Ohlasy po utkání

„Myslím si, že doma jsme neporazitelní,“ věří Jakub Chrpa

Napsal 21.11.2022 Eliška Ratiborská
C h o m u t o v - Piráti si připsali v ROCKNET ARÉNĚ další výhru i proti Děčínu, který porazili v prodloužení 3:2. Aktuálně si v ligové tabulce drží čtvrté místo a v domácích zápasech jsou druzí za Příbramí jen o jediný bod. O vítězství rozhodl Jakub Chrpa, který v osmnácti odehraných utkání zaznamenal už devatenáct gólů a vede tabulku střelců.

Chomutovští potvrdili svou domácí neporazitelnost, i když o ní nakonec rozhodli až v prodloužení. „Jsem určitě rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Myslím si, že jsme mohli vyhrát i za tři body, protože ve třetí třetině jsme měli opravdu hodně šancí. Nicméně se nám bohužel střelecky nedařilo. Jak říkám, akorát škoda, že jsme nevyhráli za všechny tři body,“ popisuje Jakub Chrpa.

Právě osmadvacetiletý útočník je momentálně s devatenácti góly nejlepším střelcem nejen Pirátů, ale i západní skupiny druhé ligy. Skóroval v posledních sedmi zápasech v řadě, a není proto asi překvapení, že v prodloužení rozhodl právě on, ačkoliv si sám příliš nevěřil a následně ani tomu, že puk za gólmanova záda skutečně propadl. „Vůbec jsem si nemyslel, že bych měl dát gól právě já. Vlastně jsem ani nevěděl, že jsem ho dal. Vystřelil jsem, myslel si, že brankář puk chytil a šel jsem střídat,“ směje se.

V utkání s Děčínem vstřelil i první gól Pirátů. Oběma trefám připisuje štěstí. „U toho prvního gólu jsem po výměně s Frantou Lukešem vystřelil z hodně velkého úhlu. Chtěl jsem jen nahodit na bránu, ale puk propadl – asi jsem měl štěstí. A u druhého jsem do toho taky jen plácnul a nějak to tam propadlo,“ vysvětluje.

Minulý střet Chomutova s Děčínem měl mnohem jasnější průběh i závěr, když Piráti zvítězili 9:4. Tentokrát nebylo do poslední vteřiny jasno. „Jinak bylo asi jen to, že jsme neproměňovali šance. V první třetině jsme měli dost šancí, přestříleli jsme je, ale prostě to tam nepadlo,“ hledá rozdíly chomutovský odchovanec, „Do příště musíme zlepšit koncovku.“

Nešťastnou náhodou se v zápase zranil Richard Běhula a v bráně ho tak musel vystřídat Filip Tuček. „Myslím si, že všichni brankáři, které tady máme, jsou výborní. A Filip Tuček to potvrdil. Prostě tam naběhl a nedostal ani jeden gól. Myslím si, že to zvládl výborně,“ hodnotí jeho výkon Chrpa. „Musím ho pochválit. A rozhodně i Ríšu Běhulu, kterému přeju, aby bylo všechno v pořádku a byl brzy zase dobrý,“ dodává.

Pirátům se doma skutečně daří, podle Jakuba Chrpy to tak půjde i dál. „Doma? Já si myslím, že doma jsme neporazitelní. Navždycky,“ usmívá se. Toho, že by to mohl změnit právě Děčín se nebál: „Neměl jsem strach ani na chvilku. Jak říkám, už v té první třetině jsme je přestříleli a přehrávali jsme je i v té třetí. Takže jsem věřil, že doma zase vyhrajeme. Věděl jsem, že ve třetí třetině taháme za delší konec a že to tam padne.“

K domácím vítězstvím pomáhá i vysoká návštěvnost, která hráče žene vpřed. „Návštěvnost je super! Chtěl bych divákům poděkovat, protože je neuvěřitelné, v jakém počtu nás chodí podporovat ve druhé lize. Je to fakt hezké zahrát si před tolika lidmi. A budeme jen rádi, když takhle budou pokračovat,“ říká. A kdy podle Jakuba padne hranice dvou tisíců diváků? „V příštím zápase. Ve středu.“