This text will be replaced


Reportáže

Piráti míří do semifinále play-off! V rozhodujícím duelu přehráli Příbram

Napsal 30.03.2023 Eliška Ratiborská, David Panuška
Zápas o všechno se hrál v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ. Vítěz zápasu šel do semifinále play-off druhé ligy proti Znojmu. Piráti poprvé v sérii začali herně lépe a po brankách Vrhela s Mataiem vedli po první třetině 2:0. Baník sice snížil ve druhé části, ale Viktor Hübl ještě do konce druhé dvacetiminutovky navýšil opět vedení. I díky skvělému výkonu brankáře Miroslava Hanuljaka pak Piráti výsledek udrželi a postup potvrdili gólem do prázdné branky.
ČF5 čt 30.3.2023
CHM
4:1(2:0, 1:1, 1:0)
PRI
Chomutov
Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Žižka, Seemann, Váchal, Filip – Svoboda, Hübl, Lukeš – Chrpa, Koblížek, Vrhel – Zajíček, Mála, Kostourek – Veselý.
Příbram
Jiroušek – Zdeněk, Jelínek, Havlín, Zedek, Saňa, Vinš, Patzelt – Furch, Bečvář, Brzák, Josefus, Eret, Kafka, Pinkas, Bednařík, Dragoun, Hasman, Šinágl, Gengel.

Branky a nahrávky

Chomutov
8. Vrhel (Žižka), 17. Matai (Lukeš, Svoboda), 36. Hübl (Lukeš, Němec), 60. Vrhel (Kostourek)
Příbram
25. Gengel (Kafka, Eret)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Diváci
3002
Rozhodčí
Jílek, Šperl – Štěpáněk, Maňák

Shrnutí

První třetina patřila Pirátům! V úvodu se dostali k šancím hráči na obou stranách, avšak žádná z nich nebyla natolik nebezpečná, aby vyvedla gólmany z míry. Nicméně v osmé minutě unikl Stanislav Vrhel po levé straně, obešel bránícího hráče, a nakonec prostřelil Petra Jirouška. Takřka ihned po jeho úspěchu mohl vyrovnat skóre Petr Šinágl, jenže trefil břevno – 1:0.

O chvíli později se zasnažil o navýšení chomutovského vedení Milan Kostourek, avšak jeho střela mířila jenom nad branku hostů. V sedmnácté minutě byl šťastnější Jakub Matai, který překonal brankáře trefou do levé šibenice po tom, co pro něj vybojoval puk František Lukeš a našel ho úplně volného před brankou – 2:0.

Do druhé části hry vstoupili úspěšněji pro změnu hosté a poprvé v utkání se radovali v čase 24:32. Ladislav Gengel byl aktivní na brankovišti a prosadil se po přihrávce od levého mantinelu. Další pokus dostal o pět minut později, jenže na Miroslava Hanuljaka podruhé nestačil – 2:1.

Na druhé straně se do útoku dostal úvodní střelec zápasu Stanislav Vrhel, jenž předal kotouč Radku Havlovi. Ten však zakončil jen do lapačky maskovaného muže. Pak ale v šestatřicáté minutě Chomutovští znovu odskočili do dvougólového náskoku. Viktor Hübl se trefil nad rameno Petra Jirouška z pravého kruhu – 3:1.

Během první poloviny poslední části hry nedošlo ani na jedné straně hřiště k výraznějším akcím. Jen jednu dobrou příležitost měl v devětačtyřicáté minutě Michal Žižka, který se prokličkoval před branku, ale trefil jen betony Petra Jirouška.

Radek Havel nebezpečně ujel sedm a půl minuty před koncem zápasu, jenže brankáře hostů také nepropálil. V závěru utkání měl dvě šance i Jakub Veselý, který se posunul do druhé útočné formace po zranění Jakuba Chrpy, bohužel ale nebyl ani jednou úspěšný. Příbram to nakonec zkoušela ještě v šesti bez brankáře, ani to jí ke snížení pirátského náskoku ale nepomohlo. Naopak čtrnáct vteřin před závěrečnou sirénou zaúřadoval znovu Stanislav Vrhel a trefil prázdnou branku – 4:1. Piráti tak zvítězili a postoupili do semifinále, kde je čeká souboj se Znojmem.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Celá série byla hodně těžká a vyrovnaná. Samozřejmě jsme věděli, na koho jdeme. Příbram hraje soutěž dlouhodobě, má kádr pohromadě a vyřadila Tábor, což o něčem svědčí. To, že jsme první zápas vyhráli 14:1, vlastně nehrálo žádnou roli. Byl to jen jeden bod. Myslím, že tentokrát jsme ukázali, že si to zasloužíme víc. Zápas byl odmakaný, vybojovaný. Míra Hanuljak nás vzadu podržel a my byli schopni něco proměnit, takže celkově to bylo dobré.“

Pavel Marek (HC Baník Příbram): „Nepovedla se nám první třetina, prohrávali jsme 0:2. Ve druhé třetině jsme se dostali zpátky do zápasu, vstřelili jsme kontaktní gól, ale bohužel se nám už nepovedlo dát vyrovnávací, to by ten zápas možná vypadal jinak. Každopádně si myslím, že to byl výborný zápas, Piráti zaslouženě vyhráli a postoupili do semifinále.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov