Ohlasy po utkání

„Vánoce strávím v rodinném kruhu, a pak zpátky do práce,“ plánuje Jakub Zajíček

Napsal 18.12.2023 Eliška Ratiborská
Zápas málem zaspal, ale nakonec přispěl k výhře dvěma góly. To je Jakub Zajíček, díky kterému Piráti završili vánoční show při posledním domácím utkání roku výhrou proti Kralupům nad Vltavou výsledkem 6:1.

Na Jakuba Zajíčka se střelecké štěstí usmálo hned dvakrát. V obou případech po přihrávce Viktora Hübla. „U obou gólů mi Vanta krásně nahrál, se štěstím to dopadlo dobře a já se dvakrát trefil,“ řekl. Jednadvacetiletý útočník pak pomýšlel i na hattrick. „Myslel jsem na něj, ale nepadlo to, nevadí. Snad jindy. Hlavně jsem spokojený, že jsme vyhráli. Nebylo to lehké, ale na konci tam napadaly góly a dobře to dopadlo. Byl to super zápas,“ přiznal.

Dvougólový střelec však na zápas dorazil se zpožděním. „Jsem zvyklý, že hrajeme od půl šesté, ale tentokrát to bylo jinak. Ležel jsem v posteli a Chrpič mi volal, takže jsem běžel sem. Myslím, že mi to trochu štěstí přineslo, ale už nemůžu chodit pozdě, protože by to bylo za pokutu, a to už znova nechci,“ smál se. „Byl jsem nervózní, musel jsem opravdu běžet. Kluci na mě čekali na nohejbale, takže jsem musel rychle rychle, abych už byl s nimi,“ vyprávěl ještě.

Celé utkání s Kralupy nad Vltavou se nesl ve vánočním duchu. Piráti rozdali spoustu dárků, během přestávky byla vidět i slyšet DJ show, fanoušci se mohli nechat vyfotit ve fotokoutku a navíc hokejisté vybojovali vítězství. „Při komerčních přestávkách jsem vždycky mrkl, co se děje. Fanoušci měli i čepice, byla tu spousta dětí a musím říct, že je to super, hezká atmosféra,“ usmíval se. „Mám tyhle speciální zápasy rád. Moc mě baví i utkání pro nemocnici a všechna další, která se tu konají,“ dodal.

A jak je mladý Pirát připraven na Vánoce, které se nezadržitelně blíží? „Zatím nejsem moc připravený. Nemám tady mamku, takže nejsou žádná světýlka ani stromeček. Až 23. po zápase všechno bude. Dárky už ale mám, ty jsem pořešil s bráchou, takže pro rodiče máme nakoupeno,“ odpověděl. „Určitě bych si chtěl odpočinout, strávit čas hlavně s rodinou. Mít takovou tu vánoční pohodičku se salátem, řízky a pohádkami. Strávím Vánoce v rodinném kruhu, a pak se zase vrátím sem a půjdeme do práce,“ popsal svůj vánoční program mladoboleslavský rodák. 

Závěr roku také nabádá k hodnocení, kterému se nebrání ani Zajíček. „Myslím si, že je to dobré. Hodně vyhráváme, snažíme se, abychom skončili první, ať máme co nejlepší pozici. A doufám, že v těch výhrách budeme jen pokračovat,“ pravil. „Jdeme dál zápas od zápasu. Samozřejmě každý má v podvědomí, že konec základní části se blíží. Hlavně potřebujeme vyhrát s Ústím i další zápas, abychom úspěšně zakončili tenhle rok,“ uzavřel.