This text will be replaced


Reportáže

Chomutovští nestačili na Tábor, když čtyřikrát inkasovali ve druhé periodě

Napsal 05.09.2023 Kateřina Kundertová, Michal Luxa
K dalšímu přípravnému zápasu zajížděli Piráti do Tábora, kde padli 1:5. Ačkoliv skóre otevřel Jakub Zajíček, tak svěřenci Martina Pešouta nezvládli zbytek druhé části, v níž čtyřikrát inkasovali. Chomutovští budou mít šanci na reparát a přerušení série tří porážek už za dva dny v generálce se Sokolovem.
přát. út 5.9.2023
HTA
5:1(0:0, 4:1, 1:0)
CHM
Tábor
Gába – Hubata, Plášil, Hajič, Jáchym, Černý, Suchánek – Krliš, Zadražil, Severa – Zeman, Milfait, Bárta – Šulek, Dančišin, Seidl – Prášek, Zíb, Nevšímal
Chomutov
Skokan – Kadeřávek, Březák, Seemann, Záruba, Havel, Váchal, Česnohlídek, Petrásek – T. Svoboda, Vostiňák, Príhoda – Zajíček, Eret, Starý – Jouza, Koblížek, Mála – Chrpa, Putz, Remeš

Branky a nahrávky

Tábor
31. Severa (Zíb), 33. Šulek (Seidl), 35. Severa (Zadražil), 40. Dančišin (Černý), 58. Milfait (Dančišin, Seidl)
Chomutov
24. Zajíček (Petrásek, Eret)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
37:16
Diváci
420
Rozhodčí
Šperl – Ent, Kubíček

Shrnutí

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří byli aktivnější a často okupovali obranné pásmo Chomutova, ale na novice Ondřeje Skokana si dlouho nemohli přijít. Například Jiří Severa z dorážky nemířil přesně a osamocený Jan Bárta na přelomu dějství minul.

Těsně poté, co Piráti ubránili přesilovku soupeře, mohli sami otevřít skóre, ale tečovaná přihrávka Petra Ereta skončila jenom na brankové konstrukci. Jelikož i Radek Seidl během přesilovky poslal kotouč vedle pravé tyčky, dějství skončilo bez branek.

Omlazená kocábka Martina Pešouta a Petra Martínka se zvedla a vytěžila vedení, když Jakub Zajíček obral o puk soupeře ve středním pásmu a zpoza obránce našel místo kolem lapačky – 0:1.

V polovině základní hrací doby se duel začal lámat na stranu Tábora, jelikož během tří minut vstřelil tři góly. Jiří Severa naskočil ze střídačky a sám tváří v tvář pirátskému brankáři srovnal, přihrávky zpoza brány rychlou střelou využil Ondřej Šulek a za pár okamžiků Jiří Severa druhým zásahem ze samostatného úniku zpražil hosty – 3:1.

V osmatřicáté minutě byl zákrok Jakuba Váchala potrestán trestným střílením, které však předtím faulovaný Jan Bárta nevyužil. V závěru třetiny však Kamil Černý našel ideálně před brankou Milana Dančišina, jemuž stačilo nastavit hůl – 4:1.

Na přelomu třetin měli Chomutovští možnost dlouhé přesilovky pět proti třem, ale nevyužili ji, čímž přišli o poslední šanci na zdramatizování duelu. Vše bylo zpečetěno, když František Mála neskóroval při úniku ve vlastním oslabení a Jakub Zajíček nevyřešil ideálně útočný výpad se dvěma spoluhráči.

Finální podobu výsledku dal po pohledné kombinaci Jan Milfait, který byl s holí do forhendu před poloodkrytou brankou – 5:1. Severočeši tak nenavázali na předchozí vzájemné vítězství a zapsali třetí porážku v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Matušík (HC Tábor): „Výhrou 5:1 jsme otočili výsledek z Chomutova, takže jsme s ním spokojení. To už neplatí o hře, protože se nám velkou část zápasu nedařila. Měli jsme skvělých deset minut ve druhé třetině, kdy jsme po pěkných akcích a nahrávkách nasázeli nějaké góly. Ve třetí třetině jsme tak nějak začali, ale pak jsme se dostali do křeče a hokej už nebyl hezký. Nutno podotknout, že Chomutov výtečně brání – urputně, organizovaně – a je těžké se proti němu v jeho obranné třetině prosazovat. Takové vzájemné zápasy asi budou, uvědomujeme si to. Jsme rádi za výhru, ale určitě nemůžeme říct, že nemáme na čem pracovat.“

Martin Pešout (Piráti Chomutov): „V omlazené sestavě jsme sehráli slušně první a třetí třetinu. Ve druhé polovině druhé třetiny však přišel výpadek, a to nás stálo lepší výsledek.“