This text will be replaced


Reportáže

I na Václava zůstali Piráti stoprocentní, v ROCKNET ARÉNĚ těsně přehráli Jablonec

Napsala 28.09.2022 Redakce
C h o m u t o v - Ve třetím kole druhé ligy přehrál Chomutov na vlastním ledě Jablonec, když zvítězil 6:4. Svěřenci Kamila Koláčka ve druhé periodě vypadli z tempa a chvíli před koncem prostřední části poprvé v utkání prohrávali. Jenomže do sirény ještě vyrovnal Roman Chlouba, a jakoby přeřadil výkon Pirátů na vyšší stupeň. V poslední dvacetiminutovce pak vsítil vítěznou trefu syn legendy Josef Koláček, a tak tři body zůstaly v ROCKNET ARÉNĚ.
3.kolo st 28.9.2022
CHM
6:4(2:1, 1:2, 3:1)
JAB
Chomutov
Běhula – Charousek, Váchal, Žižka, Pavlát, Seemann, Ferbas, Havel – Hübl, Kostourek, Koblížek, Mežnar, Lukeš, Koláček, Zajíček, Chlouba, Mála, Chrpa
Vlci Jablonec nad Nisou
Jelínek – Kollert, Pavlů, Filip, Had, Koutecký, Pilek – Jursa, Kačírek, Maďar, Dušek, Strnad, Jakubec, Brokeš, Bouřil, Plíhal

Branky a nahrávky

Chomutov
1. Chrpa (Lukeš), 5. Koláček (Chlouba, Mála), 39. Chlouba (Mála), 44. Havel (Zajíček, Koláček), 46. Koláček (Kostourek), 56. Žižka (Chlouba)
Vlci Jablonec nad Nisou
2. Had (Plíhal, Maďar), 34. Pilek (Jakubec), 38. Dušek (Jursa, Brokeš), 53. Maďar (Plíhal, Strnad)

Statistiky

Vyloučení
4:2
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
40:24
Diváci
1759
Rozhodčí
Valda - Kučera, Jurak
Vyšší tresty
Seemann (Chomutov) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Na první trefu se čekalo pouze třiačtyřicet vteřin, kdy se po střele Františka Lukeše natahoval Viktor Hübl. Betonem zasáhl Jakub Jelínek, jenž černou gumu vyrazil před Jakuba Chrpu, který pod brankářem procedil zakončení za brankovou čáru – 1:0. Pouze půl minuty se Piráti radovali z vedení. Nahozením od modré čáry se prezentoval Petr Had, jehož snažení zacinkalo o pravou tyčku a mířilo do sítě – 1:1. Na konci páté minuty využil Chomutov přesilovou hru. Roman Chlouba od modré poslal křižnou nahrávku na pravou stranu, odkud z jedné mířil přesně Josef Koláček2:1.

Téměř v polovině úvodní třetiny projel kolem obránce Milan Kostourek, jenž tváří v tvář hostujícímu brankáři neuspěl. Vyražený puk si pak našel Jakub Zajíček, jehož pokus skončil na brankové konstrukci. Ve dvanácté minutě viděl František Lukeš před branku najíždějícího Viktora Hübla, který nenašel mezeru mezi gólmanovými betony. O pět minut později se sám na Běhulu hnal Matyáš Kačírek, jenže střelou po ledě neuspěl.

Po minutě a půl prostřední části přihrával Roman Chlouba do spodní části pravého kruhu, odkud František Mála orazítkoval břevno. V polovině zápasu se kolem obránce protáhl Matyáš Kačírek, jehož nebezpečný bekhendový pokus zastavil Richard Běhula betonem. Psal se čas 33:29, když Jablonec znovu vyrovnal! Z vlastní třetiny se až na osu útočného pásma probojoval Daniel Pilek, jehož zakončení znovu zacinkalo o chomutovskou brankovou konstrukci – 2:2.

Před koncem prostřední části měl na levém kruhu pro vhazování hodně prostoru Antonín Dušek, který zamířil přesně mezi gólmanovy betony – 2:3. Ovšem vedení Vlků trvalo pouze necelou minutu. František Mála našel mezi kruhy Romana Chloubu, jehož střela zamířila přesně k pravé tyči – 3:3. V samotném závěru ještě přihrával Viktor Hübl před branku. Okamžitým pokusem hledal místečko u první tyče František Lukeš, avšak Jakub Jelínek byl dobře postavený.

Ve dvaačtyřicáté minutě zastavil přihrávku soupeře Milan Kostourek, který se ocitl blízko jabloneckému brankáři, jehož nepropálil. Následnou dorážkou se prezentoval ještě Josef Koláček, ale dopadl stejně jako jeho kolega z formace. O dvě minuty později hráli Chomutovští další početní výhodu. Přesnou střelou zápěstím poslal černou gumu do levého horního rohu Radek Havel4:3. Za další minutu už to bylo 5:3, jelikož na útočné modré čáře přebral kotouč Josef Koláček, jehož rána z levého kruhu zamířila přesně k zadní tyči.

Téměř v polovině třetí třetiny se nebezpečnou střelou předvedl Jiří Koutecký, jenž mířil o kousek vedle a trefil jen oblouk branky. Z následné protiakce tak mohl trestat před brankou dobře postavený Jakub Chrpa, ale zprava minul vzdálenější tyčku. V čase 50:47 inkasoval pětiminutový trest Vít Seemann, a tak Jablonec nad Nisou hrál minutu a půl ve dvojnásobné výhodě. Antonín Dušek rychlou přihrávkou našel mezi kruhy Michala Pavlů, jenž zamířil do horní tyče Běhulovy brány. Zatímco Havlův trest vypršel, tak Vlci pokračovali ve standardní přesilovce. Tomáš Plíhal nahodil puk před branku, kde jej do protipohybu domácího brankáře tečoval Patrik Maďar 5:4.

Ještě ve stejné speciální hře padla také branka v oslabení. Roman Chlouba vybojoval puk ve středním pásmu, objel padajícího soupeře a přihrál před branku. V nebezpečném prostoru už Michalu Žižkovi stačilo jen nastavit hůl a vrátit Chomutovu dvoubrankové vedení – 6:4. Jednapadesát vteřin před závěrečnou sirénou se za hattrickem hnal Josef Koláček, jenž byl velmi důrazný v brankovišti. Jenomže hlavní sudí ztratil puk z dohledu a akci předčasně ukončil. 

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Na začátku jsme hráli dobře, i když jsme dostali gól a chvíli byli hluší, ale první třetina byla z naší strany dobrá. Dostali jsme se do vedení 2:1, přehrávali jsme souepře a přestříleli. Bohužel do druhé třetiny jsme nevstoupili úplně ideálně a soupeř nás začal přehrávat. Jablonec měl více ze hry a bohudík, že nedal více gólů. My poté ukázali sílu, kterou máme v sobě, a že góly umíme dát. Je škoda, že jsme to pustili a nevydrželi hrát celých šedesát minut. Chvíli jsme vypadli ze hry a málem nás to stálo výsledek. Ve třetí třetině jsme je znovu přehrávali a trochu nás potopilo oslabení. Hráči nebudu nic vyčítat, protože to vyplynulo ze hry, ale inkasovali jsme. Naštěstí jsme pak ještě jeden gól dali.“

Jan Šuráň (HC Vlci Jablonec nad Nisou): „Odehráli jsme relativně slušné utkání. Škoda, že nám tam nepadly nějaké další šance, protože jsme dvakrát trefili tyčku a jednou minuli prázdnou bránu. Celý náš tým je marod. Museli jsme vzít jednoho hráče z juniorského programu a stejně nás bylo jenom čtrnáct. Takže jsme spokojeni s výkonem, ale bohužel výsledek nedopadl.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov