Aktuální zprávy

Prolomí Piráti třízápasovou šňůru venkovních porážek? Pokusí se o to ve Slaném proti Řisutům

Napsal 21.10.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Výkony chomutovských hokejistů jsou v posledních zápasech jako na houpačce. Doma sice drží stoprocentní bilanci, naproti tomu z posledních třech venkovních zápasů nedovezli domů pod Krušné hory ani bod. Podaří se tuto bilanci zlomit? Přijeďte se přesvědčit na stadion do Slaného, nebo sledujte stream ze zápasu s HC Řisuty, který startuje v sobotu 22. října v 19:00.
PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC ŘISUTY – PIRÁTI CHOMUTOV

V minulém kole si Chomutov opět dojel do Prahy pro porážku, tentokrát od Kobry

Piráti sice svého hostitele výrazně přestříleli, dokonce šli už v první minutě do vedení, jenomže doplatili na neproměňování šancí. Po na branky vyrovnané první třetině v té druhé domácí Kobra odskočila o dva góly a náskok s vypětím všech sil nakonec uhájila až do poslední sirény. Připravila Chomutovským třetí venkovní porážku v řadě, tentokrát v poměru 6:4.

HC KOBRA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV 6:4 (3:3, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Kolda (Zídek, Straka), 8. Jedlička (Šteiner, Šťastný), 16. Jedlička (Šťastný, Šteiner), 30. Petrov (Martínek), 33. Jedlička (Novák, Ženíšek), 60. Novák (Jedlička) – 1. Chrpa (Lukeš, Charousek), 12. Mežnar (Matai), 16. Zajíček (Havel, Ferbas), 58. Chrpa (Charousek).
Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Střely na branku: 26:45.

Sestava Pirátů: Běhula (33. Hanuljak) – Charousek, F. Hynek, Havel, Pavlát, Matai, Váchal, Ferbas – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Josef Rindoš, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Mála – Koblížek.

Řisuty dostaly v posledním kole dvanáctigólový příděl v Letňanech

Od začátku nenechal papírový favorit nikoho na pochybách a již první třetinu ovládli Letci 6:0, když již ve dvanácté minutě pátou brankou vyhnali na střídačku hostujícího maskovaného muže. Ve druhém dějství Pražané trochu zvolnili, ale v té třetí opět šlápli do pedálů a zápas dovedli v klidném tempu k domácímu vítězství 12:2. Za Řisuty se ve druhé třetině prosadili Petr Janeček a Aleš Chamrád.

HC LETCI LETŇANY – HC ŘISUTY 12:2 (6:0, 1:2, 5:0)

Branky a nahrávky: 3. Vacín (Havelka, Labuzík), 6. Pejchal (Kropáček, Hrala), 7. Poul (Hozák, Kastner), 10. Arnošt (Lytvynov, Kastner), 12. Vacín (Pejchal), 15. Kellerstein (Lytvynov, Kastner), 38. Kastner (Arnošt, Kellerstein), 48. Kropáček (Wojnar, Havelka), 55. Wojnar (Arnošt, Kellerstein), 55. Fiala (Kropáček, Chalupa), 57. Hozák (Poul), 59. Pejchal (Hrala, Fiala) – 27. Janeček (Šťastný, Okegawa), 35. Chamrád (Řepka, Bílek).
Vyloučení: 2:9. Využití: 3:1.

Sestava Řisut: Pánek (12. Šubrt) – Janda, Strnad, Potechin, Matějka, Pokorný, Řepka – Rendla, Bláha, Výrut, Janeček, Chamrád, Okegawa, Křepelka, Šťastný, Petráš, Bílek.

Zajímavosti z tábora Řisut: Týmovou produktivitu táhne jednoznačně kapitán Vítězslav Bílek. Tento dlouholetý hráč Kladna nastřádal v devíti odehraných zápasech patnáct kanadských bodů za šest branek a devět asistencí. Za to gólmanům se za slabší obranou v aktuální sezóně zatím vůbec nedaří. Lepší z nich, Petr Pánek zatím disponuje průměrem 4,5 obdržené branky na zápas.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Řisuty
Chomutov
15. místo (7 bodů)pozice5. místo (18 bodů)
26:46skóre45:28
2-0-1-6bilance6-0-0-3

Nadcházející duel bude soutěžní premiérou vzájemných zápasů v celé jejich historii

Jediný vzájemný zápas odehrály oba týmy v rámci přípravy na sezónu 2021/2022. Piráti na domácím ledě zvítězili 4:0.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC ŘISUTY 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Kůs (Kostourek), 30. Chlouba (Chrpa), 49. Chlouba (Mála), 60. Kostourek.
Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak stále drží lepší statistiky než Richard Běhula, který ale sbírá postupně více a více minut, i když v posledním zápase po páté obdržené brance střídal. S úspěšností 93,51 % a průměrem 1,46 branky na zápas patří zatím Hanuljak mezi nejlepší maskované muže ligy. Nejproduktivnějším obráncem je aktuálně Radek Havel se šesti kanadskými body. Mezi chomutovskými útočníky se do čela klubové produktivity probojoval František Lukeš, který ke třem brankám přidal dohromady dvanáct přesných přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Radek Havel

František Lukeš
205 odch. minut6 (2+4)15 (3+12)
1,46 gólu/zápas8 tr. minut 4 tr. minuty

TOP foto převzato z FB HC Řisuty