Preview k zápasu

Příprava pokračuje první školní den, Piráti zajíždějí na led Litoměřic

Napsal 31.08.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - K dalšímu přípravnému utkání odcestuje družina Kamila Koláčka do Litoměřic, kde změří síly s posledním vítězem základní části Chance ligy. Prodlouží Piráti neporazitelnost v přípravných zápasech v normální hrací době? Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek 1. září v 17:30.

Litoměřice drží v přípravě domácí neporazitelnost, Chomutovští to budou chtít změnit

Domácí Stadion v posledním zápase porazil Sokolov, když po prvním inkasovaném gólu zápas otočil a slavil výhru 4:2. O dvě branky a jednu asistenci se postaral útočník Ondřej Procházka, branku a dvě asistence si zase připsal Jaroslav Kracík. Svěřenci Miroslava Přerosta s Danielem Tvrzníkem tak porazili semifinalistu posledního ročníku Chance ligy i podruhé v rámci přípravy a navázali na domácí skalpy Kolína s pražskou Slavií. První duel v hlavním městě Severočeši prohráli podobně jako o pár dní dříve v Karlových Varech.

V minulé sezóně, kdy Litoměřice ovládly základní část první ligy, byl nejproduktivnějším hráčem týmu s pětačtyřiceti body Roman Přikryl. Nejlepším střelcem týmu byl pro změnu Fin Riku Sihvonen, který vsítil 28 branek. Oba však v létě odešli do Vsetína. Mezi tyčemi byl po celou sezónu jednoznačnou jedničkou Tomáš Král se slušnou úspěšností zákroků blížící se dvaadevadesáti procentům.

HC STADION LITOMĚŘICE – HC BANÍK SOKOLOV 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Procházka (Kracík), 36. Procházka (Kracík), 52. Jiruš (Pártl), 59. Kracík (Procházka) – 18. Stehlík (Vracovský, Jurčík), 58. Pohl (Krejčí).
Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Litoměřic: Král – Výtisk, Böhm, Marcel, Němec, Hampl, Kovář, Šindelek, – Procházka, Kracík, Guman – Válek, Jícha, Kuťák – Zabloudil, Vitouch, Jiruš – Cikhart, Pártl, Slavíček.

Chomutovští hokejisté si vyzkoušeli atmosféru na malé hale, kde porazili německý Erfurt

S osmifinalistou posledního ročníku německé třetí nejvyšší soutěže Piráti rychle ztráceli jednu branku, nicméně ještě do konce první třetiny vývoj zápasu otočili a na začátku třetí třetiny zvyšoval Jaroslav Chrpa již na 5:1. Black Dragons se ale nevzdali a konec utkání ještě přinesl pořádné drama. Domácí Piráti nakonec uhájili těsné vítězství 5:4 a dále drží v přípravě šňůru bez porážky v základní hrací době.

PIRÁTI CHOMUTOV – EHC TECART BLACK DRAGONS ERFURT 5:4 (2:1, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 9. Kostourek (Mežnar), 19. Hübl (Lukeš, Zajíček), 35. Ferbas (Mála, Mišovic), 36. Hübl (Charousek), 42. Chrpa (Chlouba) – 6. Banach (Wunderlich), 45. Keil, 49. Kälble (Wunderlich), 50. Bezouška (Wunderlich).
Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 33:36.


Sestava Pirátů: Hanuljak – Charousek, Žižka, Seemann, Pavlát, Váchal, Petrásek, Ferbas – Lukeš, Hübl, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Černý – Chrpa, Chlouba, Príhoda – Koblížek, Mišovic, Mála.

Poslední vzájemný duel obou soupeřů se datuje do března 2020

Piráti si na domácím ledě s Litoměřicemi poradili po velkém obratu ve třetí třetině v poměru 4:2. Jednalo se o předposlední zápas základní části Chance ligy, která nakonec zůstala nedohrána.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION LITOMĚŘICE 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 44. Pitule (Hlava), 49. Tomica (Llewellyn, J. Svoboda), 55. Lang (Žovinec, Suchý), 60. Hlava (Pitule, Rýgl) – 4. Kadlec (Korkiakoski, Jebavý), 18. Voženílek (M. Beran, Jícha).
Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 30:37.


Sestava Pirátů: Pavlát – Tejnor, Schaus, Žovinec, Havel, Lang, Štochl, Rýgl – Rudovský, Suchý, Llewellyn – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, Chlouba, Kverka – Chrpa, Šagát, J. Svoboda.

Sestava Litoměřic: Škorpík – Marcel, Klejna, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Kukla – Štohanzl, Korkiakoski, Kadlec – M. Beran, Jícha, Voženílek – Kropáček, D. Sklenář, Kangas – Havelka, Morong, Jindra.