Preview k zápasu

Piráti vyráží na led posledního Hronova. Přivezou z břehu Metuje tři body?

Napsal 06.01.2023 Michal Novotný
Hronov je i díky jednomu nedohranému zápasu a jedné kontumaci na posledním místě skupiny Západ. Zároveň narazí druhý nejlepší útok na nejhorší ligovou obranu. Potvrdí Chomutovští roli favorita a vyloupí hronovský stadion? Přesvědčte se buď přímo na místě, nebo sledujte tradiční stream. Zápas začíná v sobotu 7. ledna v 17:00.

ODKAZ NA PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC WIKOV HRONOV – PIRÁTI CHOMUTOV

Piráti si po vánoční přestávce poradili s Pískem

Domácí za to od začátku vzali a první zápas v kalendářním roce 2023 zahájili výbornou první třetinou, ve které získali náskok tří branek. Ve druhé třetině odskočili o další dvě a celkově pak dovedli zápas do vítězného konce s výsledkem 6:2. Návrat do domácí svatyně oslavil Richard Běhula výborným výkonem a třiadevádesitiprocentní úspěšností zásahů.

PIRÁTI CHOMUTOV – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 6:2 (4:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Hübl (Lukeš), 9. Mála (Kostourek, Havel), 17. Veselý (Petrásek), 19. Koblížek (Lukeš, Matai), 22. Seemann (Mála), 31. Kostourek – 12. Cohen (Dudáček, Hanus), 42. Hracholski.
Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Střely na branku: 33:29.

Sestava Pirátů: Běhula – Seemann, Matai, Váchal, Havel, Petrásek, M. Žižka – Chrpa, Hübl, Lukeš – Mála, Koblížek, Kostourek – Zajíček, Mežnar, Veselý – Vostiňák, Ekrt.

Hronov vstoupil do nového roku pátou prohrou v řadě

Východočeši zahájili cestu rokem 2023 domácím soubojem s Řisuty, které v polovině páté minuty vedly o dva góly a na startu dvanácté po snížení Hronova dokonce o tři. Poprvé šli Středočeši do kabin nakonec pouze s jednogólovým náskokem, krátce po polovině normální hrací doby o něj dokonce přišli po gólu Milana Veselého. Za necelé čtyři minuty vrátil domácím vedení druhou trefou v utkání Vítězslav Bílek, řisutskou výhru pojistil 41 vteřin před závěrečnou sirénou Jonáš Křepelka.

HC WIKOV HRONOV – HC ŘISUTY 4:6 (3:4, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Bačkovský (Amirov, Przybyla), 13. Štrombach (Putz, Pavelka), 15. Achmeťanov (Poppel), 31. Veselý (Pavelka, Putz) – 3. Bílek (Sýkora, Petráš), 5. Janeček (Petráš), 9. Chamrád (Okegawa), 12. Janeček (Rendla, Chamrád), 35. Bílek, 60. Křepelka (Bílek, Sýkora).
Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1.

Sestava Hronova: Tichý (12. Ryšavý) – Žaba, Amirov, Salnikov, Minařík, Pavelka, Pavič, Veselý – Przybyla, Achmeťanov, Baškovský, Poppel, Putz, Štrombach, Horký, Dunda.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

HronovChomutov
16. místo (13 bodů)pozice4. místo (61 bodů)
77:180skóre150:88
3-1-2-22bilance19-1-2-6

Piráti rozhodli domácí souboj s Hronovem už v první třetině

Na startu střetnutí hráli svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem dvě oslabení, ale místo inkasovaného gólu v první hronovské přesilovce udeřili zásluhou Jakuba Chrpy, jenž se do první přestávky trefil po zásazích Tomáše Koblížka s Jakubem Mataiem ještě jednou. V prostředním dějství se rozdíl mezi oběma týmy nezměnil, i když padlo šest gólů. Remízou skončila i třetí část, takže Piráti zapsali vítězství o čtyři góly.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC WIKOV HRONOV 8:4 (4:0, 3:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Chrpa (Vrhel), 8. Koblížek (Žižka), 19. Matai (Lukeš, Hübl), 20. Chrpa (Hübl, Lukeš), 23. Hübl (Lukeš), 24. Mežnar (Kostourek, Vrhel), 27. Havel (Vrhel), 41. Klobouček (Kostourek) – 26. Štrombach (Poppel, Achmeťanov), 35. Štrombach (Putz), 39. Hovsepjan (TS), 51. Štrombach (Achmeťanov, Poppel).
Vyloučení: 10:11, navíc Havel trest ve hře a Kozlov do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 41:19.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Matai, F. Hynek, Váchal, Havel, Žižka, Seemann, Petrásek – Chrpa, Hübl, Lukeš – Vrhel, Klobouček, Kostourek – Zajíček, Mežnar, Koblížek – Mála.

Sestava Hronova: Kasal (23. Ševců) – Salnikov, Pavelka, Kozlov, Hail, Amirov – Bořuta, Poppel, Štrombach, Veselý, Putz, Subbotin, Achmeťanov, Hovsepjan, Melnikov, Hašlar.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Do čele gólmanských statistik v pirátském dresu zůstává i nadále Adam Horák, který stlačil průměr inkasovaných branek na 2,81 na zápas. Nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai s třiadvaceti kanadskými body za deset branek a třináct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka stále drží Viktor Hübl, který doposud nasbíral pětačtyřicet bodů za patnáct gólů a třicet přesných přihrávek.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
363 odch. minut23 (10+13)45 (15+30)
2,81 gólu/zápas16 tr. minut34 tr. minut