milan Dančišin, Jan Duda, Adam Eremiáš, Václav Krliš, Jakub Matušík, Jan Milfait, Jan Nevšímal, Lukáš Prášek, Radek Seidl, Jiří Severa, Ondřej Šulek, Patrik Zayml, Petr Zíb, Markus Korkiakoski a Adam Zeman (oba na přípravu).

A mužstvu z jižních Čech se zatím daří, jelikož na začátku přípravy gólem v šedesáté minutě přetlačilo Třebíč na jejím na ledě, následně duel proti prvoligové Jihlavě dotáhlo do nájezdů a v odvetě podlehlo stejným poměrem – 1:2 – tentokrát v základní hrací době.

HC DUKLA JIHLAVA – HC TÁBOR 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Čachotský (Handl), 26. Bartoš (Jelínek) – 18. Nevšímal (Šulek).
Vyoučení: 4:5. Bez využití.

Poslední sestava Tábora: Dvořák (Novák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Čížek, Černý, Horáček – Bárta, Zayml, Krliš – Korkiakoski, Milfait, Zeman – Seidl, Dančišin, Šulek – Nevšímal, Eremiáš, Duda.

Do vzájemného měření půjdou s lepšími vzpomínkami Táborší, jelikož vyhráli tři ze čtyř utkání minulého druholigového ročníku. Nutno zmínit, že všechny po prodloužení případně v nájezdech. Pouze to první v jedenáctém kole ovládli poměrem 7:5 Piráti.

    Piráti – Tábor 7:5 | Tábor – Piráti 4:3p | Tábor – Piráti 5:4sn | Piráti – Tábor 2:3sn
×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov