Preview k zápasu

První ostré derby je tu! Piráti zajíždí na led ústeckého Slovanu

Napsal 28.10.2022 Libor Kult
C h o m u t o v - Dvě sezóny bylo krajské derby v ostrých zápasech nemyslitelné, jenže postup Pirátů a sestup ústeckého Slovanu to změnily. Už v přípravě se velcí rivalové proti sobě postavili, ovšem až dvanácté kolo základní části druhé ligy bude prvním soubojem Chomutova s Ústím o body od 1. listopadu 2019. Duel týmů, které v tabulce skupiny Západ dělí dva body a tři místa, startuje pod Střekovem v sobotu 29. října už v 16 hodin.
PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC SLOVAN ÚSTÍ N/L – PIRÁTI CHOMUTOV

Piráti zvládli dvanáctigólovou přestřelku a posunuli se na třetí místo

Svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem hostili v posledním kole na ledě domovské ROCKNET ARÉNY třetí Tábor, jenž začal pod vrcholky Krušných hor výborně, když v páté minutě skóroval dvakrát během jedenácti vteřin. Jenže Chomutovští srovnali a odpověděli i na další gól Jihočechů. V předposlední minutě zahajovacího dějství navíc přidali čtvrtý gól, takže vedli. Kohouti však vstřelil ve 26. minutě opět dva slepené góly, po nichž si vzali vedení zpět. Přesilovkový gól Viktora Hübla znamenal vyrovnání ještě do druhé přestávky, po níž na něj navázali Milan Kostourek s Roman Chloubou, který dokonal hattrick. Piráti tak vyhráli i pátý domácí duel základní části a vystřídali Tábor na bronzovém stupínku tabulky.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC TÁBOR 7:5 (4:3, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Chlouba, 8. Chlouba (Koblížek), 11. Matai (Lukeš, Hübl), 19. Koblížek (Havel, Chlouba), 34. Hübl, 46. Kostourek (Mála, Havel), 53. Chlouba (Hübl, Charousek) – 5. Černý (Severa, Hajič), 5. Milfait (Šulek), 10. Hajič (Hubata, Severa), 26. Hajič, 26. Šulek.
Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 43:37.

Sestava Pirátů: Hanuljak (26. Běhula) – Charousek, Matai, Havel, Váchal, Žižka, Seemann – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Zajíček, Kostourek, Mežnar, Mála.

Ústí nezachytilo úvod a doma podlehlo Letňanům

V krajské metropoli měl duel jedenáctého kola hodně podobný úvod jako v Chomutově. Hostující Letňany vstřelily dva rychlé góly díky Kastnerovi s Hozákem, na které za domácí Slovan odpověděl Berčík, ale Pražané během devatenácti vteřin šestnácté minuty odskočili do třígólového vedení po trefách Kastnera s Arnoštem. Ústečtí ještě před první přestávkou snížili zásluhou Roubíka. Po změně stran přiblížila Slovan ještě Tůmou využitá přesilovka, ovšem Hozák za minutu vrátil Letcům více klidu na hokejky. Ve 47. minutě to bylo znovu jen o gól, když se trefil Costa, který také uzavřel střelecký účet večera.

HC SLOVAN ÚSTÍ N/L – HC LETCI LETŇANY 4:5 (2:4, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Berčík (Drtina, Vodička), 19. Roubík (Drtina, Berčík), 27. Tůma (Trefný, Záruba), 47. Costa (Kordule) – 3. Kastner (Lytvynov), 5. Hozák (Havelka, Kastner), 17. Kastner (Hozák, Kellerstein), 17. Arnošt (Hozák, Lytvynov), 28. Hozák (Kastner).
Vyloučení: 8:7. Využití: 2:3.

Sestava Ústí n/L: Stahl – Drtina, Vodička, Záruba, Šefl, Trefný, Vacík, Polata – Berčík, Roubík, Rudovský – Kordule, Costa, Tůma – Damašek, Kučera, Prošek – Bartoš.

Zajímavosti z tábora Slovanu: Na čele týmové produktivity figurují tři hráči se čtrnácti body a dva se třinácti. Lídrem kanadského bodování i pořadí střelců jen Australan Kale Costa. Hned tři ze zmíněných hráčů mají chomutovskou minulost – Jan Rudovský, Jaroslav Roubík a Martin Berčík. Na ústecké soupisce najdeme další čtyři hráče, kteří oblékali dres Pirátů v áčku nebo mládeži.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Ústí n/L
Chomutov
6. místo (22 bodů)pozice3. místo (24 bodů)
47:28skóre65:34
7-0-1-3bilance8-0-0-3

V přípravě vítězily domácí týmy

Dlouholetí velcí rivalové na sebe narazili už v přípravě. V polovině srpna vyhráli Ústečtí doma v prodloužení, které ukončil obránce Jakub Trefný. Domácí odvetu pro sebe uzmuli Piráti v normální hrací době.

HC SLOVAN ÚSTÍ N/L – PIRÁTI CHOMUTOV 3:2 po prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Rudovský (Záruba, Tůma), 39. Daniel (Smola, Damašek), 63. Trefný (Berčík) – 14. Chrpa (Josef Rindoš), 40. Pavlát (Zajíček, Mála).
Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 48:28.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC SLOVAN ÚSTÍ N/L 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Kostourek (Mála), 23. Mežnar (Kostourek, Seemann), 27. Lukeš (Hübl), 36. Mála (Havel, Ferbas) – 34. Costa (Damašek, Bartoň), 56. Sýkora (Daniel, Kordule).
Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 35:33.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak si v posledním utkání sice pohoršil čísla, ale stále má vyšší úspěšnost zákroků než Richard Běhula a v průměru obdržených gólů na zápas mu patří třetí místo ve skupině Západ. Radek Havel si dvěma asistencemi s Táborem upevnil pozici nejproduktivnějšího obránce týmu, v rámci skupiny Západ mu patří třetí místo za příbramským Josefem Saňou a táborských Karle Plášilem. Roman Chlouba zapsal ve Slaném s Řisuty i doma s Táborem čtyři kanadské body, což ho vyšvihlo do čela kanadského bodování západní skupiny díky vyššímu počtu vstřelených gólů.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Radek Havel

Roman Chlouba
291 odch. minut11 (3+8)22 (11+11)
2,27 gólu/zápas14 tr. minut 8 tr. minut