Preview k zápasu

Druhé „malé“ derby během čtyř dní! Do Chomutova míří překvapení z Děčína

Napsal 24.11.2023 Michal Luxa
V osmnáctém kole druhé ligy se svěřenci Martina Pešouta představí v ROCKNET ARÉNĚ, kde v dalším „malém“ derby vyzvou děčínské medvědy, kteří se aktuálně nacházejí na páté příčce západní skupiny. Piráti budou na dálku bojovat s Táborem o druhou pozici, a tak potřebují znovu naplno bodovat. Střetnutí se odehraje v sobotu 25. listopadu a úvodní vhazování je plánované na 17 hodin 30 minut.

Chomutovští došli v Mostě poprvé až do prodloužení

V dosavadním průběhu sezony odehráli Piráti šestnáct duelů a všechny z nich skončili v normální hrací době. Tedy až na jeden, na poslední, kdy se soubor kolem Viktora Hübla vydal do nedalekého Mostu. Chomutov sice posunul do vedení v desáté minutě novic Lukáš Stehlík, avšak po brankách Ivana Řehoře a Štěpána Urbánka byl veselejší soupeř. Jenomže tři minuty před koncem se o slovo přihlásil František Lukeš, jenž si vynutil prodloužení. V něm se diskutabilním vyloučením provinil Lukáš Klika, což potrestal Filip Eliáš.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 2:3 po prodl. (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky:
 21. Řehoř (Veselý, Procházka), 43. Urbánek (Mical, Urban) - 10. Stehlík (Zajíček, Váchal), 57. Lukeš (Hübl), 64. Eliáš (Hübl).
Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:33. Diváci: 582.

Sestava Chomutova:
Horák – Havel, Březák, Seemann, Eliáš, Váchal, Záruba, F. Hynek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – J. Svoboda, Eret, Tůma – Stehlík, Kostourek, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa.

Ohlas Petra Martínka: „Máme za sebou velmi vyrovnané a těžké utkání, ve kterém jsme měli optickou převahu, nicméně trápili jsme se v koncovce. Nutíme se málo do střelby, stále hledáme složitá řešení a někoho až před prázdnou brankou, na čemž s kluky pracujeme dlouhodobě, ale v zápasech nám to prostě chybí. Nakonec stálo štěstí tak trochu při nás a v prodloužení jsme rozhodli, takže s výsledkem jsme napůl spokojení.“


Děčín po dvou porážkách zabral, v derby přehrál Ústí nad Labem

Obě města dělí zhruba pětadvacet kilometrů, rivalita je vždy veliká, a tak Děčín zaznamenal cenné vítězství. Ústečtí šli sice v jedenácté minutě do vedení, když skóre otevřel Martin Bláha. Avšak medvědi skvěle zareagovali a po dvou trefách Tomaše Fajgla otočili stav na svou stranu. Pátý celek tabulky následně odskočil do tříbrankového vedení, když se dvakrát radoval Tomáš Nezbeda. Za Slovan už pouze kosmeticky korigoval Tomáš Bernat, a tak tři body zůstaly v Děčíně.

Branky a asistence: 19. Faigl (Brož, D. Tůma), 25. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 27. T. Nezbeda (Brož), 37. T. Nezbeda (Faigl) – 11. M. Bláha (V. Hynek, Bernat), 46. Bernat (Rudovský, Funk).

Sestava Děčína: Petrásek – Brož , Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck – Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Sýkora, L. Nezbeda, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Dej.

ChomutovDěčín
2. místo (41 bodů)pozice5. místo (33 bodů)
78:35skóre72:61
13-1-0-2bilance11-0-0-6
Martin Altrichter 13 zápasůbrankářské jedničkyMichael Petrásek 11 zápasů
Patrik Kadeřávek 11 (3+8)nejproduktivnější obránceVladimír Brož 22 (4+18)
Viktor Hübl 26 (12+14)nejproduktivnější útočníkTomáš Nezbeda 32 (18+14)
Viktor Hübl 12 gólůnejlepší střelecTomáš Nezbeda 18 gólů

Gólové hody, v prvním zápase Chomutov zničil Děčín

Od úvodní periody mířili Piráti za vítězstvím, které dvěma góly režíroval kapitán Viktor Hübl, k němuž se po jedné trefě přidalo hned pět dalších spoluhráčů. Ačkoliv mohli být trenéři Martin Pešout s Petrem Martínkem spokojení s ofenzivní částí hry, tak v defenzivě měli svým svěřencům co vyčíst. Na opačné straně trápil Piráty především Aleš Macek, jenž dvakrát zvedal ruce nad hlavu.

HC DĚČÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 4:8 (1:3, 1:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Macek (Nezbeda, D. Tůma), 29. Faigl (Nezbeda, D. Tůma), 42. Macek (Bartoň, Nezbeda), 45. Smola - 4. Hübl (Lukeš), 8. Chrpa (Lukeš, Hübl), 15. Koblížek (Eret, Zajíček), 22. Zajíček (Kostourek, Eret), 25. T. Svoboda (Lukeš, Hübl), 35. M. Tůma (Jouza, Putz), 49. Eret (Kostourek, Záruba), 50. Hübl.
Vyloučení: 7:4. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 29:49. Diváci: 546.

Sestava Chomutova: Horák (45. Altrichter) – Kadeřávek, F. Hynek, Seemann, Záruba, Havel, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – M. Tůma, Putz, Jouza – Remeš.

Sestava Děčína: Lavinger (25.–54. Petrásek) – Brož, Bartoň, Kučera, Zedek, Starý, Hercík – D. Tůma, Nezbeda, Faigl – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Nowák, Macek – Chovanec.


Koho sledovat v dresu soupeře


Jedním z hlavích postav děčínského klubu je Michael Petrásek, jenž společně s Františkem Lukešem a Viktorem Hüblem vyhrál extraligu s Litvínovem. Jednatřicetiletý gólman musel přerušit kariéru, ovšem po zranění se znovu vrátil, aby vypomohl právě medvědům. V letošní sezoně odchytal jedenáct zápasů, v nichž v průměru inkasoval 3,3 gólů. Dalším zajímavým hráčem je Tomáš Nezbeda, nebo Vladimír Brož, o něhož měli v loňském ročníku zájem také Piráti.

Chomutovský fanoušek bude bedlivě sledovat Dominika Kučeru, který patří právě Pirátům. Při zranění několika obránců se mladý bek stěhoval právě do Chomutova, odkud se ale v minulých dnech přesunul zpátky. Dalším bývalým Pirátem je David Černý, který prošel akademií chomutovského klubu. V letošní sezoně odehrál sedmnáct duelů, v nichž zaznamenal deset bodů, což stačí na osmé místo týmového bodování.