Ohlasy po utkání

„Ani jsem nevěděl, jak se radovat,“ říká hrdina dorostu Filip Novák po první výhře

Napsal 23.10.2022 David Panuška
C h o m u t o v - Pirátský dorost zlomil sérii proher, po devíti bezbodových duelech v řadě si po obratu poradil s Litvínovem a získal první dva body do tabulky. Ústřední postavou duelu byl Filip Novák, který byl hned u tří branek. Dvě dokonce dal. V jednu dobu měl na kontě hattrick, ale jeho vyrovnávací trefa v poslední minutě třetí části byla změněna. „Já vůbec nevěděl, co mám dělat, když jsem dal rozhodující gól,“ usmíval se chomutovský útočník po závěrečné siréně.

Piráti do duelu naskočili dobře, protože se dostali do jednobrankového vedení v přesilové hře. Hosté ale rychle srovnali a v závěru první třetiny dokonce otočili. „Věřili jsme, že to otočíme. Po první brance na začátku jsme věděli, že musíme vyhrát. Byli jsme lepší, trochu nás ale složil gól v poslední minutě první třetiny na 1:2. Trenér nás ale povzbudil, že si nic nebudeme malovat a že to zvládneme,“ říkal už po zápase hrdina chomutovského dorostu. 

Před poslední částí hry celek Radka Šípa a Marca Vrby ztrácel dvě branky. Filip Novák nejdříve snížil gólem z pravého kruhu, poté připravil akci pro Zbyňka Švarce, který pět sekund před koncem srovnal v přesilovce. Následně Novák rozhodl o výhře v prodloužení dosti podobnou brankou, kterou vsítil už ve třetí třetině. 


Hlavně jsme chtěli vyhrát! Já vůbec nevěděl, co mám dělat, když jsem dal rozhodující gól. Naskočila mi husina,“ smál se po zápase autor vítězné trefy. Ten měl původně napsaný hattrick, ale ten mu byl nakonec odebrán, protože rána Švarce v čase 59:54 nebyla nakonec tečovaná. „Hlavně můj první hattrick v dorostu, extralize i v životě. Pocity jsou neskutečné,“ zářil nakonec předčasně jeden ze dvou Nováků působících v chomutovském dorostu.  

 

Je neskutečné zase vyhrát. S klukama jsme se domluvili, že to prostě urveme. Navíc proti Litvínovu v derby,“ pokračoval chomutovský odchovanec v popisování první výhry sezony, která přišla až v desátém kole. Tým už přemýšlí o dalším utkání. „Máme Hvězdu, která je podobně silná jako Litvínov a myslím si, že bychom ji mohli dát,“ uzavřel Filip Novák.