This text will be replaced


Reportáže

Piráti si zastříleli pod vrcholky Krkonoš, vítězství ve Vrchlabí režíroval Jan Svoboda

Napsal 17.02.2024 Raina Tomanová, Michal Luxa
V dohrávce čtvrtého kola nadstavbové části druhé ligy zajížděli Piráti na led Vrchlabí, kde zvítězili 7:3. Východočeši šli po brance Patrika Urbana do vedení. Avšak ve druhé části si vzal hlavní slovo Jan Svoboda, jenž čtyřmi góly otočil skóre na stranu Chomutova. Za Severočechy se pak ještě trefil dvakrát kapitán Viktor Hübl a jeden zásah přidal František Mála.
N4 so 17.2.2024
VCH
3:7(1:0, 1:4, 1:3)
CHM
HC Stadion Vrchlabí
Tichý – Abraham, Kaštánek, Perička, Bendík, Kynčl, Hladík, Häusler – Jirků, Urban, Chalupa – Šlaicher, Kastner, Bláha – Moník, Chrtek, Tatar – Krsek, Kozák, Cerman
Piráti Chomutov
Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal, Seemann – T. Svoboda, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Rindoš – Kostourek, Putz, Stehlík – Mála, Koblížek, Chrpa

Branky a nahrávky

HC Stadion Vrchlabí
16. Urban (Chalupa), 38. Krsek (Urban, Chrtek), 44. Jirků (Urban)
Piráti Chomutov
24. J. Svoboda (Eret, Ulrych), 33. J. Svoboda (T. Svoboda), 36. J. Svoboda (Eret, Eliáš), 39. J. Svoboda (Eret, Březák), 53. Hübl (Březák), 56. Mála (Chrpa), 60. Hübl (Eret, T. Svoboda)

Statistiky

Vyloučení
3:5
Využití
1:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
31:39
Diváci
853
Rozhodčí
Šmika – Hradil, Brož

Shrnutí

Na začátku zápasu měl více práce domácí brankář. Ve 4. minutě ukázal skvělý zákrok proti Stehlíkovi. O chvíli později byl vyloučen chomutovský Chrpa, a tak Kynčl střílel od modré čáry, ale Altrichter vyrazil puk betonem. Hostující gólman zasahoval také proti Kaštánkovi. Na druhou stranu mířil v 10. minutě Tadeáš Svoboda, ale Tichý držel Vrchlabí. Poté byl ale vyloučen domácí Bendík a zkomplikoval svému týmu situaci. Ve 13. minutě to byl naopak Chomutov, kdo se dostal do oslabení. Ani jedna přesilovka se ale nevydařila podle představ. 

V 16. minutě dostal přihrávku Svoboda, ale Tichý puk vyrazil vyrážečkou. Následoval pokus od vrchlabských hráčů – Kaštánek se dostal s pukem až před Altrichtera ale sjel mu z hokejky. Další pokus už ale byl úspěšnější. V čase 15:53 vstřelil první gól utkání Patrik Urban - 1:0. V 17. minutě střílel Kadeřávek, Tichý puk ukryl. Na druhou stranu mířil Tatar, na konci třetiny mohl další branku přidat Chalupa, ale Altrichter byl připravený zasáhnout.

Úvodní buly získalo Vrchlabí, ve 23. minutě ale zůstal na ledě ležet Záruba. Rozhodčí nevylučoval, naštěstí hráč odjel za pomoci ostatních na střídačku. Ve 24. minutě se rozhodl střílet Zajíček, ale ani dva pokusy mu na Tichého nestačily. Chomutov se gólu dočkal v čase 23:53, kdy srovnal Jan Svoboda střelou na rameno. Poté si domácí mohli vzít vedení, ovšem Altrichter byl připravený. Vyloučení ve 26. minutě oslabilo domácí tým, Tichý měl problémy s pokusem od Hübla, dorážka od Svobody šla do betonu gólmana. Další vyloučení přišlo v polovině utkání, a to na straně hostů. I v oslabení ale dokázali Piráti udeřit. Znovu to byl Jan Svoboda, který byl u puku a poradil si jak s Bendíkem, tak s Tichým - 1:3. Ve 35. minutě mohl chvíli nepozornosti využít Stehlík, ale jeho teč šla pouze do lapačky.

V čase 35:54 už to bylo o dvě branky pro Piráty. Jan Svoboda prostřelil Tichého a potrestal chybu v rozehrávce Vrchlabí. Ve 37. minutě byl vyloučen Seemann, Krsek trefil pouze rameno gólmana. A přesilovou hru nakonec Stadion využil – v čase 37:15 Filip Krsek dostal přihrávku a Altrichtera překonal - 2:3. Radost domácích ale netrvala dlouho, v čase 38:36 odskočil Chomutov zase o dvě branky zásluhou Jana Svobody, který si připsal už čtvrtý gól v zápase - 2:4.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí. Ve 43. minutě našel Krsek Kaštánka, ale jeho teč skončila u Altrichtera. Další pokus už byl mnohem lepší – v čase 43:38 puk do branky dostal Adam Jirků, i když brance předcházel zákrok na Březáka - 3:4. Rozhodčí ale hru nechali běžet a kontaktní branka byla na světě. Ve 46. minutě byl volný Zajíček, ale Hübl k němu nedostal puk. Ve 48. minutě byl vyloučen chomutovský hráč. Tentokrát ale vrchlabský celek přesilovou hru nevyužil.

V čase 52:55 znovu vedl Chomutov o dvě branky. Trefil se Viktor Hübl, který využil zmatku mezi vrchlabskými hráči - 3:5. Kastner ani Bláha nedokázali dostat puk za brankáře, následně Tichý odjel na střídačku a domácí to zkusili v šesti hráčích na ledě. Urban nestihl tečovat přihrávku od Chalupy. V čase 55:57 se do prázdné branky se ale trefil František Mála - 3:6. Následovalo vyloučení na vrchlabské straně, Svoboda pak trefil Tichého do masky. Piráti vstřelili ještě jeden gól, když se v přesilové hře prosadil devět vteřin před koncem normální hrací doby Viktor Hübl - 3:7.

Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): „Viděli jsme velmi dobrý zápas, kde jsme měli dobrou první třetinu. Ale poté nás po hloupých chybách Chomutov trestal ve druhé třetině, a nakonec marná snaha o vyrovnání ve třetině závěrečné. Je to stále stejné, na takového soupeře, abychom uspěli, tak se musí sejít vše a nám dnes pár věcí chybělo. Navíc na Chomutov se nám nedaří, nesedí nám jejich hra, proto jsme za dva roky s nimi neuhráli ještě ani bod. Nicméně příští týden nás čekají dva klíčové zápasy o play-off a ty musíme zvládnout. Děkuji na závěr za skvělou diváckou kulisu.“

Martin Pešout (Piráti Chomutov): „V první třetině jsme měli dobrý začátek, v němž jsme si vytvořili pár šancí. Jen byla škoda, že jsme nedali góly. Samozřejmě potom jsme branku dostali, takže naše hra upadla. Od druhé třetiny už to byl náš zápas. V prostřední části jsme domácí vůbec do ničeho nepustili a ve Vrchlabí to byl střelecký výkon Honzy Svobody, který rozhodl. Ve třetí třetině jsme dostali gól, zase jsme se museli vrátit k naší hře. Bylo to zasloužené vítězství po výborném výkonu.“

×
Odehrané v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov