This text will be replaced


Reportáže

Piráti dál drží domácí neporazitelnost. V přestřelce přetlačili třetí Tábor a jdou před něj

Napsal 26.10.2022 Radim Řezníček, Tadeáš Kožený
C h o m u t o v - Piráti se v 11. kole druhé ligy střetli na domácím ledě s třetím týmem tabulky z Tábora. Hrál se velmi zajímavý a bojovný hokej. Domácí hned na začátku prohrávali 0:2. Nevzdali se, vyrovnali, a ještě v zahajovacím dějství stav otočili na 4:3. Druhá třetina nabídla stejný obrázek a po ní na kostce svítilo skóre 5:5. Ve třetí části Chomtovští odskočili a výsledek už si zkušeně pohlídali. Střelcem večera se stal Roman Chlouba, který zaznamenal hattrick.
11.kolo st 26.10.2022
CHM
7:5(4:3, 1:2, 2:0)
HTA
Chomutov
Hanuljak (26. Běhula) – Charousek, Matai, Havel, Váchal, Žižka, Seemann – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Zajíček, Kostourek, Mežnar, Mála
Tábor
Gába (21. Dvořák) – Plašil, Hubata, Černý, Zíb, Suchánek, Vala, Kříž, Hajič – Chocholoušek, Šulek, Dančišin, Matušík, Zayml, Milfait, Severa, Bárta, Vlček, Seidl

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Chlouba, 8. Chlouba (Koblížek), 11. Matai (Lukeš, Hübl), 19. Koblížek (Havel, Chlouba), 34. Hübl, 46. Kostourek (Mála, Havel), 53. Chlouba (Hübl, Charousek)
Tábor
5. Černý (Severa, Hajič), 5. Milfait (Šulek), 10. Hajič (Hubata, Severa), 26. Hajič, 26. Šulek

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
43:37
Diváci
1854
Rozhodčí
Hlinka – Toman, Janíček
Vyšší tresty
Chrpa – Hubata oba 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Hned v prvním střídání zápasu se hosté ocitli před brankou Hanuljaka a měli slibnou šanci skórovat. Tábor se dalších pár minut úspěšně probíjel do útočného pásma a to mělo za následek první branku zápasu, kterou vstřelil v páté minutě střelou z levého kruhu Kamil Černý – 0:1. O třináct vteřin později se po chybě domácí obrany prosadil Jan Milfait – 0:2.

Netrvalo dlouho a v šesté minutě po špatné rozehrávce hostujícího obránce se k puku dostal Roman Chlouba, který střelou z voleje překonal Davida Gábu – 1:2. V osmé minutě se ocitl na levém mantinelu Tomáš Koblížek, který pěknou nahrávkou našel Romana Chloubu a ten svým druhým gólem v zápase vyrovnal na 2:2. Zdálo se, že Piráti srovnali s Táborem krok, ale v desáté minutě se do samostatného úniku dostal Tomáš Hajič a bekhendovou kličkou dostal puk do pirátské branky – 2:3.

Hrálo se nahoru dolu a defenziva obou týmu moc nefungovala. To potvrdil v jedenácté minutě Jakub Matai, který krásnou střelou vymetl pavučinu hostujícího Gáby – 3:3. Hra se přelévala ze strany na stranu, oba týmy se snažily zapojit do hry i obranu, která v předešlých minutách moc vidět nešla. Končila devatenáctá minuta, když Radek Havel dostal přihrávku na modrou čáru, poslal prudkou střelu na bránu a Tomáš Koblížek změnil tečí dráhu letu – 4:3.

Do druhé třetiny nastupovaly oba dva celky s větším klidem a uskupenou obranou. Většina dění byla k vidění ve středním pásmu. Ve 26. minutě se ke skákavému puku dostal hostující Tomáš Hajič, který při nájezdu na Hanuljaka zasunul puk do odkryté brány. Za 28 vteřin se prosadil hostující Ondřej Šulek – 4:5. Oba celky měly poté početní výhodu, ale využili toho jen Piráti. Ve 34. minutě se po vhazování a odrazu od čárového rozhodčího octil sám před brankou Viktor Hübl a úspěšně překonal střídajícího Dvořáka – 5:5.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí a hned v prvním střídání měl slušnou šanci Milan Kostourek. Gól si ale přeci jen připsal a to po pěkné akci, kdy ve 46. minutě prostřelil hostujícího muže v brankovišti – 6:5. Tábor musel vysunout hráče více do útoku a z toho pramenili šance Pirátů. Osm minut před koncem zápasu fauloval Zíb a Piráti využili početní výhodu, když Roman Chlouba z vrcholku kruhu završil hattrick – 7:5.

Tábor byl v závěru utkání nervózní. Na ledě byly k vidění velice důrazné přestřelky i moment bitky, kdy se do toho pustil Jakub Chrpa s Tomášem Hubatou. Piráti si závěr utkání pohlídali a připsali si další tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Myslím, že jsme podali velmi kvalitní výkon. Chyby se stanou, udělali jsme jich míň a celkově nasazení a všechno okolo tomu nahrávalo. Když opomenu úsek do druhého gólu, do kterého to trochu skřípalo, tak to stálo za to. Divákům se to muselo líbit, i když jsme dostali dost gólů. Za mě dobrý.“

Radek Bělohlav (HC Tábor): „K vidění byl podle mého parádní hokej. Bylo to nahoru dolu. Pro diváky asi strašně dobrý zápas. My jsme udělali o pár chyb víc, a proto bere soupeř tři body.“