This text will be replaced


Reportáže

Piráti třígólové manko v Letňanech nedohnali, podruhé v řadě tak odjeli domů bez bodů

Napsal 08.10.2022 Libor Kult
P r a h a / C h o m u t o v - Podruhé za sebou vyrazili svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem na led soupeře, který v předchozích zápasech neztratil ani bod a podruhé z toho byla porážka. V pražských Letňanech měli sice Piráti střeleckou převahu, ale téměř padesát minut dávali góly jen domácí Letci, kteří si vypracovali třígólový náskok. Chomutovští v závěru mocně finišovali, ovšem stačilo to pouze na snížení ztráty, což způsobilo druhý nezdar v řadě.
6.kolo so 8.10.2022
LET
3:2(1:0, 1:0, 1:2)
CHM
Letňany
Brázdil – Kolářík, Fiala, Havelka, Gurjevskij, Chalupa – Kellerstein, Vacín, Kastner, Wojnar, Labuzík, T. Pejchal, Řepík, Hozák, Švec, Arnošt, Uhlík, Kropáček, Poul, K. Pejchal, Hrala
Chomutov
Hanuljak – F. Hynek, Havel, Váchal, Seemann, M. Žižka, Pavlát, Ferbas – Chrpa, Hübl, Lukeš – Matai, Koblížek, Chlouba – Mežnar, Koláček, Kostourek – Mála, Josef Rindoš, Zajíček

Branky a nahrávky

Letňany
18. Kastner (Hozák, Kolářík), 38. Arnošt (Hozák, T. Pejchal), 47. K. Pejchal (Kellerstein, Kropáček)
Chomutov
50. Chrpa (Hübl, Váchal), 54. Seemann (Koláček)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:39
Diváci
285
Rozhodčí
Battěk – Toman, Janíček

Shrnutí

Do zápasu vstoupili aktivněji Piráti, jenže jejich šance zůstaly nevyužity. Přesně po dvou minutách hry otřel Koláček střelu z levé strany o tyčku, o chvíli později vychytal Brázdil v dobré pozici mezi kruhy Chrpu. Úvodní pětiminutovku uzavřela další chomutovská tyč po přesilovkové střele Lukeše. S blížící se polovinou zahajovacího dějství se aktivita začala přesouvat na letňanské hole.

S Kropáčkovou tečí Kellersteinovy střely si poradil Hanuljak stejně jako s únikem Wojnara. V polovině čtrnácté minuty rozezvučel brankovou konstrukci domácí Kropáček. Před první sirénou dostali Letci k dispozici padesátivteřinovou přesilovku pět na tři, kterou krátce před jejím skončením využil ranou z levého kruhu Lukáš Kastner – 1:0.

Rovněž na startu prostředního dějství útočili více Piráti. Na sklonku 25. minuty se letňanskou defenzivou prodral Koblížek, ale Brázdil mu vystavil stopku podobně jako o dvě minuty později Chrpovi s Hüblem. Krátce po přelomu zápasu ujížděl sám na Hanuljaka Kastner, jemuž vypíchl chomutovský maskovaný muž puk čistě z hole, a hostující gólman si poradil i Kryštofem Pejchalem osamoceným mezi kruhy.

Po velkých šancích Koláčka s Kostourkem udeřili podruhé v zápase Letci. V čase 37:14 ujel po chybě na útočné modré Dominik Arnošt, jenž se elegantně vyhnul vyjetému Hanuljakovi a zavěsil do prázdné branky – 2:0. Když domácí po chomutovském oddechovém času ubránili sedmadvacet vteřin ve třech, hřál je ve druhé přestávce dvougólový náskok.

Ve 43. minutě se uvolnil z rohu až na osu Matai, ale skulinu mezi Brázdilovými betony nenašel, a tak na tři góly odskočili Pražané poté, co Kryštof Pejchal zakončil kombinaci spoluhráčů trefou do odkryté části chomutovské branky – 3:0. To se psala polovina 47. minuty a s Piráty to nevypadalo v tu chvíli vůbec dobře.

Naděje svitla za tři minuty, kdy snížil dorážkou z brankoviště Jakub Chrpa – 3:1. Zle mohlo být s Krušnohorci devět a osm minut před vypršením normální hrací doby. V prvním případě chtěl Hanuljak rychle rozehrát, ovšem puk si v brankovišti našel Labuzík, ale nezvýšil. Ve druhém případě nepřetavil chybnou chomutovskou rozehrávku ve čtvrtý letňanský zásah Švec, proti jehož ráně se stihl Hanuljak přesunout ze strany na stranu.

A tak to necelých sedm minut před třetí sirénou bylo už jen o gól poté, co mezi vrcholem levého kruhu a modrou čarou napřáhl Vít Seemann, který se prosadil poprvé v sezoně – 3:2. Když Brázdil i s trochou štěstí zastavil dobré příležitosti Mataie s Lukešem a Pirátům nevyšla ani hra bez brankáře, zapsala družina kapitána Hübla po porážce v Příbrami druhou venkovní prohru.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Neodehráli jsme dobré utkání. Zbytečně jsme na soupeře čekali a nabídli mu šance, které proměnil. Příbram nás porazila, protože byla lepší, v Letňanech jsme ale měli vyhrát. Bohužel jsme domácím hloupými chybami a nedůsledností nabídli vedení, pak nestačil zlepšený výkon v posledních patnácti minutách, kdy jsme začali víc bruslit i napadat. Jasně se ukázalo, že se na nás každý bude chtít vytáhnout.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov