Preview k zápasu

Den D! Áčko i junioři budou v domácím prostředí bojovat o prodloužení sezóny

Napsal 29.03.2023 Michal Novotný
V průběhu první třetiny v Příbrami se nad svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka již pomalu stahovala mračna, nicméně povedlo se jim zápas otočit a vrátit sérii k rozhodujícímu duelu zpátky do Chomutova. Připravte si hlasivky a přijďte vytvořit skvělou kulisu a tlačit domácí za postupem do semifinále druhé ligy. Úvodní buly bude v ROCKNET ARÉNĚ vhozeno ve čtvrtek 30. března v tradičních 17:30. O čtyři a půl hodiny dřív rozehrají na hlavní ploše třetí semifinále své soutěže junioři, kteří v sérii na tři vítězství prohrávají 0:2.

Přijďte se naladit hokejovou vlnu už po poledni!

Junioři hrají od 13:00 s Českými Budějovicemi o bytí a nebytí. Po dvou porážkách v semifinále ligy juniorů na jihu Čech, budou odvracet konec sezóny. Přijďte je podpořit do ochozů ROCKNET ARÉNY již odpoledne před zápasem „áčka“.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM

Chomutovští hokejisté srovnali s Baníkem krok

Piráti cestovali do středních Čech s nožem na krku. V předchozím domácím zápase nevstřelili branku a dostali se tím pod značný tlak. V Příbrami úvod duelu nenaznačoval obrat k lepšímu a již v jedenácté minutě prohrávali o dvě branky. Naštěstí pro hosty se ale začala karta obracet a do konce úvodní části vyrovnali. V prostřední třetině skórovali ale opět jen domácí a měli jednou nohou nakročeno do semifinále. Naštěstí pro Chomutovské se v pravou chvíli probral v play-off dosud „podřimující“ Stanislav Vrhel, který nejprve vyrovnal a následně v poslední minutě zápasu strhl vedení na stranu Pirátů. Příbramští již nedokázali zareagovat a série se naposledy přesouvá do severních Čech, kde se ve čtvrtek rozhodne o posledním semifinalistovi soutěže.

HC BANÍK PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV 3:4 (2:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Kafka (Gengel, Eret), 11. Grubner (Gengel), 37. Gengel (Eret, Šinágl) - 12. Koblížek (Vrhel, Mála), 20. Hübl (Lukeš, Matai), 51. Vrhel (Matai, Hübl), 60. Vrhel (Matai, Hübl).
Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 25:39. Diváků: 1650.

Sestava Baníku: Jiroušek – Saňa, Havlín, Jelínek, Zedek, Grubner, Zdeněk – Kafka, Dragoun, Bednařík, Josefus, Eret, Pinkas, Šinágl, Brzák – Hasman, Furch, Gengel.

Sestava Pirátů:

Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Žižka, Seeman, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl, Ekrt – Kostourek, Chlouba, Chrpa – Koblížek, Mála, Vrhel – Zajíček.

Sestřih čtvrtého čtvrtfinálového zápasu

Pozápasový rozhovor se Stanislavem Vrhelem

Statistiky obou soupeřů v dlouhodobé části

ChomutovPříbram
2. místo (97 bodů)pozice5. místo (87 bodů)
214:125skóre198:130
29-3-4-8bilance26-3-3-12
Viktor Hübl 64 (24+40)nejproduktivnější hráčPetr Kafka 78 (34+44)
Jakub Chrpa 32 gólůnejlepší střelecPetr Kafka 34 gólů

Statistiky obou soupeřů v aktuálním play-off

ChomutovPříbram
8 zápasů / 5 vítězstvízápasová bilance8 zápasů / 5 vítězství
36:20skóre25:34
2206 divákůprůměrná domácí návštěva1445 diváků
Viktor Hübl 14 (5+9)nejproduktivnější hráčLadislav Gengel 9 (4+5)
Milan Kostourek 6 gólůnejlepší střelecLadislav Gengel 4 góly

Jak si vedou Piráti v osobních statistikách v probíhajícím play-off?

Richarda Běhulu s průměrem 2,35 obdrženého gólu na zápas v probíhajícím play-off vystřídal po třech zápasech Miroslav Hanuljak a vede si doposud velmi dobře. Disponuje průměrem 2,4 branky na zápas. Mezi obránci má osm asistencí Jakub Matai. Produktivitu vede kapitán Viktor Hübl se čtrnácti kanadskými body za pět branek a devět přihrávek. Na čele klubových střelců v aktuálním play-off se momentálně drží Milan Kostourek, který zaznamenal již šest branek..

brankář útočníkútočník

Richard Běhula

Milan Kostourek

Viktor Hübl
179 odch. minut9 (6+3)14 (5+9)
2,35 gólu/zápas2 tr. minuty10 tr. minut

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov