Preview k zápasu

Zaberou Piráti v domácím prostředí a budou po dvou venkovních porážkách brát body?

Napsal 10.10.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Poslední dva zápasy se svěřencům Kamila Koláčka nevydařily podle představ a z Příbrami ani z Letňan body nepřivezli. Je čas pro návrat na vítěznou vlnu! Buďte u toho a přijďte svým fanděním podpořit Piráty do ROCKNET ARÉNY, kde ve středu 12. října od 17:30 rozehrají zápas s Chebem!
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS S CHEBEM

Zvýšená produktivita v posledních deseti minutách na body nestačila

Po první porážce v základní části na ledě Baníku Příbram si Chomutovští dopili kalich hořkosti do dna v pražských Letňanech. Výkon byl tentokrát lepší než v Brdech, ale přesto se padesát minut prosazovali střelecky pouze domácí hráči. Teprve za stavu 0:3 se probudili střelci z Podkrušnohoří a koncovku zápasu zdramatizovali. Po brankách Chrpy a Seemanna zápas dospěl do stavu 3:2 pro domácí a chomutovští hokejisté si tak budou muset spravit chuť v domácím prostředí, pokud nechtějí ztratit kontakt se špicí tabulky.

HC LETCI LETŇANY – PIRÁTI CHOMUTOV 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Kastner (Hozák, Kolářík), 38. Arnošt (Hozák, T. Pejchal), 47. K. Pejchal (Kellerstein, Kropáček) – 50. Chrpa (Hübl, Váchal), 54. Seemann (Koláček).
Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 30:39.

Sestava Pirátů: Hanuljak – F. Hynek, Havel, Váchal, Seemann, M. Žižka, Pavlát, Ferbas – Chrpa, Hübl, Lukeš – Matai, Koblížek, Chlouba – Mežnar, Koláček, Kostourek – Mála, Josef Rindoš, Zajíček.

Chebští v posledním vystoupení na domácím ledě nevstřelili branku

Hráči domácího Stadionu chtěli navázat na vítězství proti Písku po samostatných nájezdech. Bohužel v souboji s Vrchlabím od začátku tahali za kratší konec a zápas pro ně skončil porážkou 0:4. Již podruhé v sezóně tak Chebští vyšli gólově na prázdno.

HC STADION CHEB – HC STADION VRCHLABÍ 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Urban (Hlaváč, Chalupa), 33. Chalupa (Perička, Hlaváč), 35. Hlaváč (Krsek), 45. Chrtek.
Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1.

Sestava Chebu: Kašpar – Šikut, Leština, Kořán, Jachanov, Strýček, Stejskal – Nekvinda, Konášek, Fečo, Trapl, Troška, Rozhon, Parshakov, Krutina, Čejka, Vašíček.

Zajímavosti z tábora Chebských: Do všech dosavadních zápasů základní části zasáhl v dresu Stadionu i Marek Konášek, který v květnu začínal přípravu pod vedením Kamila Koláčka s Petrem Martínkem, ale na zkoušce u Pirátů neuspěl. V přípravě pak jednou skóroval do chomutovské sítě.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Cheb
5. místo (12 bodů)pozice12. místo (5 bodů)
31:19skóre15:20
4-0-0-2bilance1-1-0-4

V přípravě na letošní ročník Piráti chebské mužstvo dvakrát přestříleli

V obou srpnových duelech chomutovští hokejisté svého rivala přehráli. Oba zápasy měly dost společného, stav po první třetině 3:0 pro Piráty, po druhé třetině stav 4:0 a ve finále vždy šest vstřelených branek v chebské síti.


Sestava Chebu v posledním vzájemném zápase: Kašpar – Strýček, Kořán, Pohanka, Leština, Stejskal, Šikut, Vápeník – Kirillov, Rozhon, Vašíček, Konášek, Nekvinda, Parshakov, Fečo, Krutina, Šťastný, Trapl, Čejka, Troška.

Sestava Chomutova v posledním vzájemném zápase: Sluka – Seemann, Ferbas, Charousek, F. Hynek, Váchal, Pavlát – Chlouba, Mišovic, Chrpa – Černý, Zajíček, Kostourek – Mála, Mežnar, Príhoda.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Aktuálně lepší čísla z brankářské dvojice zdobí chomutovskou stálici Miroslava Hanuljaka. S úspěšností 92,75% a průměrem 1,68 branky na zápas patří mezi špičku ligy. Nejproduktivnějším obráncem je Vít Seemann, který zaznamenal v dosavadním průběhu soutěže branku a čtyři přesné přihrávky. Zároveň je se sedmadvaceti trestnými minutami nejvylučovanějším Pirátem. V útoku je stále nejúspěšnějším chomutovským hokejistou Roman Chlouba, který aktuálně vede týmovou produktivitu s bilancí šesti gólů a pěti přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Vít Seemann

Roman Chlouba
179 odch. minut5 (1+4)11 (6+5)
1,68 gólu/zápas27 tr. minut 8 tr. minut