Preview k zápasu

Přímá bitva o druhé místo, Piráty čeká velké severočeské derby s ústeckým Slovanem

Napsal 19.02.2023 Michal Novotný
Do konce nadstavby chybějí tři kola a chomutovští hokejisté absolvují v pondělí 20. února veledůležitý zápas s odvěkým rivalem z Ústí nad Labem. Po sobotním skalpu vedoucích Letňan by domácí určitě rádi přemohli přímého konkurenta v boji o druhou příčku tabulky. Přijďte je v jejich úsilí podpořit přímo do ROCKNET ARÉNY a svými hlasivkami přispějte ke skvělé atmosféře derby. Start zápasu bude v 17:30.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM

Chomutovští poprvé v sezóně zdolali Letce z Letňan

Svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem odehráli dost možná nejlepší zápas probíhající sezóny a spolu s celkem Letňan pomalu navnadili rekordní návštěvu aktuálního ročníku druhé ligy na boje v nadcházejícím play off. Zápas prvního se třetím měl všechno, po čem duše fanouška prahne a nakonec pro domácí nechyběla ani sladká tečka v podobě vítězství 4:2. Formu potvrdil Jakub Zajíček, který po hattricku ve Vrchlabí, nastřílel další dvě branky do sítě Letců.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC LETCI LETŇANY 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Zajíček (Lukeš), 25. Zajíček (Mála, Veselý), 45. Lukeš (Hübl), 59. Chlouba (Havel, Běhula) - 6. Hrala (Kučera, Uhlík), 16. Kučera (Turek).
Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Střely na branku: 34:37.

Sestava Pirátů: Běhula – Seemann, Matai, Petrásek, Havel, Váchal, M. Žižka – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mála, Veselý – T. Svoboda, Mežnar, Ekrt.

Ústečtí prohráli v nadstavbě pouze jediný duel a to s Piráty

Slovan předvádí v nadstavbové části famózní jízdu, když pouze jednou klopýtl. Poslední zápas ubojoval na Kobře v prodloužení, když dvaasedmdesát vteřin před koncem třetí třetiny ústecký Kordule poslal zápas do prodloužení. V něm se prosadil Martin Tůma, jenž využil nabídnutou přesilovou hru.

HC KOBRA PRAHA – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 4:5pp (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Zídek (Martínek, Holý), 28. Martínek (Šteiner, Šťastný), 49. Novák (Houška, Šteiner), 57. Zídek – 3. Roubík (Tůma), 40. Roubík (Trefný, Damašek), 44. Trefný (Costa), 59. Kordule (Costa, Stahl), 63. Tůma (Drtina, Kordule).
Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2.

Sestava Slovanu: Stahl – Trefný, Záruba, Vacík, Funk, Drtina, Bartoš, Šefl – Smola, Damašek, Roubík, Horký, Tůma, Kordule, Costa, Daniel, Kuchynka, Rudovský, Bláha.

ChomutovÚstí nad Labem
3. místo (91 bodů)pozice2. místo (92 bodů)
204:117skóre166:102
27-3-4-7bilance28-3-2-8
Viktor Hübl 60 (23+37)nejproduktivnější hráčJaroslav Roubík 58 (25+33)
Jakub Chrpa 31 gólůnejlepší střelecJaroslav Roubík 25

V probíhající sezóně mají zatím nad Lvy navrch Piráti

Ze tří vzájemných měření sil dvakrát zvítězili chomutovští hokejisté, naposledy vydřeli těsnou výhru v krajském městě na začátku února v rámci šestého kola nadstavby A. Od první třetiny hosté vedli. Domácím se podařilo vyrovnat v šestačtyřicáté minutě, nicméně necelé tři minuty před koncem zápasu rozhodl o vítězství Chomutova kapitán Viktor Hübl střelou z první.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 46. Tůma (Bláha, Vacík) – 8. Matai (Lukeš), 58. Hübl (Lukeš, Seemann).
Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 20:33.

Sestava Slovanu: Stahl – Drtina, Bartoš, Vacík, Trefný, Funk, Záruba, Šefl – Costa, Kordule, Damašek, Horký, Bláha, Berčík, Tůma, Kuchynka, Roubík, Smola.

Sestava Pirátů: Horák – Matai, Seemann, Havel, Petrásek, M. Žižka, Váchal – Chrpa, Hübl, Lukeš – Mála, Chlouba, Kostourek – Zajíček, Veselý, Koblížek – T. Svoboda, Mežnar.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Brankářské statistiky v pirátském dresu stále těsně vede Adam Horák, který disponuje průměrem 2,57 inkasovaných branek na zápas a procentuální úspěšnost zákroků má téměř 90 %. Nejproduktivnějším obráncem týmu je pořád Jakub Matai se čtyřiatřiceti kanadskými body za čtrnáct vstřelených gólů a dvacet přesných nahrávek. Pozici nejproduktivnějšího útočníka i nadále drží kapitán Viktor Hübl, který nasbíral šedesát bodů za třiadvacet gólů a sedmatřicet přesných přihrávek. Na druhém místě mezi střelci celé soutěže je Jakub Chrpa s jednatřiceti přesnými zásahy.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
606 odch. minut34 (14+20)60 (23+37)
2,57 gólu/zápas18 tr. minut44 tr. minut