This text will be replaced


Reportáže

Pirátské fauly vedly ke klopýtnutí s Příbramí, Chomutov i tak končí druhý

Napsal 01.03.2023 Michal Dorinský, Michal Luxa
V posledním kole nadstavbové části druhé ligy přivítali Piráti v ROCKNET ARÉNĚ Příbram, s níž padli 3:4. Chomutovští přitom do duelu vstoupili lépe, když skóre zápasu otevřel Štěpán Němec. Ovšem Středočeši otočili stav na svou stranu. Avšak svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka se nevzdali a po gólech Jakubů Mataie a Zajíčka, převážili skóre znovu zpátky. Jenomže poslední část patřila soupeři, a tak Severočeši v boji o druhou pozici nebodovali. Výhra ústeckého Slovanu v Táboře však pomohla k udržení stříbrné pozice.
N14 st 1.3.2023
CHM
3:4(2:2, 1:0, 0:2)
PRI
Chomutov
Běhula (Hanuljak) – Váchal, Seemann, M. Žižka, Filip, Matai, Němec, Havel – Chlouba, T. Svoboda, Hübl, Vostiňák, Koblížek, Mežnar, Mála, Zajíček, Kostourek, Chrpa, Lukeš
Příbram
Jiroušek – Havlín, Zedek, Saňa, Vinš, Zdeněk – Šinágl, Kafka, Bednařík, Furch, Bečvář, Eret, Gengel, Hasman, Pinkas

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Němec (Kostourek, Chlouba), 12. Matai (Lukeš, Chrpa), 36. Zajíček (Koblížek, Mála)
Příbram
7. Hasman (Kafka, Saňa), 10. Bečvář (Havlín, Furch), 42. Kafka (Gengel, Eret), 57. Gengel (Eret, Kafka)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
41:38
Diváci
1897
Rozhodčí
Červenka – Horažďovský, Gregar

Shrnutí

Piráti v utkání s Příbramí potřebovali bodovat, aby si pojistili druhou příčku nadstavbové části A skupiny Západ. Vstup do utkání tomu také odpovídal, hned v čase 3:21 si premiérovou trefu v dospělém hokeji zapsal Štěpán Němec, když pohotovou střelou propasíroval puk za záda gólmana hostí – 1:0. Hráči Baníku se však nenechali brzkým gólem odradit a v závěru nabídnuté početní výhody vymetl růžek domácí branky Josef Hasman – 1:1.

O tři minuty později se příbramským podařilo poprvé v utkání skóre otočit. Nahození Ondřeje Havlína se po šikovné teči Jana Bečváře došouralo mezi betony domácího gólmana až za brankovou čáru – 1:2. Od tohoto okamžiku převzali otěže zápasu opět Piráti.  Blízko vyrovnání byl v čase 10:51 František Lukeš, jeho šanci ovšem hbitým přesunem zlikvidoval Petr Jiroušek. To ovšem domácí nemuselo mrzet, jelikož v čase 11:30 právě František Lukeš vybídl ke skórování Jakuba Mataie, který bekhendem zavěsil pod víko, čímž určil konečné skóre první třetiny na 2:2.

První polovina druhé třetiny nabídla divácky velmi atraktivní hokej. Za zmínku stojí dobře mířená střela Radka Havla z pravého kruhu, na druhé straně pak překvapivá teč Josefa Hasmana. V obou případech ovšem byli brankáři pozorní a soupeře spolehlivě vychytali. Gólové mlčení druhé třetiny prolomil trefou v čase 35:06 Jakub Zajíček, který střelou mezi kruhy propálil hostujícího gólmana – 3:2.

O necelé dvě minuty později dostala Příbram více než slibnou příležitost pro srovnání, to když šli Piráti po faulu Radka Havla do dvojnásobného oslabení. Toho Baník nevyužil, do úniku sám proti brankáři se naopak dostal domácí Jan Vostiňák, jehož bekhendová klička však úspěch neslavila.

Na začátku třetí části už ovšem Piráti oslabení neubránili. Na nápřah nejproduktivnějšího hráče druhé ligy Petra Kafky byl domácí brankář krátký a zápas tak již potřetí dospěl do nerozhodného stavu – 3:3. Ten v čase 56:55 zlomil Ladislav Gengel, který Richardu Běhulovi nejen zakryl výhled, ale také tělem usměrnil velmi šťastně kotouč mimo jeho dosah – 3:4.

Piráti se ještě pokusili zápas dovést do prodloužení při hře bez brankáře, což se jim i přes množství vytvořených šancí nepodařilo, a tak pro ně ani druhé domácí utkání s Baníkem neskončilo plným bodovým ziskem.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Zápas se nám nepovedl. Nehráli jsme tak, jak jsme si představovali, soupeře jsme zbytečně pouštěli do přečíslení a i jiných vyložených šancí. Uvědomujeme si, že šlo o poslední zápas před vyřazovací částí, a věříme tomu, že v play-off budeme hrát daleko zodpovědněji. K zápasu jsme nepřistoupili tak, jak jsme měli. Na druhou stranu příležitostí ke skórování jsme si vytvořili dost, zejména ve druhé třetině jsme měli dvě, tři tutové šance. Bohužel se nám nepovedlo je proměnit, což se nám ve třetí třetině vymstilo."

Pavel Marek (HC Baník Příbram): „Odehráli jsme dobrý zápas se skvělým týmem. Chomutov hraje technicky vyspělý útočný hokej, proto jsme se hodně soustředili na defenzivu. V první třetině se nám dařilo jejich útočné výpady bránit, v té druhé už to bylo o poznání těžší a jsme rádi, že jsme si z ní odnesli pouze jednobrankovou ztrátu. Třetí třetinu se štěstí přiklonilo na naší stranu, z čehož jsme vytěžili také vítězný gól."

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov