Preview k zápasu

Piráti ve středu hostí třetí tým tabulky, na sever Čech zavítá Tábor

Napsal 25.10.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Táborští kohouti ve středu 26. října dorazí do ROCKNET ARÉNY a pokusí se domácímu Chomutovu přerušit šňůru domácích zápasů bez ztráty bodu. Piráti proti tomu potřebují proti jihočeskému soupeři bodovat, aby udrželi kontakt s čelem tabulky. Který z týmů nakonec bude úspěšnější? Přijďte se přesvědčit v tradičních 17:30 přímo do hlediště.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC TÁBOR

Piráti si ve Slaném proti Řisutům s chutí zastříleli a zvítězili letos nejvyšším rozdílem

Již od prvních minut nebylo pochyb, že chomutovští hokejisté kráčejí k pohodlnému vítězství. Po dvaceti minutách hry svítilo na tabuli skóre 0:4 a postupně narostlo až na rekordních 1:13. Čtyři branky zaznamenal nestárnoucí Milan Kostourek a největší měrou se zasloužil o debakl domácích buldoků.

HC ŘISUTY – PIRÁTI CHOMUTOV 1:13 (0:4, 1:3, 0:6)

Branky a nahrávky: 29. Výrut (Matějka, Petráš) – 5. Kostourek , 5. Matai (Kostourek, Mežnar), 11. Chlouba (Havel, Zajíček), 12. Chrpa (Hübl), 23. Matai (Mežnar, Žižka), 24. Koblížek (Chlouba, Seemann), 26. Kostourek (Chlouba, Havel), 44. Havel (Seemann, Chlouba), 45. Hübl (Lukeš, Charousek), 48. Kostourek, 58. Hübl (Lukeš, Seemann), 59. Kostourek (Mála), 60. Seemann (Lukeš, Chrpa).
Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 28:36.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Seeman, Charousek – Havel, Váchal – M. Žižka, Matai – Pavlát – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Mála – Josef Rindoš.

Táborskou šňůru vítězství rázně utnulo Vrchlabí, které zvítězilo na ledě kohoutů 5:0

Vrchlabští pokračují ve skvělých výkonech a v posledním kole nedali šanci ani dobře naladěným domácím táborským hokejistům. Od první třetiny začali budovat svůj náskok, který nakonec dovedli do finále v podobě vítězství 5:0. Největší měrou se o něj zasloužili dvougólový střelec Adam Jirků a bezchybný brankář Denis Vacek, který zlikvidoval všechny šance domácích..

HC TÁBOR – HC VRCHLABÍ 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Jirků (Chrtek, Chalupa), 16. Cerman (Šedivý), 28. Jirků (Duchan), 51. Chalupa (Jirků, Chrtek), 57. Moník (Bláha, Duran).
Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení 0:1.

Sestava Tábora: Gába – Vala, Suchánek, Hajič, Kříž, Hubata, Černý, A. Dvořák – Vlček, Matušík, Dančišin – Seidl, Milfait, Severa – Bárta, Zíb, Šulek – Duda, Zayml, Chocholoušek.

Zajímavosti z tábora Tábora: Na nejvyšších místech statistik v kanadském bodování druhé ligy figurují shodně s osmnácti body Filip Vlček a Jakub Matušík. V dresu Táborských nastupuje hned několik hráčů, kteří v minulosti oblékali chomutovský dres. Jsou to brankář Tadeáš Dvořák, Kamil Černý a Lukáš Endál.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Tábor
5. místo (21 bodů)pozice3. místo (23 bodů)
58:28skóre48:26
7-0-0-3bilance7-1-0-2

Chomutovští vyzvali Tábor naposledy ještě pod hlavičkou KLH

Poslední soutěžní zápas mezi oběma týmy se odehrál v sezóně 2010/11 na ledě Táborských.

HC Tábor – KLH Chomutov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 58. Padělek (Štrba) - 19. Havíř (Jíra, Skořepa), 43. Kraft (Duda, Pulpán).
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak potvrzuje dlouhodobou stabilní formu a svými statistikami dominuje celé druhé lize. Nejproduktivnějším obráncem je aktuálně Radek Havel s devíti kanadskými body za tři branky a šest nahrávek. Mezi chomutovskými útočníky se do čela klubové produktivity probojoval František Lukeš, který ke třem brankám přidal dohromady patnáct přesných přihrávek, Roman Chlouba disponuje rovněž osmnácti kanadskými body.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Radek Havel

František Lukeš
265 odch. minut9 (3+6)18 (3+15)
1,36 gólu/zápas8 tr. minut 8 tr. minut

TOP foto převzato z FB HC Tábor