Preview k zápasu

Piráti podruhé v řadě doma, po třech letech na Benátky nad Jizerou i se Stanislavem Vrhelem

Napsal 14.10.2022 David Panuška
C h o m u t o v - Tým Kamila Koláčka a Petra Martínka po dvou venkovních prohrách v řadě naposledy zabral a na domácím ledě přetlačil 2:1 Cheb. Nyní do ROCKNET ARÉNY míří Benátky nad Jizerou, které jsou aktuálně na desátém místě západní skupiny druhé ligy. Do prvního vzájemného duelu od sezóny 2019/2020, který startuje v sobotu 15. října od 17 hodin a 30 minut, by měl zasáhnout v rámci střídavých startů ze Sokolova také odchovanec Stanislav Vrhel, který za chomutovské áčko naposledy nastoupil shodou okolností v sezóně, kdy Piráti naposledy čelili Benátkám nad Jizerou.
ONLINE PŘEDPRODEJ NA DOMÁCÍ ZÁPAS S BENÁTKAMI NAD JIZEROU

Po dvou venkovních prohrách vydřená výhra

Piráti poprvé od bojů v Chance lize v sezoně 2019/20 prohráli dvakrát v řadě, a tak je čekala ve středu 12. října nová situace. Proti Chebu se chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Proti západočeskému celku to ale nebylo vůbec jednoduché. První branka padla až ve druhé třetině, kdy se prosadil z úniku ve vlastním oslabení hostující Vašíček. 

Brzy ale odpověděl ještě v téže přesilovce důrazný obránce Radek Havel, který se od modré čáry trefil pod víko. Rozhodla individuální akce Jakuba Zajíčka v polovině třetí části, někdejší liberecký junior se v chomutovském dresu trefil v soutěžním zápase poprvé. Domácí měli velkou převahu, ale na šestigólové příděly z přípravy nenavázali. 

PIRÁTI CHOMUTOV – HC STADION CHEB 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
  31. Havel (Koláček, Chlouba), 51. Zajíček (Váchal, Charousek) – 30. Vašíček

Sestava Chomutova: Běhula – Havel, Váchal, Pavlát, F. Hynek, Charousek, Seemann, M. Žižka – Zajíček, Matai, Mála, Lukeš, Mežnar, Koblížek, Koláček, Hübl, Josef Rindoš, Chlouba, Kostourek, Chrpa.

Benátky jsou po sestupu z Chance ligy ve spodní části tabulky

Celek z mladoboleslavského regionu po dlouhých letech spadl z druhé nejvyšší soutěže v Česku a po třech letech se potkává v jedné lize s Piráty. Benátky nad Jizerou patří mezi průměr západní skupiny, aktuálně jsou na desátém místě a mají stejně bodů jako devátá Kobra a osmý Děčín. 

Naposledy zajížděl do sedmitisícového města vedoucí celek z Letňan, který si odvezl tři body a vysokou výhru 9:4. Podobným netradičním výsledek se zaskvěli například Piráti na ledě Děčína v první říjnový den. 

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – HC LETCI LETŇANY 4:9 (0:2, 2:4, 2:3)
Branky a nahrávky:
  33. M. Tondr (Špaček), 34. L. Tondr (Šafránek, Zumr), 49. Kusý (Šafránek, Špaček), 52. Antoš (L. Tondr, Bříška) – 6. Hozák (Poul, Kastner), 8. K. Pejchal (Kropáček, Kellerstein), 22. Kastner (Hozák, Chalupa), 31. Labuzík (Wojnar, Kropáček), 36. Čížek (Labuzík), 40. Fiala (Kellerstein), 45. Chalupa (K. Pejchal, Kellerstein), 46. Havelka (TS), 52. Hozák (Fiala, Labuzík).

Sestava Benátek nad Jizerou: Sejpal (41. Hofman) – Mrkvička, Klodner, Antoš, M. Tondr, Rajgl, Mašek – L. Tondr, Bříška, Zumr – Havlas, Šafránek, Špaček – Šíma, Král, Dvořák – Křenek, Kusý, Hejňák.

Zajímavosti z tábora Benátek: Nejproduktivnějším hráčem celku je po sedmi odehraných zápasech útočník David Šafránek, který má na kontě pět branek a stejný počet asistencí. Hned v závěsu je ikona druhé ligy Kamil Bříška, jenž dal jednu branku a přidal sedm asistencí. Pomyslný bronz patří hrajícímu sportovnímu manažerovi Janu Stehlíkovi, který odehrál 39 zápasů za chomutovské áčko a v domácí premiéře ještě ve staré stodole, jež byla jeho druhým startem, se zaskvěl pěti body (3+2) s Jihlavou.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Benátky n/J
5. místo (15 bodů)pozice10. místo (8 bodů)
33:20skóre20:30
5-0-0-2bilance2-1-0-4

Naposledy v základní části Chance ligy, Piráti doma padli v prodloužení

Naposledy se oba celky utkaly bez necelého měsíce před třemi lety. Tehdy v rámci 21. kola se hrálo v Chomutově a domácí šli do vedení již v páté minutě. Nikdo asi ale nečekal, že to bude poslední branka domácích. Vyrovnat se totiž povedlo Rychlovskému, v prodloužení rozhodl Wiencek. 

Z chomutovských hráčů si utkání pamatují Vít Seemann a Jakub Chrpa. Na druhé straně hráli někdejší chomutovští mládežníci Daniel Bukač a Ondřej Buchtela, který v roce 2020 po krátké a zákeřné nemoci zemřel. 

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BENÁTKY NAD JIZEROU 1:2pp (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 
5. Rudovský (Tomica, Doktor) – 32. Rychlovský (Špaček, Duda), 62. Wiencek (Jiruš)

Sestava Chomutova v posledním vzájemném utkání: Pavlát – Žovinec, Rýgl, Štochl, Lang, Tejnor, Pařízek, Seemann – Stloukal, Llewellyn, Hlava – Klíma, Suchý, Černý – Tomica, Doktor, Rudovský – Chrpa, Vrhel, J. Svoboda

Sestava Benátek v posledním vzájemném utkání: Schwarz – Kunst, Buchtela, Havlín, Bukač, Kovář, Niko, Had – Průžek, Šír, Duda – Klapka, Najman, Rychlovský – Špaček, Chrtek, Jiruš – Wiencek, Šafařovský, Šeliga

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov