DOROST - článek

Semifinále ligy dorostu: Piráti začínají proti Havlíčkovu Brodu doma

Napsala 20.03.2024 Kateřina Kundertová
Chomutovští dorostenci ve třech zápasech postoupili přes Chrudim do semifinále ligy dorostu, ve kterém se mu do cesty postaví Havlíčkův Brod. Ten ve své sérii pokaždé prohrával, ale nakonec vyřadil karlovarské béčko nejrychlejším způsobem. Semifinále se hraj na tři vítězné zápasy.

Piráti v prvním kole vyřazovacích bojů přešli přes urputnou Chrudim, když první utkání vyhráli gólem v šedesáté minutě, následně padli 2:4 a v rozhodujícím klání sestřelili soupeře osmi zásahy.

Havlíčkův Brod postoupil do play-of z druhého místa východní skupiny, když skončil sedm bodů za vedoucím Vsetínem. Čtvrtfinále ho tak poslalo proti karlovarské záloze, které rychle skončila sezóna.

Série začala na západě Čech, kde domácí výborně začali a v osmé minutě vedli o dva zásahy. Hokejisté z Vysočiny však ještě rychleji – během dvou minut – srovnali. Energie vedla ještě jednou, jenomže závěr patřil Bruslařům, kteří strhli výhru na svou stranu na konci 59. minuty.

Na Vysočině si oba celky do poloviny základní hrací doby vyzkoušely vedení, poté však Karlovy Vary doplatily na častá vyloučení. Havlíčkův Brod využil klasickou přesilovku, díky které znovu vedl, a pak stoprocentně udeřil v početní výhodě pěti proti třem.

Soupeři se v sezóně potkali jednou a šťastnější odešli Piráti, kteří po bezbrankové úvodní třetině vyhráli tu prostřední i třetí a navrch s čistým kontem pro Daniela Civiše. Dvakrát se prosadil Alex Pokorný, jednou skórovali Filip Nastoupil, Barnabáš Novák a Josef Chládek.

Přestože se do chomutovské sítě Havlíčkobrodší ani jednou netrefili, nyní Matyáš Lédl vládne bodování soutěže (31+45) o patnáct bodů před Samuelem Peksou. Přes třicet čárek se dostali i Denis Kraučuk a Dominik Chromý. Brankoviště nejčastěji hájil Jakub Humplík.

    Zápasy semifinál:
    SF1, st 20. března: Chomutov – Havlíčkův Brod 16:00
    SF2, čt 21. března Chomutov – Havlíčkův Brod 17:15
    SF3, st 24. března: Havlíčkův Brod – Chomutov 12:30
    případné SF4, čt 25. března: Havlíčkův Brod – Chomutov
    případné SF5, so 27. března:Chomutov – Havlíčkův Brod
×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov