Ohlasy po utkání

„Byl to pěkný návrat, ale se svým výkonem nejsem spokojen,“ prozradil Stanislav Vrhel

Napsal 16.10.2022 Eliška Ratiborská
C h o m u t o v - Piráti potvrdili domácí neporazitelnost čtvrtou výhrou, když Benátkám nad Jizerou přichystali osm gólů. Už od úvodu zápasu Chomutovští vedli a Středočechy nezachránily ani dvě trefy ve druhé třetině. Po třech letech si za Piráty znovu zahrál Stanislav Vrhel.

Stanislav Vrhel se narodil v Chomutově, kde strávil i většinu své dosavadní kariéry. V sezóně 2019/2020 si odskočil získávat zkušenosti do finského Lahti, kde nastupoval za mládežnické týmy, ale odehrál také tři utkání v nejvyšší finské soutěži. V lednu 2022 se do Česka vrátil, konkrétně do Sokolova. Nyní ho čekají i střídavé starty v Chomutově, kam se těšil. „Těšil jsem se dost. Proběhly mi nějaké vzpomínky, kdy jsem tu v šestnácti letech začínal v áčku. Už když jsem nastupoval na led. Lidi, které si pamatuju, většinou sedí pořád na stejných místech, takže to bylo taky hezké. Jsem za to moc rád,“ vylíčil, „Doma je doma.“

V A-týmu i nejvyšší soutěži debutoval v rodném městě 22. března 2019 proti karlovarské Energii už jako šestnáctiletý. Teď po třech letech znovu oblékl chomutovský dres. „Byl to pěkný návrat. Jsem moc rád, že jsem tuhle šanci dostal, protože poslední dobou moc nehraju, ani mi to moc nejde, takže jsem rád, že jsem si mohl zahrát takhle hodně,“ popsal nyní devatenáctiletý útočník. 

Ačkoliv zápas s Benátkami nad Jizerou skončil jasnou výhrou pro Piráty, Stanislav Vrhel nebyl se svým výkonem spokojen. „Musím říct, že to vůbec nebylo lehké. Upřímně jsem čekal, že to bude o něco jednodušší. Každopádně, jak jsme hráli na tři lajny, a já nejsem zvyklý tolik hrát, tak jsem toho měl fakt dost a ode mě to nebylo úplně ono, takže za to se chci omluvit. Příště to snad bude lepší,“ svěřil se, „Upřímně mi přijde, že v těch šestnácti mi to šlo lépe.“

Vysoký útočník měl během utkání několik šancí, které ale neproměnil: „Upřímně už nevím, ať dělám, co dělám, tak mi to tam nespadne.“ Nicméně si připsal alespoň jeden bod za asistenci u gólu Romana Chlouby.

Fanoušky Vrhelův návrat potěšil, což mu udělalo velikou radost. „Děkuju fanouškům, atmosféra byla suprová. Má to tady fakt grády. Děkujeme, že chodíte v takhle hojném počtu. Už jsem se na to opravdu těšil. I PR a redakce tu má vysokou úroveň. Takže doufám, že se postoupí do první ligy, protože město si to zaslouží už kvůli těm lidem,“ řekl.

Za prvoligový Sokolov stihl od svého návratu do České republiky odehrát 32 zápasů, teď se těší i na ty chomutovské. „V Sokolově se teď uzdravil Tomáš Rohan, takže mě možná nebudou tolik potřebovat a nastoupím místo toho víc v Chomutově. Uvidíme. Já každopádně doufám, že si tu zahraju co nejvíckrát,“ prozradil na závěr. 

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov