Preview k zápasu

Piráti se porvou o pátou výhru v řadě, čeká je neoblíbený soupeř z Příbrami

Napsala 28.02.2023 Kateřina Kundertová
Finiš dlouhodobé části je tady – Piráti přivítají ve čtrnáctém kole nadstavby druhé ligy Příbram, které mají co oplácet. Pokud se potvrdí papírové předpoklady podložené aktuální formou mužstev, chomutovská ROCKNET ARÉNA uvidí ve středu vítězství domácích. Duel, po kterém se definitivně rozhodne o postavení v tabulce, startuje v 17 hodin a 30 minut.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC PŘÍBRAM

Devět bodových zisků v řadě a čtyři výhry, Piráti naposled vykradli Kobru

Chomutovští mají po rozporuplném průběhu ligy v jejím závěru výbornou formu, kterou potvrdili i v Praze. Na obou gólech mužstva se proti Kobře podílel asistencemi Viktor Hübl a František Lukeš obstaral vítězný zásah. Trefil se i Stanislav Vrhel, jenž výměnou za Jakuba Chrpu zapsal důležitý a poslední potřebný start pro možnost nastoupit v play-off. Richard Běhula přišel o čisté konto smolně až půl minuty před závěrečnou sirénou.

HC KOBRA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. Novák (Šťastný, Kolda) – 35. Vrhel (Lukeš, Hübl), 55. Lukeš (Hübl).
Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 38:33.

Sestava Pirátů: Běhula – Matai, Seemann, Havel, Filip, M. Žižka, Váchal, A. Žižka – Lukeš, Hübl, Vrhel – Chlouba, Vostiňák, Kostourek – Koblížek, Mála, Zajíček – Mežnar.

Příbram smetla Most desítkou a potřetí zabodovala

Baník v únoru takřka přesně držel střed tabulky, se soupeři nad sebou prohrával a celky pod sebou porážel. V předpoledním kole Příbram roznesla Most deseti góly, na kterých se největší měrou podíleli Ladislav Gengel hattrickem a Petr Kafka, jenž zapsal dvě trefy a shodný počet asistencí. Nutno zmínit, že domácí nastoupili se čtyřmi obránci a sedmi útočníky.

MOSTEČTÍ LVI – HC PŘÍBRAM 2:10 (0:2, 1:4, 1:4)
Branky a nahrávky: 21. Šimeček (Drašar), 47. Šimeček (Stříbrný, Drašar) – 8. Pinkas (Josefus, Zedek), 14. Gengel (Kafka, Eret), 23. Gengel (Kafka, Eret), 28. Hasman (Josefus, Pinkas), 28. Gengel (Eret, Havlín), 29. Bečvář (Bednařík, Furch), 55. Bečvář (Bednařík, Furch), 57. Kafka (Zdeněk, Havlín), 59. Kafka (Gengel, Eret), 60. Hasman (Zedek, Saňa).
Vyloučení: 2:0. Bez využití.

Sestava Příbrami: Šorf – Havlín, Saňa, Zedek, Vinš, Zdeněk, Patzelt – Kafak, Bednařík, Furch – Bečvář, Josefus, Eret – Genegel, Hasman, Pinkas.

ChomutovPříbram
2. místo (97 bodů)pozice5. místo (84 bodů)
211:121skóre194:127
29-3-4-7bilance25-3-3-12
Viktor Hübl 64 (24+40)nejproduktivnější hráčPetr Kafka 75 (33+42)
Jakub Chrpa 32 gólůnejlepší střelecPetr Kafka 33 gólů

Piráti mají Příbrami co oplácet, ještě ji za tři body neporazili

Chomutovští oba zápasy v základní části prohráli, když na ledě soupeře inkasovali čtyři branky v závěrečném dějství a před vlastními fanoušky padli těsně kvůli spornému gólu v sedmačtyřicáté minutě. V prvním kole nadstavby Piráti vyrazili do středních Čech a díky dvěma zásahům Viktora Hübla krátce před třetí sirénou srovnali a následně rozhodli prodloužení ve třetí využité přesilovce.

Koláčkova družina by se měla mít v posledním vzájemném zápase dlouhodobé části na pozoru hlavně před Petrem Kafkou, jenž vládne celému bodování druhé ligy a do chomutovské sítě zacílil celkem čtyřikrát.

HC PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV 3:4 pp (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Kafka (Saňa, Havlín), 39. Pinkas (Káník, Zdeněk), 49. Zedek (Bečvář, Furch) – 8. Matai (Lukeš), 47. Veselý (Váchal), 55. Hübl (Havel, Lukeš), 62. Hübl (Lukeš).
Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 31:28.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Richard Běhula se v závěru dlouhodobé části dostal do výborné formy a nula na ledě pražské Kobry mu utekla pouze o kousíček – o devětadvacet vteřin. Mezi obránci je odskočený Jakub Matai, kterému na záda v počtu asistencí dýchá Radek Havel. Chomutovský kapitán i jeho dlouholetý parťák přidávají body jako na běžícím páse, takže se drží v čele týmového bodování. Do černého nejčastěji míří Jakub Chrpa a v posledních duelech se daří i Jakubu Zajíčkovi.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
606 odch. minut34 (14+20)64 (24+40)
2,57 gólu/zápas18 tr. minut56 tr. minut

Situace v tabulce: Předkolo. Kdo na koho? A termíny…

    1.–6. místo postup do ČF
    1. HC Letci Letňany – 102 bodů
    2. Piráti Chomutov – 97 b.
    3. HC Tábor – 94 b.
    4. HC Slovan Ústí n/L – 94 b.
    5. HC Příbram – 84 b.
    6. HC Stadion Vrchlabí – 65 b.

    7.–8. nads. A + 1.–2. nads. B předkolo
    7. HC Kobra Praha – 62 b.
    8. MOSTEČTÍ LVI – 47 b.
    ––––––––––––
    1. IHC Králové Písek – 66 b.
    2. HC Děčín – 65 b.
    3. HC Benátky n/J – 64 b.

První místo je jasné, patří Letňanům, a stejně je tomu tak i od páté pozice po osmou, kde se postupně seřadily Příbram, Vrchlabí, Kobra Praha a Most. Poslední dva míří do předkola play-off, ve kterém narazí na dva nejlepší z vyrovnané trojice Písek, Děčín a Benátky nad Jizerou, jeden z nich si vytáhne černého petra.

Pirátům stačí k udržení druhé pozice jakýkoliv bodový zisk. V případě porážky bude záležet na zápase Tábor vs. Ústí nad Labem, přičemž s Kohouty mají Chomutovští o gól horší vzájemné zápasy a se Slovanem celkově lepší.

Termíny osmifinále: sobota 11. března, pondělí 13. března, středa 15. března, případně pátek 17. března a neděle 19. března.

Před závěrem sezóny pirátský štáb kolem A-mužstva doplnil na pozici sportovního manažera Martin Pešout, jenž už se zapojil do chodu v klubu. Více informací naleznete zde.