Preview k zápasu

Piráti se během nadstavby představí poprvé venku, zajíždí do nedalekého Mostu

Napsal 30.01.2024 Michal Luxa
V pátém kole nadstavbové části druhé ligy zajíždějí Piráti k malému derby do Mostu. Lvi v domácím prostředí svěřence Martina Pešouta dlouhodobě trápí, a tak bude jistě zajímavé sledovat, zda tomu tak bude i tentokrát. Střetnutí startuje poslední lednový den, tedy ve středu a úvodní je naplánované na 18 hodin.
STREAM Z MOSTU

Jak si vedou oba soupeři v nadstavbové části?

Po zvláštním rozlosování nadstavbové části se Piráti představili třikrát v domácím prostředí, kde potkali všechny soupeře z horní poloviny tabulky. Chomutovští se ve všech případech mohli pyšnit dobrou obranou, jelikož dohromady inkasovali pouze tři branky. Ovšem v úvodním duelu nestačili na Tábor, následně ale vymazali Letňany i Příbram.

To samé rozhodně nemůžou říct v Mostě. Svěřenci Vladimíra Kýhose zajížděli dvakrát ven – do Tábora a Příbrami. V obou duelech ale osmkrát inkasovali, a tak odjížděli na sever Čech s prázdnou. Ovšem povedlo se jim domácí střetnutí s Ústím nad Labem, které porazili 5:3. Právě ze Slovanu se do Mostu stěhoval Martin Berčík, jenž se okamžitě zařadil mezi klíčové hráče Lvů.


PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Do střetnutí vstoupili lépe Chomutovští, které v osmé minutě poslal do vedení Tadeáš Svoboda. Ovšem Příbram našla odpověď z hole Matěje Koldy. Souboj připomínající boje v play-off pak byl ve druhé periodě hodně vyrovnaný, avšak branka nepadla. Vše se změnilo v poslední dvacetiminutovce, kdy Piráti svého soupeře přehráli a po třech trefách zvítězili.


Branky a nahrávky: 8. T. Svoboda (Zajíček, Chrpa), 48. Zajíček (Lukeš, Březák), 53. T. Svoboda (Kostourek, Havel), 57. Březák (Lukeš, Hübl) - 12. Kolda (Kafka, Gengel).
Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 33:24. Diváci: 1505.

Sestava Chomutova: Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Záruba, Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, J. Svoboda – Stehlík, T. Svoboda, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Veselý.



HC TÁBOR – MOSTEČTÍ LVI 8:2 (4:0, 0:2, 4:0)

Utkání se zvláštním průběhem dopadlo lépe pro Jihočechy, kteří se nahánějí právě s Chomutovem. Tábor od začátku duelu tahal za delší konec provazu, když v úvodní třetině nasázel svému soupeři čtyři trefy. O dvě z nich se pak postaral Jiří Severa. Ve druhé periodě jako by se všechno otočilo. Most se po trefách Martina Berčíka a Milana Böhma vrátil do hry. Jenomže po další přestávce už na svůj výkon nenavázal, a tak utrpěl vysokou porážku.

Branky a nahrávky: 6. Seidl (Šulek, Suchánek), 9. Severa (Dančišin), 12. Dančišin (Suchánek), 15. Severa (Milfait), 47. Jáchym (Krliš, Huna), 47. Prášek (Zíb, Suchánek), 48. Milfait (Dančišin, Černý), 55. Prášek (Zíb) - 21. Berčík, 33. Böhm (Urban, Pačan).
Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. Střely na branku: 43:18. Diváci: 1261.

Sestava Mostu: Hosnedl (15. Tuhý) – Havlůj, Steinocher, Nedrda, Šoustek, Havlík, Hoffmann – Písařík, Řehoř, Šimeček, Urban, Kýhos, Berčík, Böhm, Řehoř, Mical, Král, Pačan.

MostChomutov
7. místo (47 bodů)pozice1. místo (78 bodů)
114:120skóre148:62
14-1-3-13bilance24-2-2-3
Vsn-P-P-V-Paktuální formaV-V-P-V-V
Lukáš Hosnedl – 3,64 G/Z
David Tuhý – 5,54 G/Z 
brankářiMartin Altrichter –1,86 G/Z
Richard Běhula – 0,75 G/Z
Aleš Havlůj 17 (3+14)nejproduktivnější obráncePatrik Kadeřávek 18 (4+14)
Pavel Písařík 40 (16+24)nejproduktivnější útočníkViktor Hübl 45 (17+28)
Pavel Písařík 16 gólůnejlepší střelecPetr Eret 20 gólů

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 2:3pp (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

Mezi Mostem doma a venku je obrovský rozdíl. Zatímco Lvi doma dokáží obrat každého soupeře, na ledech soupeřů se jim daří o mnoho hůře. Poslední vzájemné střetnutí mezi Mostem a Chomutovem dokráčelo až do prodloužení. Skóre zápasu sice otevřel Lukáš Stehlík, avšak Lvi po trefách Ivana Řehoře a Štěpána Urbánka skóre převrátili na svou stranu. Piráti dlouho marně hledali odpověď, ovšem ke konci zápasu oprášil svou střeleckou mušku František Lukeš. Následovalo prodloužení, v němž svěřenci Martina Pešouta využili nabídnuté početní výhodu, a tak jim druhý bod vystřelil obránce Filip Eliáš.



Branky a nahrávky:
21. Řehoř (Veselý, Procházka), 43. Urbánek (Mical, Urban) - 10. Stehlík (Zajíček, Váchal), 57. Lukeš (Hübl), 64. Eliáš (Hübl).
Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:38. Diváci: 582.

Sestava Mostu: Klika – Rykl, Urbánek, Havlůj, Nedrda, Šoustek, Havlík, Steinocher – Veselý, Řehoř, Procházka – Daniel, Písařík, Jindra – Urban, Böhm, Mical – Buberl.

Sestava Chomutova: Horák – Havel, Březák, Seemann, Eliáš, Váchal, Záruba, F. Hynek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – J. Svoboda, Eret, Tůma – Stehlík, Kostourek, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa.

Ohlas Petra Rosola: „Zápas se mi hodnotí trošku hůř, protože si myslím si, že jsme proti favorizovanému soupeři předvedli dobrý výkon. Kluci tam nechali všechno. Na konci jsme měli víc smůly než soupeř, z čehož vytěžil dva body. Určitě musím kluky pochválit, protože hráli výborně. Myslím si, že jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem. Výborný výkon předvedl brankář Klika, který chytal výborně stejně jako ve všech zápasech, do kterých nastoupil.“

Ohlas Petra Martínka: „Máme za sebou velmi vyrovnané a těžké utkání, ve kterém jsme měli optickou převahu, nicméně trápili jsme se v koncovce. Nutíme se málo do střelby, stále hledáme složitá řešení a někoho až před prázdnou brankou, na čemž s kluky pracujeme dlouhodobě, ale v zápasech nám to prostě chybí. Nakonec stálo štěstí tak trochu při nás a v prodloužení jsme rozhodli, takže s výsledkem jsme napůl spokojení.“


O zápase: Vladimír Kýhos s Petrem Rosolem vždy na malé derby své hráče výborně připraví. To celé platí, když Mostečtí hrají před vlastními fanoušky. Ovšem na led soupeře je to zhruba dvacet kilometrů, a tak se dá znovu očekávat početná skupina diváků z Chomutova. Střetnutí tak nabídne zajímavou podívanou na ledové ploše a výbornou diváckou kulisu. Navíc Piráti na dálku budou bojovat o vedoucí pozici s Táborem, jenž hraje v Příbrami.