DOROST - článek

Potvrdí dorostenci roli favorita? Čtvrtfinále play-off začínají v Chrudimi

Napsala 14.03.2024 Kateřina Kundertová
Play-off ligy dorostu je tady! Piráti ve čtvrtfinále vyzvou Chrudim, proti které zaznamenali jednu ze sedmi proher. Do série však vstupují jako jasný papírový favorit, což však budou muset potvrdit i na ledě. Bitva na dva vítězné zápasy startuje ve čtvrtek 14. března na ledě soupeře.

Chomutovští se před sezónou pasovali do role favorita na postup, což v základní části bezezbytku splnili. Z šestatřiceti utkání odešli jen čtyřikrát naprázdno, ve zbylých případech brali minimálně bod. To jim v součtu přineslo desetibodový náskok na čele tabulky Západ a šestibodový náskok před lídrem protější skupiny.

Postup do vyřazovacích bojů si tak zajistili velmi brzy a ve velké části dlouhodobého období pouze bojovali o čelo a post nejlépe nasazeného. Drama o kýžené čtyři příčky v obou skupinách se odehrálo jinde.

    Zápasy Chomutova:
    14. března: Chrudim – Chomutov 17:45
    16. března: Chomutov – Chrudim 12:00
    (17. března: Chomutov – Chrudim 12:00)

    Další série:
    Technika Brno – Pilsen Wolves
    Hvězda Praha – Vsetín
    Karlovy Vary – Havlíčkův Brod

    ČF: na dvě vítězná utkání
    SF: na tři vítězná utkání
    Finále: na čtyři vítězná utkání

Totiž až předposlední kolo odhalilo kompletní osmičku, která se porve o postup. Na západě se v závěru rozhodovalo mezi pražskou Hvězdou a Pískem, který si nakonec vytáhl černého petra a skončil pátý. Na východě usilovala o poslední vstupenku do vyřazovacích bojů trojice týmů, nakonec nejšťastnější odešla Chrudim, která zákonitě připadla Pirátům.

Čtvrtfinálový soupeř z Pardubického kraje v průběhu ročníku střídal kratší série proher a výher. Při vstupu do závěrečného období základní části měl těžký los, který mu přinesl čtyři prohry v řadě, ale následně hráči s orlicí na prsou zvítězili ve třech z posledních čtyř zápasů a proklouzli mezi osmičku nejlepších.

Soupeři se potkali v sezóně pouze jednou, a to v polovině prosince, kdy chomutovský klub vyvěsil před zápasem pod strop malé haly plakát Jiří Kulich – z Chomutova do NHL. Poté začalo defenzivní utkání, které po gólech Františka Pauluse a Josefa Chládka dospělo za nerozhodného stavu až do samostatných nájezdů, v nichž byl úspěšný pouze Lukáš Mandys.

V dalších čtvrtfinálových sériích lídr východu ze Vsetína potká pražskou Hvězdu, nejdelší vzdálenost se projedou brněnská Technika a plzeňští Wolves, v ryze českém souboji se utkají Karlovy Vary a Havlíčkův Brod.

Všechna klání začínají už ve čtvrtek 14. března na půdě hůře umístěných po základní části. O dva dny později se celky přesunou na půdu favoritů, kde se případně v neděli 17. března rozhodne ve třetích zápasech.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov