Preview k zápasu

Ve středu opět na hokej! Piráty ve snaze prodloužit vítěznou sérii čeká Písek

Napsal 24.10.2023 Michal Luxa
Po náročném týdnu, se Piráti vracejí ke standardnímu režimu. Už ve středu 25. října 2023 přivítají v ROCKNET ARÉNĚ Písek. Úvodní vhazování je plánované v 17 hodin 30 minut. Zatímco svěřenci Martina Pešouta pouze jednou prohráli, Králové se nacházejí až na jedenáctém místě západní skupiny druhé ligy.

V uplynulém týdnu narazili Severočeši na pražskou Kobru, mostecké Lvi a Kralupy nad Vltavou. Ve všech případech zaznamenali vítězství v normální hrací době a dvakrát sahali dokonce po čistém kontu. Realizační tým dlouhou dobu apeloval na defenzivní část hry, což se ve zmíněných případech povedlo implementovat.

HK KRALUPY NAD VLTAVOU – PIRÁTI CHOMUTOV 1:4 (0:1, 0:1,1:2)

V posledním duelu se Chomutovu postavil nováček druhé ligy. Kralupy se prezentovaly svižným hokejem a dobrou defenzivní hrou. Piráty poslal do vedení František Lukeš a vítěznou trefu zaznamenal kapitán Viktor Hübl. Tři body v zápase pak posbíral mladík Tadeáš Svoboda. Na čisté konto dlouhou dobu myslel Martin Altrichter, kterému třešničku na dortu pokazil ve třiapadesáté minutě Václav Zídek. 


Branky a nahrávky:
53. Zídek (Kapoun, Šilhavý) - 12. Lukeš (Svoboda, Kadeřávek), 39. Hübl (Svoboda, Kadeřávek), 49. Chrpa (Remeš, Putz), 56. Svoboda (Lukeš, Hübl).
Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 25:32. Diváci: 759.

Sestava Chomutova: Altrichter – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Kučera, Havel – T. Svoboda, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Kostourek – Zajíček, Koblížek, Mála – Chrpa, Putz, Remeš.

Ohlas Petra Martínka: „Jsme spokojení. Šlo asi o nejlépe odehrané utkání této sezóny. Měli jsme to pod kontrolou, škoda jen zbytečných faulů, kdy nás soupeř dostával pod tlak. Ale jinak to byl výborný výkon od všech hráčů.“

Z tábora soupeře…

Na začátku druhé ligy se Písečtí nepotýkají s dobrou formou. Vždyť v devíti případech dvakrát zvítězili venku v normální hrací době, k čemuž přidali dva body za domácí výhru v prodloužení. Králové se tak s osmi body nacházejí až na jedenáctém místě tabulky.

Zajímavostí je, že Jihočeši jsou druhým nejslušnějším týmem v západní skupině, když inkasovali pouze šestašedesát trestných minut. O dvě minuty méně mají už pouze Kralupy nad Vltavou, které ale odehrály o jeden zápas méně. 

ChomutovPísek
2. místo (21 bodů)pozice11. místo (8 bodů)
45:20skóre25:33
7-0-0-1bilance2-1-0-6
Martin Altrichter
Adam Horák
brankářiRichard Kříž
Marek Kadlec
Patrik Kadeřávek 7 (2+5)nejproduktivnější obránceJan Radoš 6 (1+5)
Viktor Hübl 15 (7+8)nejproduktivnější útočníkTomáš Rousek 10 (6+4)
Viktor Hübl 7 gólůnejlepší střelecTomáš Rousek 6 gólů

HC VRCHLABÍ – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)

Králové ve východních Čechách nezachytili první třetinu, po níž prohrávali už o tři trefy. Svěřenci Jana Trummera se střelecky vzchopili až v poslední dvacetiminutovce, když se nejprve prosadil Tomáš Březina, jehož ještě doplnil Lukáš Volf. Jihočeši už osud zápasu nezvrátili a utrpěli šestou porážku v sezoně.

Branky a nahrávky: 5. Hladík (Moník, P. Urban), 13. Jirků (Cerman, Kozák), 16. Kynčl (Kozák, D. Chalupa), 28. Šlaicher (Abraham), 55. T. Bláha (Chrtek) – 41. T. Březina (Koupal), 54. Volf (Rousek).
Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 740.

Ohlas Jana Trummera: „Bohužel, první třetinu jsme ještě duchem byli asi v autobuse. Ve druhé třetině jsme vyrovnali hru, ale nevyužili šance. Ve třetí třetině jsme otevřeli hru a dali dva góly, ale také nabídli šance soupeři."