Preview k zápasu

Po první ligové porážce je tu další těžký výjezd. Přetlačí Piráti Letce z Letňan v jejich aréně?

Napsal 07.10.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - První letošní ztrátu bodů budou chtít chomutovští hokejisté odčinit na horké půdě v Letňanech, které jsou spolu s Příbramí stále neporaženy. Doražte Piráty podpořit do hlavního města, nebo využijte možnosti streamu, který bude tradičně zajištěn. Utkání startuje v sobotu 8. října v 17:00.
ODKAZ NA PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC LETCI LETŇANY - PIRÁTI CHOMUTOV

Po nepovedené třetí třetině svěřenci Kamila Koláčka odjeli z Příbrami s prázdnou

Šlágr pátého kola druhé ligy nabídl od začátku vyrovnanou podívanou. Po dvou třetinách na ukazateli stále svítil remízový průběžný výsledek, nicméně v poslední části domácí strhli vítězství na svou stranu a po výborném výkonu brali všechny tři body do tabulky za výhru v poměru 6:3. Příbramští si pomohli zejména využitím dvou přesilovek a jednou brankou docílenou těsně po návratu chomutovského hráče z trestné lavice.

HC BANÍK PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 17. Havlín (Hasman, Josefus), 32. Kafka (Saňa, Josefus), 42. Eret (Zdeněk, Josefus), 48. Hasman (Josefus, Saňa), 52. Kafka (Hasman), 53. Urban (Gengel, Kafka) – 8. F. Hynek (Koláček, Mežnar), 23. Chlouba, 47. Chrpa (Lukeš).
Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1 Střely na branku: 37:27.

Sestava Pirátů: Běhula – Havel, F. Hynek, Seemann, Váchal, Žižka, Pavlát – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Matai – Kostourek, Koláček, Mežnar.

Letňany zatím pokračují v suverénním startu do soutěže a odvezly si body i z Děčína

Po úvodní bezbrankové třetině se postupně začali favorizovaní hosté prosazovat a po dvou brankách Lukáše Kastnera a Jakuba Wojnara nakonec brali pátou výhru v dosavadním průběhu sezóny. Spolu s příbramským Baníkem tak zůstávají Letci stále neporaženi.

HC DĚČÍN – HC LETCI LETŇANY 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 58. Jan Tůma (Macek, Gottfried) – 37. Kastner (Hozák, Kropáček), 45. Wojnar, 47. Wojnar (Labuzík), 48. Kastner (Řepík, Hozák).
Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1.

Sestava Letců: Brázdil – Lytvynov, Němeček, Havelka, Kolářík, Chalupa, Fiala – Kropáček, Kellerstein, Wojnar – Vacín, Kastner, K. Pejchal – Labuzík, Řepík, T. Pejchal – Švec, Hozák, Uhlík – Arnošt, Poul.

Zajímavosti z tábora Letňan: Letci v minulé sezóně 2. ligy zvítězili v základní části skupiny Sever. Ve finále pak překvapivě podlehly Dvoru Králové 3:4 na zápasy, když v rozhodujícím zápase nedokázali smazat třígólové manko. Generálním manažerem klubu je Tomáš Divíšek, jenž jako hráč oblékl v sezóně 2012/13 i té následující chomutovský dres a v 55 zápasech zapsal 28 bodů. Na aktuální letňanské soupisce také figuruje zkušený obránce Lukáš Chalupa, který v extraligových sezónách 2016/17 a 2017/18 hájil pirátské barvy s bilancí padesáti zápasů a dvou asistencí. Do branky Letců se v aktuální sezóně zatím nepostavil osmatřicetiletý Miroslav Kopřiva, jenž v sezóně 2014/2015 výrazně pomohl k návratu Pirátů do nejvyšší soutěže.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Letňany
Chomutov
2. místo (15 bodů)pozice3. místo (12 bodů)
22:7skóre29:16
5-0-0-0bilance4-0-0-1

Chomutovští na klub z Letňan v jeho dvacetileté historii ještě nikdy nenarazili

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Do pirátské branky se zatím vícekrát postavil Richard Běhula. Statistiky má ovšem zatím o mnoho lepší zkušený Miroslav Hanuljak. Mezi obránci se v posledním zápase nic nezměnilo. Nejvíce jsou vidět Vít Seemann se čtyřmi asistencemi a Michal Žižka, který vstřelil dvě branky a na jednu přesně přihrál, navrch se dělí o prvenství v týmu v bilanci +/-. V útoku je stále nejúspěšnějším Pirátem Roman Chlouba, který aktuálně vede týmovou produktivitu s bilancí šesti gólů a pěti přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Michal Žižka

Roman Chlouba
120 odch. minut3 (2+1)11 (6+5)
1,0 gólu/zápas4 tr. minuty 6 tr. minut

TOP foto: Facebook Letňan.