This text will be replaced


Reportáže

Piráti začali vyřazovací boje vítězně, Martin Altrichter vynuloval střelce pražské Kobry

Napsal 12.03.2024 Eliška Ratiborská, Tadeáš Kožený
V rámci prvního zápasu osmifinále druhé ligy Piráti na svém ledě přivítali hráče HC Kobra Praha. K vidění byl od samého začátku urputný boj o každý centimetr ledu a Piráti jakožto velký favorit to rozhodně neměli jednoduché. V každé třetině padl pouze jeden gól, nejdříve z hole Jana Svobody a následně se dvakrát prosadil Petr Eret. Čisté konto si připsal domácí brankář Martin Altrichter a Piráti se tak ujali vedení v sérii poměrem 1:0.
OF1 út 12.3.2024
CHM
3:0(1:0, 1:0, 1:0)
KOB
Piráti Chomutov
Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal – Stehlík, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, M. Tůma – J. Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa – Kostourek
HC Kobra Praha
Málek – Šteiner, T. Duda, Dudáček, Shaklein, Horáček – T. Urban I, Šťastný, Nagy – S. Tichý, Houška, F. Vlček – Míšek, Petrák, M. Kvasnička – Janča, Matuška

Branky a nahrávky

Piráti Chomutov
16. J. Svoboda (Eliáš, Eret), 40. Eret (M. Tůma, Ulrych), 59. Eret (M. Tůma, J. Svoboda)
HC Kobra Praha

Statistiky

Vyloučení
1:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
39:16
Diváci
1604
Rozhodčí
Hlinka, Hucl – Sýkora, Hošťálek

Shrnutí

Úvodní třetina přinesla opatrnou hru a minimum šancí. K první výrazné se dostal v desáté minutě kapitán Pirátů Viktor Hübl, který střílel z první po přihrávce Zajíčka, nicméně Roman Málek se v brance včas přesunul a puk vyrazil. 

Domácí byli šťastnější v čase 15:22, když Filip Eliáš vypálil na svého bývalého maskovaného spoluhráče od modré, ten vyrazil puk na pravý kruh, kde na kotouč už čekal Jan Svoboda a mířil přesně. Chvíli po tom, mohl mít navýšení na holi Mála, jenže po přihrávce Váchala zamířil jen do Málkovy hrudi – 1:0.

Šanci na druhé straně měl na začátku druhé dvacetiminutovky Vladislav Houška, který jel sám na Martina Altrichtera, ale klička mu nevyšla a stejně tak brankář zvládl i následný pokus Jana Matušky. Podobně to bylo v šestatřicáté minutě před pražským gólmanem, na kterého to postupně zkoušeli rychle za sebou Zajíček, Stehlík a Hübl.

Čas 39:14 přinesl další radost pro Chomutovské. Ulrych přihrál bekhendem na Tůmu, který našel na pravé straně Petra Ereta, ten se prosadil z první a navýšil vedení svého týmu – 2:0.

První polovina poslední části hry byla plná šancí Pirátů. Jako první se k puku dostal před brankou osamocený Petr Eret, jenže mířil jen do lapačky pražského brankáře. Další nadějnou možnost měl Jouza před prázdnou bránou, nicméně Málek se vleže natáhl a kotouč vyrazil. Stejně tak chybělo střelecké štěstí Hüblovi a Tůmovi.

V závěru utkání poslali trenéři Kobry brankáře na střídačku a na ledě ho vystřídal šestý útočící hráč. Dominik Šteiner chtěl tuto výhodu využít a nabruslil si do dobré pozice, ale domácí branku netrefil. Následně v čase 58:45 jeho zaváhání potrestal Petr Eret, když zakončil do opuštěné branky hostů a stvrdil tím vítězství Chomutova – 3:0.

V prvním osmifinálovém klání se tak prosadili jen Piráti a skóre série je na jejich straně. K dalšímu zápasu se týmy sejdou už ve čtvrtek 14. března od 18 hodin v Praze.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to těžké utkání, jelikož jsme měli deset dní pauzu, takže oproti nám byl soupeř rozehraný. Pro nás byl tím pádem vstup do zápasu těžší, nešly nám moc nohy. Ale potom nás trošku uklidnil gól. Měli jsme tam ještě nějaké šance, které jsme neproměnili, ale hráli jsme výborně dozadu a držel nás gólman. Je to důležité první vítězství. Vždycky je těžké hrát hokej na krásu, ale tohle už je play-off a jinak to nebude, každý zápas bude stejný.“

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Byl to typický zápas play-off, což už jsme si vyzkoušeli s Mostem. Věřili jsme si i na to, že půjdeme do prodloužení. Nicméně jsme udělali asi tři zbytečné chyby, které rozhodly. Zkusili jsme to zvrátit ve hře bez brankáře, ale nepovedlo se. Doma chceme rozhodně vyhrát a vrátit se sem v sobotu s bodem.“
×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov