Preview k zápasu

Minisérii tří venkovních duelů zakončí Piráti na ledě jihočeského Tábora

Napsal 04.09.2023 Michal Novotný
K devátému z celkových deseti přípravných utkání zajíždějí chomutovští hokejisté na led Kohoutů z Tábora. Jihočeši jistě budou chtít odčinit porážku od týmu ze severu Čech starou necelý měsíc. Jak odveta v rámci letní přípravy na druholigovou sezónu dopadne, se můžete přesvědčit již v úterý 5. září od 18:00 na zimním stadionu HC Tábor.

V dosavadní přípravě Chomutovští pětkrát zvítězili a třikrát odešli poraženi

Poslední venkovní dvojzápas svěřencům Martina Pešouta a Petra Martínka nevyšel podle představ a zapsali dvě porážky. Zvláště zamrzela ta ve Vyškově, kde ještě do třetí třetiny Severočeši vstupovali s pohodlným tříbrankovým náskokem, o který pak ale přece jen přišli. V Třebíči se pak odehrál duel, ve kterém se střelci neprosadili tolik, jako den před tím na Moravě. Ve druhé třetině domácí Horácká Slavia odskočila o dvě branky, a když v poslední části oba týmy přidaly po brance, skončil zápas vítězstvím domácích v poměru 3:1.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – PIRÁTI CHOMUTOV 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Matěj Svoboda (Michalčuk), 34. Vodný (Bittner), 54. Poizl (Frömel) – 50. T. Svoboda (Hübl).
Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 342.

Sestava Chomutova: Horák – Záruba, Kadeřávek, Březák, F. Hynek, Havel, Váchal, Filip – Hübl, T. Svoboda, Jouza, Eret, Zajíček, Mála, Koblížek, Chrpa, Kostourek, Putz, Remeš.

Kohouti v přípravě jako na houpačce

Táborští hokejisté v dosavadních šesti přípravných duelech posbírali tři vítězství a tři porážky. Naposledy ale před týdnem zvládli reprízu osmifinále z poslední druholigové sezóny na ledě Příbrami. O tom, že se budou radovat Jihočeši, se rozhodlo ve druhém dějství, které Táborští vyhráli o dvě branky. Hokejisté ze středních Čech před domácím publikem sice vyrovnali, ale rozhodující úder jim zasadil v třiapadesáté minutě Krliš.

HC BANÍK PŘÍBRAM – HC TÁBOR 4:5 (1:0, 2:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Kafka (Gengel), 26. Pinkas (Bednařík), 27. Pětník (Gengel), 49. Saňa (Josefus, Gengel) - 21. Plášil (Severa), 29. Dančišin (Plášil, Zeman), 32. Plášil (Milfait), 35. Matušík (Zeman, Milfait), 53. Krliš (Zadražil).
Vyloučení: 4:6. Využití: 2:3. Střely na branku: 47:33. Diváci: 350.

Sestava Tábora: Dvořák – Plášil, Hubata, Jáchym, Horáček, Suchánek, Čížek, Severa, Zadražil, Krliš, Milfait, Zeman, Nevšímal, Dančišin, Šulek, Prášek, Zíb, Duda.

Po dvaceti dnech mají Kohouti šanci na odvetu

Poslední vzájemný duel obou celků se odehrál před necelými třemi týdny na ledě chomutovské ROCKNET ARÉNY. Průběh zápasu připomínal přetahovanou, kdy po první třetině vedli domácí o dvě branky, ale ve druhé části o náskok přišli. Nakonec ale v poslední třetině zápasu zabrali a třemi brankami v závěru strhli vedení definitivně na svou stranu.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC TÁBOR 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. T. Svoboda, 11. Chrpa (Hübl, T. Svoboda), 54. Chrpa (Kostourek), 57. T. Svoboda, 60. Lukeš (Hübl, T. Svoboda) – 25. Šulek (Korkiakoski, Plášil), 26. Prášek (Dančišin, Horáček).
Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:36. Diváci: 989.

Sestava Chomutova: Horák – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, Filip, Petrásek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda, Kostourek, Eret, Zajíček, Mála, Koblížek, Chrpa, Veselý, Putz, Príhoda.

Sestava Tábora: Dvořák – Plášil, Hubata, Čížek, Jáchym, Horáček, Černý – Krliš, Zadražil, Severa, Kulek, Korkiakoski, Seidl, Prášek, Dančišin, Zíb, Duda, Zayml, Nevšímal.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov