Preview k zápasu

Piráti si po dvou domácích prohrách chtějí napravit reputaci na ledě západočeského Chebu

Napsal 29.11.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Ze třech po sobě jdoucích domácích zápasů Piráti vydolovali pouhé dva body za výhru v prodloužení proti Děčínu. Vrátí se svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka do zápasové pohody? Přijeďte se přesvědčit buď přímo do Chebu, nebo využijte tradiční zápasový stream. Úvodní buly bude vhozeno ve středu 30. listopadu v 18:00.
PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC STADION CHEB – PIRÁTI CHOMUTOV

Piráti doma nestačili na vedoucí Letňany

Domácí zápas proti Letňanům, které aktuálně vedou tabulku skupiny Západ, chomutovským hokejistům vůbec nevyšel a před nejvyšší návštěvou sezóny podlehli týmu z hlavního města celkem jednoznačně 1:5. Nutno podotknout, že v brance Letců podal skvělý výkon Jaroslav Brázdil, který si připsal 34 úspěšných zákroků a téměř vynuloval domácí střelce.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC LETCI LETŇANY 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 55. Mála (Zajíček, Kostourek) – 14. Turek (Kropáček), 21. Řepík (Hozák), 46. Arnošt (Kellerstein), 52. Kastner (Arnošt, Kellerstein), 58. Poul (Uhlík).
Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. Střely na branku: 35:30.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal – Mišovic, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Kostourek – Zajíček, Vostiňák, Mála – Vrhel, Príhoda.

Chebští schytali v minulém kole debakl ve Vrchlabí

Hráči Stadionu vyrazili do Krkonoš a první třetinu ještě živili šanci na slušný výsledek. V té druhé ale domácí zatopili pod kotlem a pěti brankami během jedenácti minut rázně vyřešili hádanku o tom, kde zůstanou všechny body. V poslední části se utkání dohrávalo a Cheb si odvezl porážku 2:7.

HC STADION VRCHLABÍ – HC STADION CHEB 7:2 (1:0, 5:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Bláha (Kozák, Kynčl), 27. T. Perička (Bláha, Chrtek), 30. Bláha (Chalupa, T. Perička), 32. Chalupa (Urban, Bláha), 32. Tatar (Cerman), 38. Oliva (Duran, Duchan), 48. T. Perička (Urban, Chalupa) – 26. Kořán (Čejka, Vrtek), 54. Šikut (Rozhon, Jachanov).
Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0.

Sestava Chebu: Tichon (32. Kašpar) – Troška, Kořán, Jachanov, Šikut, Vápeník, Kubík, Stejskal – Bubanec, Krutina, Šafejev, Novotný, Vrtek, Paršakov, Nekvinda, Čejka, Konášek.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Cheb
Chomutov
9. místo (25 bodů)pozice5. místo (39 bodů)
61:71skóre106:65
7-0-2-11bilance12-1-1-6

V sedmém kole pro sebe duel s Chebem rozhodli Piráti až v poslední třetině

Svěřenci trenérů Kamila Koláčka s Petrem Martínkem celý zápas Západočechy mačkali jako citrón, nicméně jejich střelecká převaha se projevila až rozhodujícím gólem devět minut před koncem zápasu z hole Jakuba Zajíčka. Výborně také zachytali oba brankáři, protože úspěšnost zásahů u obou přesahovala 94%.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION CHEB 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Havel (Koláček, Chlouba), 51. Zajíček (Váchal, Charousek) – 30. Vašíček.
Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 40:17.

Sestava Pirátů: Běhula – Havel, Váchal, Pavlát, F. Hynek, Charousek, Seemann, M. Žižka – Zajíček, Matai, Mála, Lukeš, Mežnar, Koblížek, Koláček, Hübl, Josef Rindoš, Chlouba, Kostourek, Chrpa.

Sestava Chebu: Horák – Stejskal, Kořán, Šikut, Jachanov, Krutina, Leština, Strýček – Šťastný, Parshakov, Čejka, Trapl, Fečo, Rozhon, Nekvinda, Konášek, Vašíček.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak je stále nejlépe hodnoceným gólmanem v chomutovském týmu, i když v posledních zápasech si v číslech lehce pohoršil. Aktuálně má průměr 3,05 obdržené branky na zápas a úspěšnost zásahů padla pod 88%. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Jakub Matai se sedmnácti kanadskými body za devět branek a osm asistencí. Na pozici nejproduktivnějšího útočníka se momentálně nachází Milan Kostourek, který už nastřádal dvaatřicet bodů za jedenáct gólů a jednadvacet přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Milan Kostourek
531 odch. minut16 (8+8)32 (11+21)
3,05 gólu/zápas8tr. minuty 24 tr. minut